• KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’MİZİN 31’İNCİ KURULUŞU İSKELE’DE DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI
Cumartesi, 15 Kasım 2014 00:00

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'mizin kuruluş yıldönümü İskele Ecevit Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin konması, saygı duruşu ve istiklal marşının konulmasıyla başladı.

Tören olumsuz hava şartları nedeni ile tören geçidinin ardından İskele Belediyesi Kapalı Düğün salonunda devam etti.

28'inci Mekanize Tümen Hava Savunma Tabur Komutanlığından Üstteğmen Ali ÖZÜAK günün anlam ve önemine anlatan konuşmada Rumların ENOSİS hayaliyle Adada katliamlar yaptığını anımsatarak, 24 Temmuz Mutlu Barış harekâtı ile Türklerin söz konusu zulümlerden kurtulduğunu ve 1983'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurarak adada özgürce yaşadığını ifade etti.

İskele'deki tören, bölge okul öğrencilerinin okudukları şiirlerle sona erdi.