İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Perşembe, 04 Ekim 2018 00:00

ÇOCUKLARLA BARINAĞIMIZI ZİYARET ETTİK

43042320 2692273657663846 8326217329373347840 o

SADIKOĞLU: “HAYVANLARIMIZIN SEVGİYE VE İLGİYE İHTİYACI VAR”
İskele Belediyesi tarafından yapımı henüz devam etmesine rağmen çok sayıda sevimli dostları ağırlayan İskele Belediyesi Hayvan Barınağı’nın bugün (4 Ekim) ziyaretçileri vardı. İlkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlikte, çocuklara, barınakta yaşam süren köpekler hakkında bilgiler verildi, onlarla yakından iletişim kurmaları sağlandı. Çocuklara eşlik eden İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da buradaki konuşmasında sevimli dostların ilgiye ve sevgiye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

SADIKOĞLU: “HAYVANLARIMIZIN SEVGİYE VE İLGİYE İHTİYACI VAR”
Etkinlik sırasında çocuklarla yakından ilgilenen, Barınak hakkında çocuklara bilgiler veren İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu burada bir konuşma yaptı. Farkındalık yaratmak için bu etkinliği düzenlediklerini söyleyen Sadıkoğlu, farkındalığın bir gün değil bir yıl boyunca sağlanması için çalıştıklarını ifade etti. Çocukların barınakta olmaları hem onların hayvanları görmeleri ve sevmelerini açısından önemli diyen Sadıkoğlu devamında ise şunlara yer verdi: “Çocuklar barınakta yaşam süren köpekleri istedikleri zaman sahiplenebilecekler. Lojistik olarak, temizliği ve yem ihtiyaçları sağlanıyor ancak çocukların vereceği sevgi ve ilgiye ihtiyaçları var. Bu sevgi ve ilgi karşılandığı anda daha iyi bir yere varacağımız inancındayım. Bölgemizde yasayan yabancılar ki artık onlar da bizlerden biri oldu yaptıkları bağışlar ve destekler de bizi ayrıca çok mutlu ediyor.”

2 AŞAMALI ETKİNLİĞE İLGİ YOĞUNDU
İskele Belediyesi Sağlık Birimi tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla 2 aşamalı etkinlik gerçekleştirildi. Şehit İlker Karter İlkokulu 4. Ve 5. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlikte İskele Belediyesi Hayvan Barınağı ziyaret edildi, İskele Belediyesi Yuvam Anakucağı öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlikte ise Vakıflar İdaresi İyilik Gönüllüleri tarafından İskele’ye yerleştirilen yem kumbaralarına yem bırakıldı.

BARINAĞI MERAKLA GÖZLERLE İNCELEDİLER 
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun yanı sıra İskele Belediyesi Sağlık Birimi hemşireleri ve öğretmenlerinin eşlik ettiği ilkokul 4.ve5.sınıf öğrencileri, Başkan Sadıkoğlu tarafından barınak hakkında verilen bilgileri pür dikkat dinlediler. Çocuklara sevimli dostları sahiplenmenin önemine dikkat çeken Başkan Sadıkoğlu, sevimli dostların ilgi ve sevgiye ihtiyacı olduğunu da hatırlattı. Barınakta yaşam süren köpeklerle yakından ilgilenen çocuklar onlara dokunmanın da keyfini yaşadı.

HİJYENE DİKKAT EDİLDİ 
Şehit İlker Karter İlkokulu 4.ve5.sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Barınak ziyaretinde hijyene de dikkat edildi. İskele Belediyesi Sağlık Birimi hemşireleri çocuklara barınak ziyareti öncesinde galoş dağıttı, ziyaret sonrasında ise dezenfektan sprey ile çocukların ellerinin temizlenmesi sağlandı.

KUMBARAYA YEMLER BIRAKILDI 
İskele Belediyesi’nin düzenlendiği iki aşamalı etkinliğin ikincisi ise İskele Belediyesi Yuvam Anakucağı’nda eğitim gören çocuklara yönelikti. Yine İskele Belediyesi Sağlık Birimi hemşirelerinin eşlik ettiği çocuklara Vakıflar İdaresi İyilik Gönüllüleri tarafından İskele’nin birçok noktasının yanı sıra Bülent Ecevit Meydanı’na da kurulan yem kumbaralarına yem atmaları sağlandı.

BİLGİ VERİCİ BROŞÜRLER İLE ROZET DAĞITILDI
İskele Belediyesi Sağlık Birimi’nin Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla organize ettiği iki aşamalı etkinlikte çocuklara, hayvanlar hakkında bilgilerin de yer aldığı broşürlerin yanı sıra yakalarına asmaları için rozetler de dağıtıldı. Öte yandan Barınak ziyaretine eşlik eden İskele’de yaşayan yabancılar, İskele Belediyesi Hayvan Barınağı’na yemin yanı sıra yıkama makinesi ile temizlik malzemeleri bağışladılar.

Okunma 2417 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli