Bu sayfayı yazdır
Cumartesi, 31 Mart 2018 00:00

İSKELE, ŞAİRLER BULUŞMASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

29664678 2515529692004911 5159956099792998696 o

Renklerin ve kültürlerin buluşma noktası İskele, bu yıl 20. kez şairler buluşmasına da ev sahipliği yaptı. 9. Kültür Sanat Günleri kapsamında 20. ISKELE-KIBATEK Uluslararası Şiir Şöleni dün (30 Mart) gerçekleştirildi. İskele AKM’de yer alan şiir şöleninde Ülkemiz ve Türkiye’nin yanı sıra İran ve Bulgaristan’dan şairler, şiir severlerle bir araya geldi.

9.KÜLTÜR&SANAT GÜNLERİ ŞİİR ŞÖLENİ İLE DEVAM ETTİ
İskele AKM’de yer alan gece, Dervişe Kutlu eğitmenliğindeki Bekirpaşa Lisesi öğrencilerinin sunduğu şiir temalı gösterilerin yanı sıra Türk Maarif Koleji Mezunları Korosu’nun Burcu Karagöz eşliğindeki müzik dinletisiyle başladı. Büyük alkış alan gecenin sonunda İskele Belediyesi, KIBATEK ve KITED (Kıbrıs Türk Edebiyatı ve Edebiyatçıları Derneği) işbirliğiyle düzenlenen Şiir ve Öykü yazma yarışması sonucunda dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi, şiir şölenine katılan şairlere de teşekkür plaketi verildi.

İSKELE-KIBATEK ŞİİR ŞÖLENİ 20 YAŞINDA 
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Meclis Üyeleri, Müdür Vekili, KIBATEK Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Bozkurt ile KIBATEK ve KITED Başkanı Meryem Yıldız’ın yanı sıra şiir ve edebiyat tutkunlarının katıldığı her yıl farklı ülkelerden şairleri bir araya getiren İSKELE – KIBATEK Uluslararası Şiir Buluşması bu yıl ülkemizden; Burcu Karagöz, Feyzan Korur, Nurperi Özgener, Türkay Ilıcak, Türkiye’den; Ayten Mutlu, Baki Asiltürk(Baki Ayhan T.), Haydar Ünal, Bulgaristan’dan Ersin Hasan ile İran’dan Tahereh Mirzai’yi İskele’de buluşturdu. Yaklaşık 2 saat süren şiir dinletisinin sonunda İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KIBATEK Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Bozkurt ile KIBATEK ve KITED Başkanı Meryem Yıldız, Uluslararası Şiir şölenine katılan şairlere plaket taktim etti. Gecenin sonunda KIBATEK Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Bozkurt tarafından Başkan Sadıkoğlu’na 20. yıl anısına teşekkür plaketi takdim edildi.

ŞİİR VE ÖYKÜ YAZMA YARIŞMASININ SONUÇLARI AÇIKLANDI
Şiir Şöleninin sonunda, İskele Belediyesi, KIBATEK ve KITED işbirliğiyle düzenlenen Şiir ve Öykü yazma yarışmasının sonuçları da açıklandı.

ÖYKÜ YAZMA YARIŞMASI TEŞVİK ÖDÜLÜ: Mahide Köse, Barış Satılmış
ORTAOKUL ŞİİR YAZMA YARIŞMASI TEŞVİK ÖDÜLÜ: Dağhan Oğuzhanoğlu, Seren Bahriyeli
1.Irmak Sürmen
2.Hilal Çengel, Gülsün Hüdaoğlu
3.Melike Nur
LİSE ŞİİR YAZMA YARIŞMASI Teşvik ödülü:Elif Çil
1:Mine Fahlioğulları
2.Aliye Karakaş
3.Sıla Yitük, Esra Damar

Okunma 2365 defa