İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 26 Kasım 2018 01:00

“EMİRNAME” GÜNDEMLİ TOPLANTI

46731095 2732500976974447 2879845687309107200 o

İSKELE BELEDİYE MECLİSİ’NDE REDDEDİLEN EMİRNAME 
MUHTARLARLA PAYLAŞILDI
SADIKOĞLU: “FİZİKİ, SOSYOLOJİK VE EKONOMİK YAPIYA GÖRE PLANLANAN EMİRNAMELERE KARŞI DEĞİLİZ”
SADIKOĞLU: “İSKELEMİZİ İSKELELİLER ŞEKİLLENDİRECEK”
SADIKOĞLU: “EMİRNAMELER HAZIRLANIRKEN YEREL YÖNETİMLERLE İSTİŞARE EDİLMELİ”
SADIKOĞLU: “SAYIN BAKAN BELEDİYELERİN ÖNGÖRÜLERİNİ DEĞERLENDİRECEKTİR”
Sözde plansız ve dağınık gelişmeyi engellemek için hazırlanan İskele-Gazimağusa ve Yeniboğaziçi’ni kapsayan emirname İskele’de masaya yatırıldı. 21 Kasım Çarşamba günü gerçekleşen Hasan Sadıkoğlu başkanlığındaki İskele Belediyesi Meclis toplantısında, bölgenin gelişimine sekte vuracağı ve İskele Belediyesi’nin öngördüğü vizyona ters düşmesi nedeniyle oyçokluğuyla reddedilen İskele-Gazimağusa ve Yeniboğaziçi’ni kapsayan emirname bu kez muhtarlarla paylaşıldı.

MUHTARLARA ‘EMİRNAME’ AÇILIMI 
Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun yanı sıra Gazimağusa ve Yeniboğaziçi Belediye Başkanları, bazı bölge milletvekilleri, bölgede yatırımı bulunan iş insanları ve çok sayıda bölge insanının katıldığı toplantı sonrasında tartışmaları beraberinde getiren İskele-Gazimağusa ve Yeniboğaziçi emirnamesinin yankıları sürüyor. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Şehircilik Dairesi tarafından hazırlanan ancak 3 belediye tarafından da meclis kararıyla gelişime engel olacağı düşüncesiyle reddedilen emirname, İskele’nin de en önemli gündem maddesi oldu. Hasan Sadıkoğlu başkanlığındaki meclis toplantısında mevcut hali oyçokluğuyla reddedilen emirname, muhtarların da bilgisine getirildi. Merit Cyprus Garden’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya başkanlık eden İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na UBP’li meclis üyelerinin yanı sıra CTP ve HP meclis üyeleri ile İskele Belediyesi İmar Birimi de tam kadro eşlik etti. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, düzenlenen toplantıda, emirname ve imar planının hazırlanacağı süre içerisinde kendi imar birimi başta olmak üzere İskele ve bölgesindeki mühendislerle, bölge yatırımcıları ve de şehir plancılarıyla istişare edip bir alt komite kurulacağını söyledi.

SADIKOĞLU, EMİRNAME İLE İLGİLİ KONUŞTU
SADIKOĞLU: “FİZİKİ, SOSYOLOJİK VE EKONOMİK YAPIYA GÖRE PLANLANAN EMİRNAMELERE KARŞI DEĞİLİZ”
İskele Belediyesi’ne bağlı muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, fiziki, sosyolojik ve ekonomik yapıya göre planlanan emirnamelere karşı olmadıklarını söyledi. “İskelemizi iskeleliler şekillendirecek” diyen Sadıkoğlu, konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “ İskelemizi İskeleliler şekillendirecek. İskelelilerimiz nasıl gelişimin olacağını söyleyecek çünkü bugün adamız üzerinde en hızlı gelişen kentimiz iskele’mizdir. İskele’mizin nasıl büyüyeceği bizim için çok önemlidir ve İskele’mize bir kimlik kazandırmak zorundayız.”

SADIKOĞLU: “EMİRNAMELER HAZIRLANIRKEN YEREL YÖNETİMLERLE İSTİŞARE EDİLMELİ”
Başkan Sadıkoğlu, ülkemizde daha önceden hazırlanan emirnamelere de dikkat çektiği konuşmasında emirnamelerin hazırlanırken yerel yönetimlerle istişare içerisinde olunması gerektiğini vurguladı: “Bu imar planı çalışmaları içerisinde bizler üç belediye olarak İmar planı çalışmalarına maddi ve manevi desteğimizi veriyoruz. Aktif olarak imar bölümü personelimiz bu sürece katkı koyuyor. Fakat imar planı çıkmadan önce; gelişimi yavaşlatabilme ve kontrol altına alabilme adına genel anlamda emirnameler de çıkar. Ülkemizde uygulanan emirnamelerde gelinen sonuca bakıldığı zaman ise bundan önce yapılan 8 adet emirnamenin tabiri yerindeyse yerinde durması, akıbetinin başarısız olduğunu gösterir. Yani 8 tane emirname yapıldı sekizi de hala daha aynı şekilde duruyor. Kaldı ki gelişmekte olan bölgelerimizin de gelişimine engel oluyor.”

SADIKOĞLU: “SAYIN BAKAN BELEDİYELERİN ÖNGÖRÜLERİNİ DEĞERLENDİRECEKTİR”
İskele Belediye Başkanı, konuşmasının sonunda İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’la ekipler arasında yapılan görüşmeyle ilgili de bilgi verdi: “Sayın Bakanımız, Cuma gününe kadar, bizim fikirlerimizin ve bölgemizin gelişimi ile ilgili yapacağımız planlamanın da değer bulacağı bir emirname yayınlayacağını belirtti. Tabi ki bu dakikadan sonra bize düşen cumaya kadar olan sürede sizlerin de görüşlerini alarak, kendi bölgemizi yıllar sonra nasıl görmek istediğimize dairdir. Yıllar sonra İskele ve köyleri nasıl olmalıdır bunu birlikte planlayacağız. Bugün burada İskele’mizin geleceğini planlamak için yapmış olduğumuz istişare toplantısına iştirak ettiğiniz için teşekkür ederim.”

Okunma 1985 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli