Bu sayfayı yazdır
Pazar, 18 Mart 2018 01:00

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ, DESTANIN 103. YILINDA ANILDI

28947062 2505629379661609 7341213112611540784 o

Türk Milleti'nin kudretini tüm dünyaya gösteren, büyük bir kahramanlık destanı olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yılında tüm adada olduğu gibi İskele’de de tören düzenlendi. 
Larnaka Şehitler Anıtı önünde düzenlenen tören, anıta çelenklerin konulmasıyla başladı, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene, İskele Kaymakam Muavini Necmi Karakılıç, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Hava Savunma Binbaşı Barış İldeniz, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Yarbay Mustafa Horkal, İskele Polis Müdür Muavini Ahmet Beşerler, siyasi parti temsilcileri, okullar, kurum, kuruluş ve dernek temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

SANCAK: “18 MART, TÜRK VATANININ PARÇALANAMAYAĞININ KANITIDIR”
18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle Larnaka Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 28. Tümen Hava Savunma Tabur Komutanlığı’ndan Teğmen Burak Sancak yaptı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri anarak konuşmasına başlayan Teğmen Sancak, 18 Mart’ın, Türk Vatanının parçalanamayacağının bir kanıtı olduğuna dikkat çekti. 
“Cengiz Topel’i, İlhan Ailesi’ni, 16 günlük bebekten 90 yaşındaki yaşlılara şehit edilen masum Kıbrıs Türk Halkı, sizleri de unutamayız” diyen Sancak, geçmişi unutturmamak ve yeni nesillere aktarmanın boyunlarının borcu olduğunu da sözlerine ekledi.

ŞİİRLERLE ÇANAKKALE’Yİ ANLATTILAR
İskele’ deki törende Çanakkale’yi anlatan şiirler de okundu. Bekirpaşa Lisesi öğrencisi Sıla Akgün Can ‘Çanakkale Destanı’, Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi Azra Durak ise ‘Çanakkale Zaferi’ isimli şiirlerini okudular.

ŞEHİTLERİN RUHLARI İÇİN DUA OKUNDU 
Larnaka Şehitler Anıtı’ndaki tören; Dinişleri Başkan Yardımcısı Fahrettin Öğdü’nün, şehitlerin ruhları için okuduğu duanın ardından son buldu.

Okunma 2219 defa