Cuma, 28 Nisan 2017 00:00

2. TURNALAR KIRSAL KÖY ETKİNLİĞİ 30 NİSAN PAZAR GÜNÜ

18055924 2272885996269283 7929026373926815194 o

İskele Belediyesi’ne bağlı Turnalar Köyü, bu yıl 2.’sini düzenleyeceği, Turnalar Kırsal Köy Etkinliği ’ne hazır. “Köy Şehrin Doğasıdır’” sloganıyla gerçekleşecek etkinlik, 30 Nisan Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. İskele Belediyesi’nin de lojistik destek verdiği gün boyu sürecek etkinlik, Turnalar Köy Meydanı’nda yer alacak.

Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği tarafından “Köy Şehrin Doğasıdır’” sloganıyla bu yıl 2.’si gerçekleşecek “Turnalar Kırsal Köy Etkinliği”nde yine yok yok. Geçmişten günümüze nostaljinin yaşatılacağı etkinlikte, Kıbrıs başta olmak üzere farklı mutfaklara ait yiyecek, içecek stantları yer alacak.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak etkinlikte Değirmenlik Kültür ve Sanat Derneği Halk Dansları Ekibi ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi de sahne alacak.

2.Turnalar Kırsalar Köy Etkinliğinde yapılacak diğer etkinlikler ise şöyle;

“Ebruli sanatı, geleneksel kına yakma, İskele Belediye Tiyatrosu gösterileri, güreş, yün eğirme, çorap örme, eşekle harman yapımı, halı dokuma, (eski yöntem) çamaşır yıkama, el değirmeni, bulgur kaynatma, dibek taşında bulgur dövme, yayık ayran yapımı, harup kaynatma, Leman Cankat’la Gancelli Sevgi atölyesi(çamur), at turu ve saz dinletisi…