İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 20 Şubat 2017 01:00

ERHÜRMAN’DAN BAŞKAN SADIKOĞLU’NA NEZAKET ZİYARETİ

16825882 2226868280871055 8205037171732119687 o

Başkanımız Hasan Sadıkoğlu, CTP Genel Başkanı Tufan Ergürman ve heyetini makamında ağırladı. CTP’nin yeni dönem politikalarını aktarmak için gezilerini sürdüren Tufan Erhürman, İskele’ye önem verdiklerini söyledi ve bölgeyi kalkındırma politikalarının odağına turizmi koyacaklarını ifade etti. 15 Şubat Çarşamba günü gerçekleşen ziyarette Erhürman’a Milletvekilleri Teberrüken Uluçay, Armağan Candan, Biray Hamzaoğulları, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ile CTP İskele örgüt yetkilileri katıldı.

ERHÜRMAN: “FIRSAT ŞU;BİR MAĞUSA, BİR GİRNE DEĞİLSİNİZ” 
İskele’nin, Karpaz’ın ucuna kadar uzandığını, üniversitelerin turizm ve ziraat fakültelerinin açılmasına müsait olduğunu söyleyen CTP Genel Başkanı, Gastronominin de başka bir alan olarak burada bulunabileceğine dikkat çekti. Erhürman, konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “Burada şu anda bizi memnun etmeyen gelişmişlik düzeyi aslında bir fırsat olarak da değerlendirilebilir. Fırsat şu; bir Mağusa, bir Girne değilsiniz. Buradaki potansiyele henüz geri döndürülemeyecek biçimde zarar verilebilmiş değil. Başka ilçelerde yaşanan olumsuzluklardan ders çıkarıp bu bölgeyi doğru planlamamız lazım. İskele henüz kimliğini tam olarak ortaya koyamadı. Marka değerini ortaya koyamadı. İskele turizmle ilişkisini henüz tam olarak kuramadı.”

SADIKOĞLU: “ÜNİVERSİTE İÇİN YER VERMEYE HAZIRIZ”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise İskele’nin adeta unutulmuş bir bölge olduğunu, hükümetlerin bu bölgeye gerekli ilgiyi göstermediğini belirtti. “Seçimlerde çarşaf liste olmasından dolayı daha fazla dikkate alınacağımızı ümit ediyoruz” diyen Sadıkoğlu, İskele’nin 1998 yılında kâğıt üzerinde ilçe olduğunu, İskele’nin her zaman bir çaba içerisinde olduğunu, İçişleri eski Bakanı Teberrüken Uluçay’ın da İskele için çok çabaları olduğunu vurguladı. İskele ’ye kimlik kazandırmaya çalıştıklarını da özellikle vurgulayan Sadıkoğlu, “Üniversitelere hasretiz. Turizm kenti olma yolunda birtakım çalışmalar başlattık. DAÜ ile işbirliği protokolü imzaladık. İrtibat ofisi istediler. Çalışmalar tamamlandı. 25 günde hazırladık. Üniversite yapmaya niyetli olana yer vermeye hazırız” dedi.

Okunma 5517 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli