İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • İSKELE BELEDİYE BAŞKANI HASAN SADIKOĞLU’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Çarşamba, 23 May 2018 00:00

İSKELE BELEDİYE BAŞKANI HASAN SADIKOĞLU’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

33127447 2552667771624436 5234527388120907776 n (1)

SADIKOĞLU:“SEÇİMLERE 1 AY KALA ATILAN MANŞET DÜŞÜNDÜRÜCÜ, VEREMEYECEĞİMİZ HESABIMIZ YOK”
SADIKOĞLU:“KEŞKE, ZAMANINDA DA BU DUYARLILIĞI GÖSTERSEYDİNİZ”
SADIKOĞLU: “KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKTİĞİMİZ YOK PEŞKEŞ ÇEKENLER ORTADA”
SADIKOĞLU:“YAKLAŞIK 200 DÖNÜM ARAZİYİ İSKELE VE HALKINA KAZANDIRDIK”
SADIKOĞLU: HAKKIMIZDAKİ İTHAMLAR HİZMET HIZIMIZI YAVAŞLATAMAZ”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KIBRIS GENÇ TV’de yayınlanan Kıbrıs’ta Manşet Programı’na konuk oldu. Program yapımcısı Gökhan Altıner’in sorularını yanıtlayan Sadıkoğlu, son günlerde bir gazete tarafından İskele Belediyesi hakkında yapılan asılsız iddialara da yanıt verdi. Sadıkoğlu ayrıca Green Pedal Cycling Spor Kulübü Derneği ile imzalanan işbirliği protokolü üzerinden yapılan eleştirilere de son noktayı koydu.

“SEÇİMLERE 1 AY KALA ATILAN MANŞET DÜŞÜNDÜRÜCÜ, VEREMEYECEĞİMİZ HESABIMIZ YOK”
Son günlerde bir gazete tarafından İskele Belediyesi aleyhine yapılan ve gerçeği yansıtmayan haberlere değinen İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu, seçimlere 1 ay kala atılan bu manşetlerin düşündürücü olduğunu söyledi ve hayretler içerisinde olduğuna dikkat çekti: “ Denizin içine yapılar yapılmasına göz yummuşuz. Hayretler içerisindeyim. Böyle bir iddia varsa ilgili mercii biziz. Bu işler telefonla olmaz. Bizim herkese ikram edecek demli çayımız da var acı kahvemiz de. Bu konuyla yakından ilgilenen kişiler, uygun bir günde çıksınlar İskele Belediyesi’ne gelsinler. İthamda bulundukları asılsız tüm iddialarla ilgili olarak belgelerimiz hazır. Veremeyeceğimiz hesabımız yok. Kapımız herkese açık. Onlar da araştırmacı gazeteci arkadaşlarımızdır, büyüklerimizdir. Bizler de araştırmalarına yardımcı olmak adına en kısa sürede İskele Belediyesi’ne bekliyoruz.”

“KEŞKE, ZAMANINDA DA BU DUYARLILIĞI GÖSTERSEYDİNİZ”
Gazetenin iddialarından yola çıkan Sadıkoğlu, aynı duyarlılığın neden zamanında değil de seçimlere 1 ay kala gösterildiğine de atıfta bulundu: “Anayasaya göre yapılar denizden 100 metre içeride olacak yönünde iddiaları var. Evet doğru ama bu konu bire bir limanlar dairesini de ilgilendiriyor. Peki, sevgili araştırmacı gazeteci dostlarım, 75 yılından bu yana İskele’de Petrollerin olduğu kirli sanayi olarak bilinen Long Beach’e kadar uzanan bölgeye yapılan villaları, oteli neden görmediniz. Son yapılan yapının yıkım emri varmış da ben yıkmamışım. Herkes biliyor beni, yıkım emri olduğunda yıkım yaptığımı. Keşke bu duyarlılığı denizin içerisine 5 metre kaçak yapı yapılırken de gösterselerdi.”

“KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKTİĞİMİZ YOK PEŞKEŞ ÇEKENLER ORTADA”
Hasan Sadıkoğlu, İskele Belediyesi ile Green Pedal Cycling Spor Kulübü Derneği’nin imzalamış olduğu işbirliği protokolünün ardından ortaya atılan ‘peşkeş çekildi’ iddialarına da yanıt verdi. ‘Biz kime neyi peşkeş çekiyoruz, peşkeş çekenler ortadadır’ diyen Sadıkoğlu devamında ise şunlara yer verdi: “Green Pedal tarafından çok güzel bir proje hazırlandı. Bu proje belki de Kıbrıs’ın en güzel ve en gözde projelerinden biri olacak. Oraya geldiğiniz zaman bisikletinizle gezebileceksiniz, huzurlu bir ortamda vakit geçilebileceksiniz. Peki, bu yer kimindir, proje nereye yapılıyor diyenler bilsin ki, o proje İskele Belediyesi’nin arazisine yapılıyor. Yani belediyenin malıdır. Birine veriliyor mu? Hayır, verilmiyor. Green Pedal Cycling Spor Kulübü Derneği tarafından yapılacak olan yatırımın miktarı 230 bin sterlin. Üstelik bu derneğin bizden yer talebi olmadı, bu yeri bize verin de bizim olsun demedi. Kaldı ki bu proje tamamlandığında yapılacak bina İskele Belediyesi’ne hibe edilecek. Bu bina İskele ve belde halkının malı olacak. İşletmenin de gelirine ise ne dernek ne de İskele Belediyesi dokunmayacak. Buradaki amaç, ’bisikletsiz çocuk kalmasın’ Özellikle kırsal bölgelerdeki çocukların en büyük hayallerinden biri ‘bisiklettir.’ Dernekle yapılacak işbirliği protokolü neticesinde işletmenin geliriyle imkanı olmayan çocuklara bisikletler alınacak. Bisikletsiz çocuk kalmadığında da hazırlanacak yeni bir protokolle işletmenin geliri eğitime harcanacak. Biz kimseye bir yerleri peşkeş çekmedik. Peşkeş çekenler ortadadır. Bizim kapımız her yatırımcıya açık. Arazi İskele Belediyesi’nin arazisidir, kim yatırım yapmak istiyorsa buyursun gelsin. Hem gelişim ve değişim istiyoruz hem de asılsız iddialarda bulunuyoruz.”

“YAKLAŞIK 200 DÖNÜM ARAZİYİ İSKELE VE HALKINA KAZANDIRDIK”
“En son yapılan çalışmayla Bisiklet ve yürüyüş yolumuzu 5.5 km’ye ulaştırdık. Özellikle son 1.5-2 yıldır insanlarımız bisikletleriyle birlikte İskele’mize gelmeye başladı. Green Pedal’ın İskele Belediyesi’ne sunmuş olduğu proje de bu doğrultuda yapıldı. Geçtiğimiz aylarda Onur Camping olarak bilinen ve yaklaşık 121 dönüm olan güzelim arazi ve bununla birlikte 3.5 yılda toplamda yaklaşık 200 dönüm araziyi İskele Belediyesi’ne ve halkına kazandırdık. Hızla gelişen ve değişen İskele’nin günü geldiğinde bir Girne bir Lefkoşa kaosu yaşamasın diye bu kritik noktalardaki arazileri İskele’ye kazandırdık. Halkımıza rekreasyon alanları yaratmak için, ileriyi gördüğümüz ve ilerde bizi bekleyen sıkıntıların neler olabileceğini gördüğümüz için bu arazileri İskele’ye kazandırdık.”

“HAKKIMIZDAKİ İTHAMLAR HİZMET HIZIMIZI YAVAŞLATAMAZ”
Geçmiş dönemde bazı araziler konusunda göz yumulan yerler olduğunu da açık bir dille ifade eden Sadıkoğlu, o dönem yapılanların ‘peşkeş’ olduğunu şu an kendilerinin yaptığının peşkeş olmadığının altını çizdi: “ Bir seçim sürecine girdik. Ben göreve geldiğim günden beri hakkımda birçok ithamlarda bulunuldu. Ama biz bu ithamlara değil sadece yapacağımız işlere odaklanıyoruz. Meyve veren ağaç taşlanır. Ancak bu bizim hizmet aşkımızı yavaşlatamaz. Bizim İskele’miz için yapacak daha çok şeyimiz var.

Okunma 2448 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli