İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Çarşamba, 04 Temmuz 2018 00:00

LARNAKALILAR NOSTALJİ YAŞADI

36500720 2592908254267054 2384785951223185408 o

29 Haziran’da başlayan 50. İskele Festivali, yine olmazsa olmaz ve gelenekselleşen etkinliklerinden bir tanesiyle, Larnakalılar Gecesiyle devam etti. Nostaljinin yaşandığı gecede misafirlere Larnakalılar’a özgü olan nohutlu pilav ile acuva ikramı da yapıldı. Siyah beyaz fotoğrafların da sergilendiği gecede kimi zaman duygusal anlar da yaşandı.
GEÇMİŞİ YÂD ETTİLER 
İskele Belediyesi ve Larnakalılar Derneği’nin organizasyonunda Larnaka Türk Kadınlar Birliği’nin de desteğiyle gerçekleşen Larnakalılar Gecesi, İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Misafirlere müzik ziyafetinin sunulduğu gecede Hasan Uluel, Mehmet Uluel ile İbrahim Kurşuniler ve ekibi sahne aldı. 
Halkın yanı sıra konseri izlemeye gelenler arasında İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, eşi Ayşe Sadıkoğlu, Meclis Üyeleri, Larnakalılar Derneği Başkanı Prof. Dr. Serdar Saydam ve diğer yönetim kurulu üyeleri, Larnaka Türk Kadınlar Birliği Başkanı Fatma Yahyalar ve üyeleri katıldı.
SADIKOĞLU: “LARNAKALILAR GECESİ, ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu gecede yaptığı konuşmasında İskele Festivali’nin yıllar önce Larnaka’da Deniz Panayırı olarak başlayan, her geçen yıl kendisini geliştirerek dünyanın birçok ülkesi tarafından da beklenen Uluslararası Festivallerden birine dönüştüğünü belirtti. Festivaller Festivali İskele Festivali bünyesinde gerçekleşen Larnakalılar Gecesi’nin Larnakalılar açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Sadıkoğlu geçmişten günümüze, Larnakalılar Gecesinin düzenlenmesinde katkı koyan emeği geçen herkese şükranlarını sundu ve hayatta olmayan büyüklerimizi de rahmetle andı.
SAYDAM: ‘‘DAHA NİCE 50 YILLARA’’ 
Larnakalılar Derneği Başkanı Serdar Saydam, Larnaka Deniz Panayırı düzenlenmesi ve kutlanmasının bundan 50 sene önce başladığını belirtti. Saydam konuşmasının devamında şunlara yer verdi; ‘‘O zamanlar Türk ve Rumlar birlikte eğlenirdi. 1963-1964 olaylarından sonra bu olaylar bozuldu. Rumlar bu kutlamaları yapmaya devam etti ama biz katılamadık. 1968 de o zamanın Larnaka Sancaktarı Rum tarafında yapılır, bizde Türk tarafında yapalım diye bir öneride bulundu ve ilk Deniz Panayırı da 1968 de başlamış oldu. Ertesi yıl ismi Deniz Festivali oldu. O günden bugüne 50 yıl geçti, inşallah bu gelenek devam eder, nice 50 yıllara, herkese iyi eğlenceler’’.
YAHYALAR: “GECEYE KATKIDA BULUNMAK BİZİ GURULANDIRIYOR”
Konuşmasına konukları selamlayarak başlayan Yahyalar, eskileri sergileyerek bir nostalji yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. Geceye katkıda bulunmaktan duydukları gururu belirten Yahyalar konuşmasının sonunda geceye emeği geçen herkese özellikle de İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve ekibine teşekkür etti.
ALKIŞLAR İSKELELİ MÜZİSYENLER İÇİN
İskele’nin yöresel lezzetlerinden olan Nohutlu pilav ve acuva tatlısının ikram edildiği gecede, İskeleli sanatçılar; Hasan Uluel, Mehmet Uluel ve İbrahim Kurşuniler’in seslendirdiği şarkılar büyük beğeni ve alkış topladı.

Okunma 2122 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli