Perşembe, 19 Ocak 2017 01:00

İSKELE BELEDİYE TİYATROSU ‘PERDE’ DEDİ

15994779 2200960300128520 8640763847237466298 o

İskele Belediye Tiyatrosu ‘perde’ dedi. Sami Yakar eğitmenliğindeki İskele Belediye Tiyatrosu’nun ilk oyunu Pekcan Türkeş’in yazdığı 'Kralın Diş Ağrısı' oldu.

İLK OYUN ‘KRALIN DİŞ AĞRISI’

İlk oyunu ile İskele’deki Maarif Anaokulu, İskele Belediyesi Yuvam Anakucağı, Boğaziçi İlkokulu ile Gazimağusa’dan gelen Wonderkids Early Learning Center okulu öğrencilerinin karşısına çıkmanın heyecanını yaşayan İskele Belediye Tiyatrosu, çocuklardan tam not almayı başardı.

DİŞ SAĞLIĞINA DİKKAT ÇEKİLİYOR

16.yüzyılda yaşayan bir Kralın çektiği diş ağrısı üzerine kurulan oyunda, çocuklara diş sağlığının önemi, diş bakımının nasıl yapılacağı ve hangi gıdaların diş sağlığı için önemli olduğu anlatılıyor.

Pedagoglar tarafından onaylanan oyun Türkiye’de birçok özel ve devlet tiyatrosu tarafından sıkça sahneleniyor. 5-12 yaş grubu çocuklara yönelik, İskele Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunun kadrosu da iddialı. İskele Belediye Personelinin de yer aldığı Belediye Tiyatrosu’nda yine İskeleliler yer alıyor.

Karakterler ve o karakterlere can verenler şöyle;

Kral: Burkay Mehmet Uzun Saray
Nazırı: Yaşar Kansu
Prenses-Öğrenci Kız: Aykız Şenmert
Soytarı: Hasan Kırmızı