İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Perşembe, 22 Aralık 2016 01:00

İSKELE’DE ŞEHİTLERİ ANMA GECESİ DÜZENLENDİ

15625912 2183661638525053 2943977959062332812 o

21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısı ile İskele’de anma gecesi düzenlendi. İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun öncülüğünde İskele Şehit İlker Karter İlkokulu, Bekirpaşa Lisesi ile İskele Ticaret Lisesi işbirliğinde düzenlenen etkinlik İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde yer aldı. Tören Dinişleri Başkanlığı İskele temsilcisi Fahrettin Öğdü tarafından şehitlerimizin anısına okuduğu dua ile başladı.

ŞEHİTLER, İSKELE AKM’DEKİ TÖRENDE ANILDI
İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde dün akşam (21 Aralık) saat 19.00’da başlayan anma gecesi okunan duaların ardından Ulu Önder Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Meclis Üyeleri, okul müdürleri, öğretmenleri ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşların da katıldığı etkinlik büyük beğeni topladı.

SADIKOĞLU: “SAVAŞIN OLUMSUZ ETKİLERİ SAYMAKLA BİTMEZ”
Şehitleri anma gecesinde konuşma yapan isim İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu oldu. Geceyi düzenleyenlere teşekkür eden Başkan Sadıkoğlu konuşmasının devamında savaşın insanlar üzerinde bıraktığı etkilere dikkat çekti: “Savaşın, insan yaşamı üzerinde ki tehditleri saymakla bitmez. İnsanların yaşama hakkını elinden alır, ekonomik düzeyi alt üst eder, insanları aç susuz bırakır, öldürür, evsiz barksız bırakır, göçmen konumuna düşürür. Tıpkı yıllar önce bizlerin yaşadığı gibi.”

SADIKOĞLU: “TÜM DÜNYADAKİ SAVAŞ HALİ SONA ERSİN”
Konuşmama Türk Edebiyat tarihinin Ünlü şairlerinden Arif Nihat Asya’nın bayrak isimli şiirinden bir dörtlükle bitiren İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, binlerce sivil insanın hayatını kaybettiği Ortadoğu’da da aynı acılar yaşanmakta olduğunu belirterek, insanlık suçunun işlendiği Ortadoğu ve tüm dünyadaki savaş halinin bir an evvel son bulmasını temenni etti.

HÜZÜN VE GURUR BİR ARADA YAŞANDI

İskele AKM’deki anma törende; Sevgen Bahalı, Altay Oytunç, Münevver Kaya ve 
Nilgün Erbulak eğitmenliğindeki Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencilerinin şiir korosu, Şeyda Can eğitmenliğindeki İskele Ticaret Lisesi öğrencilerinin karanlık bir gece isimli şiir dinletisi, Gülcan Genç Kulaber ve Hacer Tanrıkulu eğitmenliğindeki Bekirpaşa Lisesi öğrencilerinin ise şiir sunumu büyük beğeni topladı. İskele Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Sami Yakar’ın hazırladığı öğrencilerin sahneye koyduğu Oratoryo Tiyatro Gösterimi de törene katılanlara duygusal anlar yaşattı.

21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısı ile İskele AKM’de düzenlenen anma töreni, katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.

 
Okunma 5250 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli