İskele


Friday, 23 June 2017 00:00

“ŞİMDİ İSKELE ZAMANI”

19237803 2316991391858743 5295305707404880442 o

49. GELENEKSEL İSKELE FESTİVALİ 30 HAZİRAN-9 TEMMUZ’DA
FESTİVAL, 30 HAZİRAN’DA EMRE AYDIN KONSERİYLE BAŞLAYACAK

Etkinlikleri ile uluslararası bir boyuta ulaşan, festivaller festivali yarım asıra 1 kalan yaşıyla tam 49 yaşında. ‘Şimdi İskele Zamanı’ sloganıyla gerçekleşecek festival bir kez daha renkleri ve kültürleri bir araya getirecek. 30 Haziran Cuma günü saat 19.30’da kortejin festival alanına gelmesiyle başlayacak 49.Geleneksel İskele Festivali’nin açılış konserini ise Pop müzik sanatçısı Emre Aydın verecek. 10 gün sürecek festival; Larnaka’dan İskele’ye, geçmişten günümüze taşınan, adadaki en köklü ve en kapsamlı festival olma özelliği taşıyor.

49. Geleneksel İskele Festivali ile ilgili ayrıntılar bugün (23 Haziran) Belediyeler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Asbaşkan Mahmut Yılmazoğulları, Meclis Üyesi aynı zamanda Festival komitesi kültürel etkinlikler sorumlusu olan Kubilay Aşık ile diğer etkinliklerin organizatörleri festival programı hakkında bilgi verdi.

SADIKOĞLU: “YARIM ASIRA 1 KALA TAM 49 YAŞINDAYIZ”
Adanın en köklü, uluslararası arenada kendisine yer bulmuş ve kendini ispatlamış en kapsamlı festivali, festivaller festivali İSKELE Festivali’nin, yarım asıra 1 kala, bu yıl 49.’sunu gerçekleştirmenin haklı heyecan ve gururunu yaşıyoruz diyerek konuşmasına başlayan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, tüm halkı, 7’den 70’e herkesi, tüm etkinlikleri ücretsiz olan festivaller festivali İskele Festivaline davet etti.

30 HAZİRAN’DA EMRE AYDIN
8 TEMMUZ’DA KORAY AVCI KONSERİ
Sadıkoğlu konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: 
 “Tam 49 yıl önce Larnaka Deniz Panayırı olarak başlayan ve 1974 sonrası İskelemize taşınan Festivalimiz, 7’den 70’e herkes tarafından gerek ada genelinde gerekse farklı ülkelerde heyecanla beklenen bir festivale dönüşmüştür. Bu yıl 30 Haziran - 9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek; her günü ve gecesi yine dolu dolu geçecek festivalimizin açılışını 30 Haziran Cuma günü yapacağız. Protokolün de katılımıyla gerçekleşecek açılışımızı, ünlü pop müzik sanatçısı Emre Aydın konseri ile taçlandıracağız. Konserimiz açılış törenimizin hemen ardından saat 22’de İskele Açık Hava Kültür Merkezi’nde yer alacak. 9 Temmuz’a kadar devam edecek festivalimizde 8 Temmuz Cumartesi gecesi ise yine Türkiye’nin olduğu kadar ülkemizin de sevilen ses sanatçılarından Koray Avcı sahne alacak. Yine İskele Açık Hava Kültür Merkezi’nde yer alacak konserimiz de saat 22’de.”

AŞIK: YERLİ SANATÇILARIMIZ DA SAHNE ALACAK
Festivalde bu sene de bir çok kültürel ve sportif faaliyetlerin olacağını söyleyen Meclis Üyesi aynı zamanda Festival komitesi kültürel etkinlikler sorumlusu olan Kubilay Aşık, 10 günlük festivalde yurtdışından olduğu gibi yerli sanatçıların da yer alacağına dikkat çekti.

KADİRAĞA: “YURTDIŞINDA BARIŞ LOBİSİ OLUŞTURDUK”
Festival Çerçevesinde bu yıl 22.’si gerçekleşecek İskele Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali ile ilgili bilgiyi ise iskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni Özlem Kadirağa verdi. Festivali ilk günkü heyecanla, özenle büyüterek geliştirdiklerine dikkat çeken Kadirağa, bugün 22 yaşında olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Ülkemizin değerlerini korumak, kültürünü yaşatmak ve tanıtmak amacıyla bu festivali düzenlediklerini belirten Özlem Kadirağa, onlarca ülke insanının, resmi olarak tanınmayan KKTC’yi kültürel olarak tanıdıklarına ve sevdiklerine dikkat çekti, yurtdışında barış lobisi oluşturduklarına vurgu yaptı. Kadirağa konuşmasının sonunda ise CIOFF’a bağlı, İskele Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne bu yıl KKTC’nin yanı sıra Türkiye, Arjantin, İspanya, Şili, Makedonya, Azerbaycan ve Rusya’dan halk dansları topluluklarının katılacağını açıkladı.

GÜNKUT: 47 YILDIR İSKELE FESTİVALİ’NDE OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUM
Geleneksel İskele Festivali’ne bir marka değeri katan, bu yıl 33.’sü düzenlenecek Yılın Genç Kızı ve Genç Erkeği yarışmasıyla ilgili olarak konuşan isim ise Organizatör Bülent Günkut oldu. 1969 yılında Güney’de başlayan maceralarının Kuzey’de özgürce devam ettiğini belirttiği konuşmasında Günkut, farkındalık yaratarak 49. yaşa ulaştıklarını belirtti. Bu yıl 34.’sü düzenlenecek yarışmaya 13-19 yaşları arasındaki Genç Kız ve Genç Erkeklerin katılabileceğini söyleyen Günkut, yarışmanın 7 Temmuz gecesi saat 21.00’da olacağını duyurarak, şimdi İskele zamanı dedi.

KARADENİZLİLER GECESİ 3 TEMMUZ’DA 
Festivalin olmazsa olmazları arasına giren Karadenizliler Gecesi 3 Temmuz Cumartesi gecesi saat 21.00’da Açık Hava Kültür Merkezi’nde yer alacak. Gecede Karadenizli sanatçı Apolos Larmi sahne alacak

LARNAKALILAR GECESİ 6 TEMMUZ’DA 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da nostalji yaşatmaya hazırlanan Larnakalılar Gecesi ile ilgili konuşan isim ise Larnakalılar Derneği Başkan V. Göksel Saydam oldu. Kıbrıslı sanatçıların; Kubilay AŞIK, Hasan ULUEL, İbrahim KURŞUNİLER, Turgay ERZURUMLU ve Engin ERZURUMLU’nun sahne alacağını söyleyen Saydam, gecede ‘LARNAKA ve LARNAKALILAR’ sinevizyon gösteriminin de yapılacağını belirtti.

ŞİMDİ İSKELE ZAMANI 
Festival basın toplantısında, bu yıl 9. ‘su düzenlenecek İskele Belediyesi Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Yarışması ile ilgili bilgiyi Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Tigin KİŞMİR, basketbol şöleni ile ilgili İskele Belediyesi Spor Kulübü Derneği Antrenörü Şevki Pırlanta, İskele Avcılık Atıcılık Kulübü himayesinde gerçekleşecek ‘Zıpkın ve Olta ile Balık Avlama Yarışması ile TRAP SKEET’ yarışmasının kriterlerini de Kulüp Başkanımız Salih Aydemir verdi.

FESTİVALDE YOK YOK 
10 gün sürecek festivalde yok yok: 
• Tenis turnuvası
• Satranç Turnuvası
• Darts Yarışması
• Halı Saha Turnuvası 
• .Benon Dervişler Bisiklet yarışması
• Tavla Turnuvası
• Yağlı Direk Bayrak Kapma ve Dalma Yarışması
• En Güzel Bahçe Yarışması
• Kıbrıs Mutfağından Lezzetler Yemek Yarışması
• ÇOCUK ŞÖLENİ

Read 5897 times

Copyright © 2024 İskele Belediyesi. All Rights Reserved.

gorunum tasarim

oneri en


client portal