Perşembe, 15 Mart 2018 01:00

“NOR&BETMEZ” İSKELE’DE SAHNELENDİ

28698515 2503350889889458 6037680899681242439 o

İskele Belediyesi 9. Kültür&Sanat Günleri dün (14 Mart) akşam, Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Halk Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu Nor&Betmez isimli oyunu ile devam etti. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Lefkoşa’daki bir toplantısından ötürü katılamazken, oyunu izlemeye gelenler arasında, İskele Belediyesi As Başkanı Mahmut Yılmazoğulları, meclis üyeleri ve Müdür Vekilinin yanı sıra Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip de vardı.

NOR&BETMEZ, İZLEYİCİSİNİ GÜLMEKTEN KIRDI GEÇİRDİ
Yaklaşık 1 saat süren ve deyim yerimdeyse izleyicisini kırıp geçiren oyun, İskeleli tiyatro severlerden tam not aldı. Birbirine aşık iki gencin kavuşma hikayesinin de konu edildiği oyun, Kıbrıs halkının trajikomik geçmişini, sıkıntısı ve varoluş mücadelesini bir dolantı komedyası ile seyirciye sunuyor. Kız kaçırma, define arama, dolandırıcılık ve hırsızlık hikayeleri gibi dönemin yaşanmış olaylarına da yer veren oyun toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yaparken, empati ve yardımlaşma ile birlikte kurtuluşu ve kalkınmayı anlatıyor. 7’den 70’e tiyatro severleri buluşturmayı başaran Nor&Betmez, oyun bitiminde ayakta alkışlandı. Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Yönetmen İzel Seylani de Nor&Betmez’i iskeleli tiyatro severlerle buluşturmaktan duyduğu heyecanı ve mutluluğu dile getirdi. Seylani’ye konuşmasının ardından İskele Belediyesi Asbaşkanı tarafından teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.

EDİP: “İSKELE BENİM İÇİN YARI BİR YERE SAHİP”
Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip de konuşmasında İskele’nin kendisi için ayrı bir yere sahip olduğunu söyledi, oyunlarını İskele’de izleyiciyle buluşturmalarına vesile olan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, meclis üyeleri ve belediye personeline teşekkürlerini sundu.

“PARSEL PARSEL” 17 MART’TA
İskele Belediyesi’nin 1 Nisan’da sona erecek 9. Kültür Sanat Günleri 17 Mart Cumartesi günü
Saat 20.00’da İskele AKM’de ki, Zalihe Susuzlu Tiyatrosu’nun ‘Parsel Parsel’ isimli oyunu ile devam edecek.