İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Çarşamba, 21 Aralık 2016 01:00

ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

15676394 2182957895262094 1115643834399380655 o

21 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası çerçevesinde; vatan uğruna gözünü bile kırpmadan canını feda eden şehitlerimiz ülke genelinde düzenlenen törenlerle anılıyor.

İSKELE’DEKİ TÖREN LARNAKA ŞEHİTLER ANITI’NDA YER ALDI
Ülke genelinde saygı ve şükranla anılan şehitlerimiz için İskele’deki tören Larnaka Şehitler Anıtı önünde yer aldı. Çelenklerin anıta konulmasıyla başlayan törende saygı duruşu ve saygı atışının ardından istiklal marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Bekirpaşa Lisesi’nden tarih öğretmeni Amber Sesigüzel ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Eğitim Merkez Komutanlığı’ndan Piyade Üsteğmen Can Beyazoğlu yaptı.

BEYAZOĞLU: “BİZLER VATANIMIZDAN VE BAYRAĞIMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”
“Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” diyerek konuşmasına başlayan, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim Merkez Komutanlığı’ndan Piyade Üsteğmen Can Beyazoğlu, vatanın namus ve bayrak uğrunda destanlaştığı ve milli direniş ateşinin yakıldığı tarihin müstesna bir gününün 53. yıldönümünde aziz şehitleri rahmetle anıyoruz dedi. Kıbrıs Türk Halkının geçmişte yaşadığı acı dolu günleri de hatırlatan Beyazoğlu konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözünde belirttiği gibi barışın ve uzlaşının yanında olan Kıbrıs Türklerinin yok oluşa güçlü bir HAYIR dediği, Atalarımızın kanları ile vatan olan bu topraklardan topyekûn onurlu bir yaşam ateşinin fitillendiği bir günün anma günüdür. Bilinmesini isterim ki, bizler vatanımızdan ve bayrağımızdan asla vazgeçmeyeceğiz, aziz hatıralarınız önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun” dedi.

ŞEHİTLER ŞİİRLERLE ANILDI
Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Amber Sesigüzel ise konuşmasında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparken, ‘21 Aralık’ isimli şiiri Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi Alperen Yakar, ‘Ben bir şehit kızıyım’ isimli şiiri İskele Ticaret Lisesi’nden Edanur Karakaş, ‘Şehit Ölmez’ isimli şiiri ise Bekirpaşa Lisesi’nden Gizem Yiğen okudu.

ŞEHİTLER ANISINA LOKMA DÖKÜLDÜ
İskele’deki Larnaka Şehitler Anıtı önündeki törene; İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KTBK Komutanlığı adına Personel Albay Alper Aydoğdu, GKK adına Eğitim Merkez Komutanı Piyade Yarbay Cumhur Yazgan, İskele Polis Müdür Yardımcısı Hüseyin Sağıroğlu,Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı İskele Bölge Müdürü Ali Orçan, siyasi parti temsilcileri, dernek temsilcileri, okullar ile öğrenciler katıldı. Törenin ardından UBP İskele Kadın Kolları tarafından İskele Belediye Gazinosu’nda şehitler anısına lokma döküldü.

Okunma 5411 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli