İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • KÜLTÜRLERİN KAYNAŞMASI BİNLERCE KİŞİYİ İSKELE’DE BULUŞTURDU
Salı, 28 Mart 2017 00:00

KÜLTÜRLERİN KAYNAŞMASI BİNLERCE KİŞİYİ İSKELE’DE BULUŞTURDU

17505016 2251851721706044 7037083458221038592 o

İskele Belediyesi’nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Kültürlerin Kaynaşması etkinliği, ada genelinde yaşayan kültürleri bir kez daha İskele ’de buluşturmayı başardı. Ada genelindeki farklı kültürlere ait yiyecek içecek ve el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı 120’yi aşkın standın her biri, halkın büyük beğenisini topladı. Gün boyu süren etkinliğin sunuculuğunu ise ilk çeyreğinde Nur Aykan, geri kalan kısmında ise Hüseyin Kral yaptı.

Hemen hemen her kültürün yer aldığı kortejin, Atatürk Büstü ’ne gelmesiyle birlikte başlayan etkinlik açılışı, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Açılışta, semazen, İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi de gösteriler sunarken, açılış konuşmasını yapan isim ise İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu oldu. Açılışta Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu da birer konuşma yaptı.

SADIKOĞLU: “AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZIN ALTINDA, AYNI HAVAYI SOLUMAYI BAŞARAN İNSANLARIZ”

Açılış konuşmasına 2. Kültürlerin Kaynaşması etkinliğine gelen misafirleri selamlayarak başlayan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu; heyecanı, mutluluğu ve gururu bir arada yaşadıklarını söyledi. Sadıkoğlu konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “Renklerin ve kültürlerin buluşma noktası olan İskele’miz bir kez daha KKTC ve Türkiye bayrakları altında böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Tüm halkımızı; dili, dini, ırkı ce rengi ne olursa olsun KKTC’de yaşayan tüm kültürlerimizi İskele’mizde buluşturmayı başardık. Çünkü bizler; ay yıldızlı bayrağımızın altında yaşayıp, aynı havayı solumayı başaran bir toplumun insanlarıyız.

BAŞKAN SADIKOĞLU’NDAN KATKI KOYANLARA TEŞEKKÜR

İskele Belediye Başkanı konuşmasının sonunda ise başta İskele Belediye personeli olmak üzere emeği geçen, katkı koyan, gönülden destekleyen herkese teşekkür etti: “Bu güzel ortamı hazırlayan, gece- gündüz hafta sonu demeden çalışan Belediyemizin çok değerli personeline, kıymetli meclis üyelerime ve tüm bu çalışmalar boyunca bizden yardımlarını esirgemeyen İskele Esnafıma ve bugün buraya gelerek bizleri onurlandıran, siz değerli halkıma çok teşekkür ederken yine bu etkinliğimize gönülden destek olan, KKTC Telsim’e, YDÜ’ye, DAÜ’ye kısacası katkı koyan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”

ATAOĞLU: KÜLTÜRLERİ AYAKTA TUTMAK ÖNEMLİ

Bir diğer konuşma yapan isim ise Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu oldu. Böylesi anlamlı bir günde İskele’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Ataoğlu, etkinlikten dolayı İskele Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve personelini tebrik etti. Ülkemizin birçok kültürü barındırdığına da dikkat çeken Turizm Bakanı, ülkenin geleceği açısından da kültürleri ayakta tutmanın önemli olduğuna vurgu yaptı.

EROĞLU: KKTC KÜLTÜR AÇISINDAN ZENGİN BİR ÜLKE

2. Kültürlerin Kaynaşması Etkinliğinde son konuşmayı yapan isim ise 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu oldu. Farklı kültürleri kaynaştıran İskele Belediyesi’nin etkinliğinde yer almaktan gurur duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Eroğlu, Hasan Sadıkoğlu’nu kültürleri buluşturmaya vesile olduğu için tebrik etti. KKTC’nin kültür açısından zengin bir ülke olduğuna dikkat çeken Eroğlu, stantların her birinin ayrı ayrı güzelliklere sahip olduğunu, gezilerek bu güzelliklerin keşfedilmesi gerektiğini söyledi. Kültürlerin Kaynaşması etkinliğinin çok önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Derviş Eroğlu, ‘biz ne kadar kaynaşır ve ne kadar birlik beraberlik içerisinde yaşarsak ülkemiz de o derece zengin ve kalıcı olacaktır’ dedi.

GÜVERCİNLER; DOSTLUK VE KARDEŞLİK ADINA GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI

Yapılan konuşmaların ardından ise, 2. Kültürlerin Kaynaşması Etkinliğinin gerçekleştiği İskele Çarşı Merkezi’nin girişinde bulunan buhurdanlık, gün boyu yanması için Başkan Hasan Sadıkoğlu ve tarafından zeytin dalları ile yakıldı, gökyüzüne de kardeşlik ve dostluk adına beyaz güvercinler bırakıldı.

BİNLERCE KİŞİ İSKELE’YE AKIN ETTİ

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, 2. Kültürlerin Kaynaşması Etkinliğine katılan protokol ile birlikte stantları tek tek gezerek, alışveriş yaptılar. Bu yıl ikincisi gerçekleşen İskele Belediyesi 2. Kültürlerin Kaynaşması etkinliğine İskele Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin yanı sra, 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 
UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TKP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Milletvekilleri, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, İskele ve belde muhtarlarının yanı sıra KKTC Genelinden binlerce kişi katıldı.

POLİS VE ZABITA TAM NOT ALDI

İskele Belediyesi 2. Kültürlerin Kaynaşması etkinliğinde görev alan İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri ile İskele Belediyesi zabıta ekipleri, gün boyu asayiş kontrolü yaparak, etkinliğin huzur içerisinde gerçekleşmesini sağlayarak vatandaşlardan tam not aldılar.

İLETİŞİM DESTEĞİ KKTC TELSİM’DEN

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kültürlerin Kaynaşması etkinliğinin iletişim sponsoru KKTC Telsim oldu. Etkinlikten 2 gün önce ada genelindeki GSM kullanıcılarına toplu mesaj gönderen KKTC Telsim, halkı 2. Kültürlerin Kaynaşması etkinliğine davet etti.

ACİL SERVİS DESTEĞİ BELEDİYE SAĞLIK BİRİMİ VE YDÜ HASTANESİ’NDEN

Etkinlik süresinde vatandaşların sağlığı da İskele Belediyesi sağlık birimi hemşiresi ile YDÜ Hastanesi hemşirelerine emanetti. YDÜ Hastanesi ambulansını da gün boyunca 2. Kültürlerin Kaynaşması etkinliğinde hazır bekletti. Stant kuran YDÜ Hastanesi hemşireleri, vatandaşların ihtiyaçlarına anında yanıt verdi. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da YDÜ Hastanesi’nin standını ziyaret ederek kan şekerini ve tansiyonunu ölçtürdü.

ÇOCUKLAR OYUN SOKAĞINA EMANET EDİLDİ

2.Kültürlerin kaynaşması etkinliğinde çocuklar yine unutulmadı. Gün boyu devam eden etkinlikte yetişkinler stantları dolaşmanın mutluluğunu yaşarken, çocuklar da kendileri için hazırlanan oyun sokağında gönüllerince eğlenmenin tadını çıkardılar. İskele Belediyesi Yuvam Anakucağı eğitmenleri tarafından oluşturulan oyun sokağında yüz boyama etkinliği, müzikli grup oyunları, artık materyallerden geri dönüşüm, İskele Belediye Tiyatrosu’nun Pandomim gösterisi, kör kuyu ve tek ayak oyunu, Kıbrıs Oyunları (bezirgân başı, alaydan malaydan, yağ satarım)ve yakan top oyunu ile yüz boyama etkinliği yapıldı.

ETKİNLİK SOKAK FESTİVALİNİ ARATMADI

İskele Çarşı Merkezi’nde düzenlenen etkinlik; sokak karnavalını aratmadı. 120’yi aşkın standın kurulduğu etkinlikte Grup İskele Babutsa Konseri, Grup Karnaval Konseri, 65 yaş üstü İngilizlerin oluşturduğu Phoenix Line Dance Clup’ın dans gösterisi, Otantik Kıbrıs Halk Dansları Gösterisi, Beyarmudu Belediyesi Anadolu Havaları Dans Grubu Gösterisi, Grup Otantik Konseri, Sirtaki ve Hasabiko Dans Gösterisi, Türk Maarif Koleji Dans Grubu, Alevi Kültür Merkezi Deyiş ve Türkü Dinletisi ile Esma Kızıl Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi Kangoo Gösterisi yer aldı.

BAZI DERNEKLER DE STAND KURDU

İskele Belediyesi’nin kardeş şehirlerinden Samsun, Beykoz ve Pendik Belediyeleri’nin de stand kurduğu etkinlikte; Karadeniz Kültür Derneği, Çukurovalılar Derneği, Konyalılar Derneği, Alevi Kültür Merkezi, HASDER, İSDER, İSKAD, Boğaziçi ve Ötüken Köyleri Köy Kadın Kursları, Larnaka Türk Kadınlar Birliği, İskele Sahil Lions, Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı, R.R.Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği, Mormenekşe Kadınlar Birliği, Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği ile Tatlısu Belediyesi Halk Emeği Merkezi’nin yanı sıra Yakın Doğu Üniversitesi de 6 standa farklı ülke öğrencileri ile etkinlikte yer aldı.

Okunma 3702 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli