İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 20 Mart 2017 01:00

ÇANAKKALE DESTANI SAHNEYE TAŞINDI

17359428 2245790552312161 568960367153756607 o

“ONLAR; DÖNMEYİ DÜŞÜNMEDİLER”
İskele Belediyesi’nin 4 Mart’ta başlayan 8. Kültür&Sanat Günleri, bir dizi etkinliklerle devam ediyor. 31 Mart’ta sona erecek etkinlikler çerçevesinde  18 Mart akşamı, R. R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği’nin, Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü münasebetiyle sahneye koyduğu ‘Onlar; geri dönmeyi düşünmediler isimli tiyatro oyunu vardı. İlk kez İskele’de sahnelenen Ruşen Mert Amanat'ın yönetip aynı zamanda sahne aldığı oyun, İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak yer aldı.

OYUN, İZLEYENLERE DUYGUSAL ANLAR YAŞATTI
Ruşen Mert Amanat’ın yazıp yönettiği ve kendisi gibi genç oyuncularla birlikte rol aldığı tiyatro oyunu, Çanakkale türküsünün söylenmesiyle başladı. Türk Milletinin gururu, milli mücadelenin mihenk taşı Çanakkale Zaferinin; savaş öncesi Anadolu’da yaşanan trajedi dolu durumunu ve savaş sonrasında yaşananları sahneye taşınan oyunda zaferin yine askerlerin yaşadığı zorluklara rağmen inanç ve özgürlük isteğiyle kazanıldığı yansıtıldı. Polenekin Dadan, Nisa Talaşmanlı, Mari Lidiya Landau, Çağrı Yılmaz, Doğukan Özokutan, Selim Hartavi, Onur Baş, Görkem Kababıyık, Mehmet Emin Aktaş, Hazel Hacıahmetoğlu, Aydın Kayıran ve Hasan Mani’nin sahne aldığı ve duygusal anların yaşandığı oyunda gözyaşları bir an olsun durmadı.

OYUNUN SONUNDA TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR
oyuncu aynı zamanda oyunu yazıp yöneten Ruşen Mert Amanat yaklaşık bir saat süren oyunun sonunda ise Türk Bayrağı açtı, açılan bayrak ise İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na verildi. Bayrakla birlikte sahneye çıkan Sadıkoğlu’na oyuncular, yönetmen ve R.R.Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği yetkilileri de eşlik etti. Burada bir konuşma yapan Başkan Sadıkoğlu, sergilemiş oldukları başarılı performanslarından dolayı oyuncuları kutladı. Oyunun ilk kez İskele’de sahnelenmiş olmasından dolayı da Dernek Başkanı Latif Akça’ya teşekkür eden Başkan Sadıkoğlu, Türk tarihine altın harflerle işlenen Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünün kutlandığı günde, böylesi anlamlı bir oyuna ev sahipliği yaptıkları için ayrıca gururlandıklarını söyledi. Sadıkoğlu, üzerinde yaşadığımız topraklar için canlarını feda eden şehitleri saygı ve rahmetle andı. Oyun boyunca duygusal anlar yaşadıklarına da dikkat çeken Sadıkoğlu konuşmasının sonunda ise Anavatan Türkiye’ye şükranlarını sundu.

OYUNCULARA ÇİÇEK VERİLDİ 
Sadıkoğlu, konuşmasının ardından ise yönetmen ve tüm oyunculara çiçek takdiminde bulundu.İskele AKM’de dün (18 Mart) akşam saat 20.00’da sahnelenen oyunu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, R. R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça, dernek yetkilileri ile vatandaşlar izledi.

8. KÜLTÜR&SANAT GÜNLERİ DEVAM EDİYOR
İskele Belediyesi’nin 31 Mart’ta Şiir Şöleni ile sona erecek 8. Kültür&Sanat Günleri 23 Mart’ta İskele Belediye Korosu’nun kadın şarkıları konseri ile devam edecek. Katılımın ücretsiz olduğu konser 23 Mart Perşembe akşamı saat 20.00’da İskele AKM’de.

Okunma 3305 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli