Salı, 24 Ekim 2017 00:00

PROJELERİMİZ HAYAT BULUYOR

22712498 2403502106541004 1620312620216177451 o

İskele Belediyesi’nin, TC Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi tarafından onaylanan projeleri, hayat bulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda ihaleleri sonuçlanan Sahil Düzenleme ve Rekreasyon Projesi 3. Etap Altyapı İşleri projesi, İskele Batı girişi (Anfora) güzergâhı kaldırım ve altyapı işleri projesi ile 2. etap bisiklet ve yürüyüş yolu projesi için çalışmalar başladı. İskele’nin çehresini daha da güzelleştirmeyi amaçlayan bu projelerin yapımı, İskele Belediyesi’nin öz kaynakları ile TC Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi tarafından karşılanıyor.

İSKELE’NİN BATI GİRİŞİ GELİŞİYOR
‘Her şey, daha yaşanabilir, daha çağdaş bir İskele için’ sloganıyla yola çıkarak, kent girişlerini daha çağdaş ve modern bir yapıya kavuşturmak için çalışmalarını sürdüren İskele Belediyesi, tehlike arz eden ve kazaya davetiye çıkaran İskele Batı Girişi olarak da bilinen güzergâhta yenileme çalışmalarına başlıyor. İskele Batı girişi (Anfora) güzergâhında kaldırım ve altyapı çalışması yapacak İskele Belediyesi, ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzaladı.

OTOPARK VE FESTİVAL ALANI YAPIMI BAŞLADI
İskele Belediyesi, yerli ve yabacı yüzlerce turistin gün içerisinde akın ettiği İskele Belediyesi Halk (Makenzi) Plajı’nın çevresini de güzelleştirmeye devam ediyor. Sezonun yavaş yavaş kapanması ile birlikte çalışmalarına hız veren İskele Belediyesi, Sahil Düzenleme ve Rekreasyon Projesi 3. Etap Altyapı İşleri adı altında çıktığı ihaleyi de sonuçlandırdı. Plajın, oto park sıkıntısını ortadan kaldıracak proje İskele’ye yeni bir festival alanı da kazandıracak.

2. ETAP BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU BAŞLIYOR
Birçok bölgede çalışmaları devam eden İskele Belediyesi, bisiklet ve yürüyüş yolu 2. etap yapımı ihalesini de sonuçlandırdı. İskele Makenzi (Haravdi) Kuzey sınırları 1. Etap yürüyüş ve bisiklet yolu bitiş noktası ile 1,2 km kuzeyindeki İstanbul Mücahitler Plajı giriş çemberine kadar belirlenmiş güzergâh boyunca yapılacak bisiklet ve yürüyüş yolunun tamamlanmasıyla birlikte İskele, toplam 5.5 km yürüyüş ve bisiklet yoluna sahip olacak.