İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI İSKELE’DE DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI.
Çarşamba, 29 Ekim 2014 00:00

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI İSKELE’DE DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI.

İskele Ecevit Meydanında yer alan tören Çelenklerin Atatürk Büstüne konulmasıyla başladı. Saygı duruşu, İstiklal marşı okunmasıyla devam etti.

Tören olumsuz hava şartları nedeniyle İskele Belediyesi Kapalı Düğün salonunda devam etti.

Törenin günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Türk Silahlı Kuvvetleri 28'inci Mekanize Piyade Tümen Hava Savunma Tabur komutanlığından Hava Savunma Üst Teğmen Halil AKTOPRAK yaptı.

AKTOPRAK, Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasının ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 28 Ekim akşamı yakın arkadaşlarını Çankaya'da yemeğe çağırmış ve " Yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz," demiştir.

29 Ekim günü Atatürk, milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan "Cumhuriyet " önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne vermiştir. Meclis önergeyi kabul etmiştir ve böylece Türkiye Devleti'nin yeni yönetimi biçimi Cumhuriyet, yeni ismi "Türkiye Cumhuriyeti Devleti" olarak belirlenmiştir.

Atatürk, kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı olmuştur. Halk da cumhuriyetin ilanını sevinç ve coşku ile karşılamıştır.

Cumhuriyette, Atatürk'ün de söylediği gibi, egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur. Ulus, kendini yönetme yetkisini, kendilerine temsil eden milletvekilleri aracılığı ile kullanır.

Tören bölge okul öğrencilerinden Funda KURŞİNİLER, Kader CİLASIN ve Melehat TELLİ' nin günün anlam ve önemine ilişkin şiirleri okumasıyla son buldu.

Okunma 8241 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli