İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Salı, 28 Mart 2017 00:00

‘TARLA KUŞUYDU JULIET’

17635529 2252443851646831 3950606586952608254 o

İSKELE BELEDİYE TİYATROSU DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNDE PERDE DEDİ

İskele Belediyesi 8. Kültür & Sanat Günleri tiyatro sevenleri buluşturmaya devam ediyor. Etkinlikler çerçevesinde bu kez İskele Belediye Tiyatrosu perde dedi. Dünya Tiyatrolar Gününe özel hazırlanan ekip, ‘Tarla Kuşuydu Juliet’ isimli iki perdelik müzikli komedi oyunuyla izleyicilerin huzuruna çıktı. Oyunu İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, meclis üyeleri ve müdür vekilinin yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi.

İZLEYENLERDEN TAM NOT ALDI

Ephraim Kishon’nun 1973 yılında yazdığı oyun İskele Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelendi. Yönetmenliğini Sami Yakar’ın yaptığı oyuna halk yoğun ilgi gösterdi. Dün (27 Mart) akşam saat 20.00’da İskele AKM’de perde diyen ve İskele Belediye Tiyatrosu’nun da 3. oyunu olan ‘Tarla Kuşuydu Juliet’ tiyatro severlerden tam not almayı başardı. Oyununda, Shakespeare’ in yüzyıllardır insanları gözyaşına boğan karakterleri Romeo ve Juliet, günlük yaşantı ve çığırından çıkmış bir evlilik içinde ele alınıyor. Romeo ve Juliet’in trajik öyküsüne mizahi bir bakışla yaklaşan yapım, “aşk nasıl olur da bu hale gelir?” sorusuna yanıt arıyor.

Yaklaşık 2 saat süren oyunun sonunda, Yönetmen Sami Yakar ve oyuncular ayakta alkışlandı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da sahneye çıkarak oyuncuları performanslarından dolayı tek tek tebrik etti, karanfil ve katılım belgelerini taktim etti.

‘TARLA KUŞUYDU JULIET’ KADROSU 
Yönetmen: Sami Yakar
Romeo Montegue: Mehmet Külçer 
Jüliet Capulet: Aliye Bozdağ 
William Shakespeare: Yaşar Kansu 
Rahip Lorenzo: Burkay Mehmet Uzun 
Lukretia: Şerif Erkurt 
Dadı: Hanife Demir 
Suflör. Bilal Dericioğlu 
 Ses-ışık-efekt: Ebru Kırmızı

İSKELE BELEDİYE TİYATROSU EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

İskele Belediye Tiyatrosu ilk kez geçtiğimiz yıl 7. Kültür Sanat Günleri kapsamında yine dünya tiyatrolar gününde sahne almış ve ‘Annem Niçin Miyavladı’ isimli komedi oyunuyla izleyicilerin karşısına çıkmıştı.

Daha sonra ise İskele Festivali kapsamında düzenlenen Çocuk Şöleninde Hacivat ve Karagöz ile Pandomim gösterisi ile çocuklardan tam not alan İskele Belediye Tiyatrosu 2017 Ocak ayında da ‘Kralın Diş Ağrısı’ ile bir kez daha çocukların huzuruna çıkmıştı.

 
Okunma 4541 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli