İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Perşembe, 12 Nisan 2018 00:00

SALGIN, GİRNE’DEN SONRA İSKELE’YE DE SIÇRADI

29982777 2524146254476588 7813345505468542470 o

BARINAK KARANTİNAYA ALINDI
BAŞKAN SADIKOĞLU, SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPTI 
VETERİNER DAİRESİ, İSKELE BELEDİYESİ’NİN ÇAĞRISI ÜZERİNE İNCELEMELERDE BULUNDU
İskele Belediyesi, bulaşıcı hastalığın artması üzerine, barınağı geçici bir süreliğine karantinaya aldı. İskele Belediyesi’nin Veteriner Dairesi ile yaptığı görüşmelerin ardından, İskele Belediyesi Müdür Vekili Tahir Musalar ile birlikte barınakta incelemelerde bulunan İskele Veteriner Dairesi, barınakta tespit edilen gençlik hastalığından (distemper) ötürü barınağın karantinaya alındığını duyurdu.

Girne’deki özel bir barınakta yaşanan sıkıntıların aynısının İskele Belediyesi Hayvan Barınağı’nda da baş göstermesinin ardından hiç vakit kaybetmeden veteriner kontrolünden geçirilen barınak, salgının da artmasıyla birlikte, konu Veteriner Dairesi’nin bilgisine getirildi. Yapılan incelemenin ardından ise karantinaya alınan barınakta gençlik hastalığına rastlandığına dikkat çekildi. Açıklamada ayrıca barınağa, karantina altına alındığı bugünden (12 Nisan) itibaren bulaşıcı hastalık nedeni ile her türlü giriş ve çıkışların yasaklandığına vurgu yapıldı.

HÜRBAĞ: “HASTALIK DIŞARIDAN GELDİ” 
İskele Veteriner Dairesi Sorumlusu Mustafa Hürbağ da bugün (12 Nisan) barınakta yaptığı incelemenin ardından söz konusu hastalığın dışarıdan geldiğini, bu sebepten diğer tüm köpeklerin risk altında olduğunu söyledi. Barınakta yaşayan 105 köpekten 5’inin durumunun kritik olduğunu da belirten Hürbağ, barınağa, karantina altında bulunduğu sürece, köpek alınmasının ve verilmesinin ayrıca insanların da barınağa girişlerinin yasaklandığını ifade etti.

SADIKOĞLU’NDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI
Henüz yapımı devam eden barınağa, sahipsiz ve bakıma muhtaç oldukları için kapasitesinin üzerinde köpek almak zorunda kaldıklarını ifade eden İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, barınakta 4 belediye personelinin görevli olduğunu, 2 de gönüllü veteriner tarafından, köpeklerin, her hafta rutin kontrolden geçirildiğini belirtti, gerekirse bu sayının arttırılacağını da söyledi. Barınaktaki rutin kontroller sırasında yaklaşık 2 hafta önce 8 köpekte bordotella (solunum yolu) hastalığının tespit edildiğini belirten Başkan Sadıkoğlu veterinerlerin vakit kaybetmeden olaya müdahale ettiklerini ancak 3 tanesini tüm uğraşlara rağmen kurtaramadıklarını hatırlattı. Bordotella (solunum yolu) hastalığına ek olarak gençlik hastalığının da tespit edilmesinin ardından Veteriner Dairesi ile görüştüklerini söyleyen Sadıkoğlu, bugün (12 Nisan) İskele Veteriner Dairesi tarafından barınağın incelendiğini ve karantinaya alınmasının uygun görüldüğünü söyledi. Halktan özellikle bu süreçte sağduyulu olmalarını isteyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: “ Elimizden geleni yapıyoruz. Çeşitli projelerle sevimli dostlarımızı destekliyoruz, bakımlarını yapıyor, yaşamlarını sürdürmelerini sağlıyoruz. Onların tedavisi ve sağlıklı yaşamaları için bizler elimizden geleni yapıyoruz, kimsenin şüphesi olmasın”

Okunma 2465 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli