İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 20 Mart 2017 01:00

ÇANAKKALE ZAFERİ 102 YAŞINDA

17358946 2245076882383528 3986468614827365791 o

ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ DOLAYISIYLA İSKELE’DE TÖREN DÜZENLENDİ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümü dolayısıyla İskele ’de tören düzelendi. Sabah saat 10.00’da Larnaka Şehitler Anıtı önünde yer alan törene Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Hava Savunma Yarbay Saim Tabak, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Binbaşı Hayrullah Sambar, İskele Polis Müdürü Şengül Kadı, Siyasi Parti temsilcileri, okullar, kurum, kuruluş ve dernek temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

TÖREN; LARNAKA ŞEHİTLER ANITI ÖNÜNDE YER ALDI 
GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMAYI TEĞMEN BURAK SANCAK YAPTI

İskele’deki tören protokol sırasına göre çelenklerin Larnaka Şehitler Anıtı’na konulmasıyla başladı. Saygı duruşu, saygı atışının ardından istiklal marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hava Savunma Teğmen Burak Sancak yaptı. Tüm şehitleri rahmetle anarak konuşmasına başlayan Sancak bugünün, bir kahramanlık mücadelesinin sonunda kazanılan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümü ile vatan ve bağımsızlık uğruna hayatlarını feda ederek şahadet mertebesine ulaşan bütün şehitlerin anıldığı özel bir gün olduğuna dikkat çekti. Sancak “kutsal vatan toprakları için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi unutmamak ve gösterdikleri fedakârlıkla destansı mücadeleleri yeni nesillere aktarmak boynumuzun borcudur” sözleri ile konuşmasına son verdi.

ÇANAKKALE’YE ÖZEL ŞİİRLER OKUNDU

İskele’ deki törende; Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi Güllü Kuşiniler ‘Çanakkale Diyarında’, Bekirpaşa Lisesi öğrencisi Nezihe Tuğra ‘Çanakkale Destanı’, İskele Ticaret Lisesi Öğrencisi Edanur Karakaş ‘Çanakkale’ isimli şiirlerini okudular.

ŞEHİTLERİN RUHLARI İÇİN DUA OKUNDU 
Tören; İskele Dinişleri Başkanlığı İskele Temsilcisi Fahrettin Öğdü’nün, şehitlerin ruhları için okuduğu duanın ardından ise son buldu.

Okunma 3205 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli