İskele


  • Home
  • News
  • 51. GELENEKSEL İSKELE FESTİVALİ BAŞLADI
Wednesday, 03 July 2019 00:00

51. GELENEKSEL İSKELE FESTİVALİ BAŞLADI

66029365 2911470949077448 7071940321772306432 o

FESTİVALİN AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANI MUSTAFA AKINCI YAPTI
10 GÜN SÜRECEK FESTİVALDE BİRÇOK ETKİNLİK VE KONSER OLACAK
SADIKOĞLU: “KKTC’NİN EN ESKİ FESTİVALİNİN 51. YILINI COŞKUYLA KUTLUYORUZ”
TİFTİK: “İSKELE FESTİVALİ DÜNYADA Kİ EN ÖNEMLİ FESTİVALLERDEN”
AKINCI: İSKELE FESTİVALİ HER GEÇEN GÜN DAHA İYİYE GİDİYOR 
51. Geleneksel İskele Festivali başladı. Açılışı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından yapılan festivalin festival ateşi ise İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu tarafından yakıldı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, bu yıl 24.’sü düzenlenen İskele Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılan ülkemiz ve Türkiye’nin yanı sıra Karadeniz Kültür Derneği Kuzey’in Yıldızları Horon Ekibi, Kazakistan, Kırgızistan, Şili, Kırgızistan, Arjantin, ve Kuzey Makedonya’dan ekipler de gösterilerini sundu. Festivalin açılış töreninde İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Genç CIOFF Dünya Başkanı Kağan Tiftik ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı birer konuşma yaptı.

AÇILIŞ TÖRENİ ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE YAPILDI
Adadaki en köklü festival olma özelliğine sahip, festivaller festivali olarak nitelendirilen İskele Festivali, 51. yaşını kutladı. Etkinlikleri ile uluslararası bir boyuta ulaşan ve bu yıl 51’incisi düzenlenen Geleneksel İskele Festivali’nin açılış töreni, festival kortejinin tören alanına varmasıyla başladı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk koyduğu açılışta saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

GÜVERCİNLER; BARIŞ, DOSTLUK VE SEVGİ ADINA UÇURULDU
Êcevit Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önündeki açılış töreni, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun festival ateşini yakmasıyla devam etti. Açılışta; barış, dostluk ve sevgi yazılı balonlar ile güvercinler uçurulurdu. Festivalin açılış konuşmaları öncesinde ise 24. İskele Belediyesi Halk Dansları Festivaline katılan ülkeler, KKTC, Türkiye, Karadeniz Kültür Derneği Kuzey’in Yıldızları Horon Ekibi, Kazakistan, Kırgızistan, Şili, Kırgızistan, Arjantin, ve Kuzey Makedonya ekipleri kısa birer gösteri sundu.

SADIKOĞLU: “KKTC’NİN EN ESKİ FESTİVALİNİN 51. YILINI COŞKUYLA KUTLUYORUZ”
51. Geleneksel İskele Festivali’nin açılış konuşmasını İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptı. İskele Festivali’nde büyük bir heyecan, özveri ve emek olduğuna dikkat çeken Başkan Sadıkoğlu, devamında ise şunlara yer verdi: “Ada genelinde de heyecanla beklenen İskele Festivalimiz bu yıl da oldukça iddialı. 28 Haziran- 7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek festivalimizin gecesi ayrı gündüzü ayrı güzellikte geçecek. KKTC’nin en eski festivali olma özelliğine sahip festivalimizin, adamız sınırlarını aşarak uluslararası bir festival boyutuna ulaştığını görmek gerçekten gurur verici. Her geçen yıl kendisini geliştirerek 51. yaşına erişen festivalimiz, dünyanın birçok ülkesi tarafından da heyecanla beklenen festivallerden biri oldu. Festivalimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese saygı ve şükranlarımı sunuyorum”

TİFTİK: “İSKELE FESTİVALİ DÜNYADA Kİ EN ÖNEMLİ FESTİVALLERDEN”,,
Açılış töreninde konuşan bir diğer isim ise Genç CIOFF Dünya Başkanı Kağan Tiftik ise, CIOFF hakkında kısa bir açıklamaya yaparak başladığı konuşmasında, İskele Festivalinin önemine değinerek devam etti. Tiftik, düzenlenen festivalin ülkenin tanıtılmasına katkı sağladığını da dile getrdi.

AKINCI: “İSKELE FESTİVALİ HER GEÇEN GÜN DAHA İYİYE GİDİYOR”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da uluslararası boyutta düzenlenen İskele Festivali’nin her geçen gün daha da iyiye ve güzele gittiğini söyleyerek İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti resmen tanınmasa da sınırları aşan tanınmışlıkları olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Akıncı, İskele festivalinin birçok dünya ülkesini ağırladığını ve halk dansları gösterilerinin sunulduğuna söyledi. Cumhurbaşkanı Akıncı, kendi belediye başkanlığı döneminde bunun pek mümkün olmadığını da anımsatarak, bu tür kültürel etkinliklerin sınırları aştığını tanınmamışlıkları dinlemediğini ve halkların bir araya gelerek kaynaşabildiğini vurguladı.”

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. 51. Geleneksel İskele Festivali’nin açılış kurdelesini İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, GKK Komutanı Tuğgeneral Tevfik ALGAN, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Milletvekilleri ile diğer katılımcılar birlikte kesti. Festival açılışının ardından İskele Belediye Gazinosu’nda bulunan Köy Kadın Kursları sergisi de açıldı. İskele Festivali’nin açılışına ilerleyen saatlerde Başbakan Ersin Tatar da katıldı.

AÇILIŞ KONSERİ HAKAN YAZICIOĞLU VE FETTAH CAN’DAN
28 Haziran’da resmi açılışı yapılan ve 7 Temmuz’da son bulacak festivalin açılış konserini ise sesini ilk kez Kıbrıs’ta duyurduktan sonra Türkiye’e albüm çıkaran Hakan Yazıcıoğlu ile yine sevilen sanatçı Fettah Can verdi. İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi’nde ayrı ayrı sahne alan ve seslendirdikleri şarkılarla beğeni toplayan Yazıcıoğlu ile Can, seyirciden tam not aldı.

10 GÜN SÜRECEK FESTİVALDE BİRÇOK ETKİNLİK VE KONSER OLACAK
, Renkleri ve kültürleri buluşturacak festivalde; 24. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali, 36.Gençlik Yarışması, Larnakalılar Gecesi, Karadenizliler Gecesi, 11. İskele Rallisi, Benon Dervişler Anısına Bisiklet Yarışması, İskele Belediyesi Sporting Yarışması, 19. Satranç Turnuvası, ı. İskele Judo Şampiyonası, 6. darts Yarışması, 2. İskele Okçuluk Yarışması, Yağlı Direk Bayrak Kapma ve Dalma Yarışması, Tavla Turnuvası, Olta ile Balık Avlama Yarışması ve Çocuk Şöleni olacak.7 Temmuz Pazar gününe kadar sürecek festivalde, Ayhan Başkal,Hasan Uluel ,İbrahim Kurşiniler, Mehmet Uluel, Mustafa Eralp Kutbittin, Çağdaş Aydaş, Fikri Karayel, Ekin Uzunlar ve Sancak konser verecek isimler arasında. Tamamen ücretsiz olan konserler İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi’nde olacak. Her günü ve gecesi dolu dolu geçecek festivalin kapanışı ise 7 Temmuz Pazar günü yapılacak. Festivalin kapanış konserini ise saat 22.00’da SANCAK verecek…

Read 2493 times

Copyright © 2024 İskele Belediyesi. All Rights Reserved.

gorunum tasarim

oneri en


client portal