İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 01 May 2017 00:00

2.TURNALAR KIRSAL KÖY ETKİNLİĞİ GÜN BOYU SÜRDÜ

18193174 2277061405851742 4719844939614944324 o

İskele Belediyesi’nin lojistik destek verdiği, Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği’nin düzenlediği 2. Turnalar Kırsalar Köy Etkinliği dün (30 Mayıs) gerçekleşti. Turnalar Köy meydanında gerçekleşen etkinliğin açılışını İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Turnalar Muhtarı Yaşar Okumuş, Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Mukadder Özyiğit ile dernek üyeleri birlikte yaptı. Gün boyu buhurdanlığın yandığı etkinliğin açılışında toprak kuşları da uçuruldu.

“KÖY ŞEHRİN DOĞASIDIR”
Bu yıl ikincisi gerçekleşen Turnalar Kırsal Köy Etkinliği, köy şehrin doğasıdır sloganıyla yapıldı. İskele Belediyesi’nin lojistik destek verdiği etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Değirmenlik Kültür ve Sanat Derneği Halk Dansları Ekibi, Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi ile Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösteriler sunarken, KKTC Alevi Kültür Merkezi de müzik dinletisi sundu.

SADIKOĞLU: “UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ ESERLER HATIRLANIYOR”
Turnalar Kırsal Köy Etkinliğinin açılışında konuşmalar da yapıldı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, belediye olarak kültürel ve sanatsal etkinliklere katkı koymaya devam edeceklerini vurguladı. Kültürel anlamda unutulmaya yüz tutmuş eserlerin hatırlatılmasına olanak sağlayan bu tür etkinliklere önem verdiklerini de ifade eden Başkan Sadıkoğlu, bu etkinliği düzenlenmesinde emeği geçen Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği’ni de kutladı.

OKUMUŞ:”KÖYÜMÜZÜN BÖYLE BİR ETKİNLİĞİ EV SAHİPLİĞİ YAPMASI GURUR VERİCİ”
Etkinliğe ev sahipliği yapan Turnalar Köyü Muhtarı Yaşar Okumuş ise etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. Turnalar Köyü’nün böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren Okumuş, Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği Başkan ve üyelerini tebrik etti.

ÖZYİĞİT: “TURNALAR KÖYÜ’NÜ ADA İNSANINA TANITMAYI BAŞARDIK” 
Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Mukadder Özyiğit de bir konuşma yaptı. ‘Köy şehrin doğasıdır’ sloganıyla bu yıl ikincisini düzenledikleri etkinlikte, vatandaşlara geçmişten günümüze nostalji yaşatmayı ve anıları tazeleme amacı taşıdıklarını söyledi, devamında ise şunlara yer verdi: “Unutulmaya yüz tutmuş köyümüzü, İskele Belediye Başkanımız Hasan Sadıkoğlu ve ekibinin çalışmalarının yanı sıra Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneğimizin düzenlediği bu etkinlik sayesinde canlandırmayı

KONUKLARA NOSTALJİ YAŞATILIYOR
Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği tarafından “Köy Şehrin Doğasıdır’” sloganıyla bu yıl 2.’si gerçekleşen ve gün boyu devam eden “Turnalar Kırsal Köy Etkinliği”nde geçmişten günümüze nostalji yaşatılıyor. Yün eğirme, çorap örme, eşekle harman yapımı, halı dokuma, (eski yöntem) çamaşır yıkama, el değirmeni, bulgur kaynatma, dibek taşında bulgur dövme, yayık ayran yapımı, harup kaynatmanın gösterildiği etkinlikte, Leman Cankat’la Gancelli Sevgi atölyesi(çamur oynama), at turu ve saz dinletisinin yanı sıra İskele Belediye Tiyatrosu’nun çocuklara yönelik pandomim gösterisi de yer aldı.

Okunma 4601 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli