İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cuma, 22 Aralık 2017 01:00

İSKELE’DE ŞEHİTLERİ ANMA GECESİ DÜZENLENDİ

25586969 2442659339291947 7664151602562425559 o

21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısı ile İskele’de şehitleri anma gecesi düzenlendi. İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun öncülüğünde İskele Şehit İlker Karter İlkokulu, Bekirpaşa Lisesi ve İskele Ticaret Lisesi işbirliğinde düzenlenen etkinlik İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde yer aldı.
ŞEHİTLER, İSKELE AKM’DEKİ PROGRAMLA ANILDI
İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde Ulu Önder Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan anma gecesi Din İşleri Başkan Yardımcısı Fahrettin Öğdü tarafından okunan Kuran-i Kerim ve duanın ardından devam etti. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi, İskele Polis Müdür Vekili Ahmet Beşerler, Meclis Üyeleri, okul müdürleri, öğretmenleri ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşların da katıldığı etkinlik büyük beğeni topladı.
SADIKOĞLU: “UNUTULMAMALIDIR Kİ GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN TOPLUMLAR GELECEKLERİNE YÖN VEREMEZLER.”
Şehitleri anma gecesinde açılış konuşması İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu tarafından yapıldı. Geceyi düzenleyenlere teşekkür eden Başkan Sadıkoğlu konuşmasının devamında 21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası’nın Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti ve mücadelenin simgesi olduğuna vurgu yaptı. Sadıkoğlu konuşmasının devamında şunlara yer verdi: ‘Rum-Yunan ikilisinin Enosis hayalleri uğruna gerçekleştirdiği soykırım, 7’den 70’e çok sayıda insanımızın yaşama hakkını elinden aldı, kimimizi evsiz bırakırken kimimizi ise göçmen konumuna düşürdü. Tüm bunlar yaşanırken soykırıma karşı direnen, canları pahasına mücadele eden ve bizlere huzur içinde yaşayabileceğimiz bu toprakları miras bırakan şehitlerimizin katkılarını da hiçbir zaman unutmamalıyız. Şu an başımızı yastığa rahat koyabiliyorsak kahraman şehitlerimizin, ay yıldızlı bayrağımız için verdiği mücadele sayesindedir. Vatan ve Bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz, sizleri bizden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayıramayacaktır. Ruhlarınız şad oldun’ dedi.
NÖBETTE OYUNU YİNE TAM NOT ALDI
İskele Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Sami Yakar’ın hazırladığı ve Belediye Tiyatro oyuncuları tarafından sahnelenen ‘’Nöbette’’ adlı tiyatro oyunu geceye katılanlara duygusal anlar yaşattı. Tiyatro oyunu sonunda Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na ve İskele Belediyesi Tiyatro ekibine teşekkür belgesi ve plaket takdim etti. 
HÜZÜN VE GURUR BİR ARADA YAŞANDI
Aliye Bozdağ ve Sibel Sezer eğitmenliğindeki Bekirpaşa Lisesi öğrencilerinin slayt ve video gösterisi ile şiir sunumu büyük beğeni toplarken Şerif Erkurt eğitmenliğindeki İskele Ticaret Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi ve şiir sunumu tam not aldı. Elif Bardak, Mustafa Bardak ve Ergün Kayacan eğitmenliğindeki Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencilerinin şiir korosu ve Mine Bakkaloğlu eğitmenliğindeki Bekirpaşa Lisesi Öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisi alkış aldı. 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısı ile İskele AKM’de düzenlenen anma töreni, katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.

Okunma 4181 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli