İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 18 Mart 2019 01:00

DESTANIN 104. YILI

54268385 2823645471193330 8368477703032012800 o

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ, İSKELE’DE ANILDI
Çanakkale Destanı’nın 104. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü, ada genelinde törenlerle kutlanıyor. Türk Milleti'nin kudretini tüm dünyaya gösteren, büyük bir kahramanlık destanı olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yılı nedeniyle İskele’de de tören düzenlendi. Anıta çelenklerin konulmasıyla başlayan Larnaka Şehitler Anıtı önünde ki törende saygı duruşunda bulunuldu, saygı atışının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene, İskele Kaymakamı Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Hava Savunma Binbaşı Barış İldeniz, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Yarbay Mustafa Horkal, İskele Polis Müdür Yardımcısı İbrahim Ulusoy, siyasi parti temsilcileri, okullar, kurum, kuruluş ve dernek temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

SAYIN: “ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRALARI NESİLDEN NESİLE SONSUZA DEK YAŞATILACAKTIR”
İskele’de Larnaka Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise 28. Tümen Hava Savunma Tabur Komutanlığı’ndan Hava Savunma Teğmen Barış Sayın yaptı. Teğmen Sayın, 18 Mart 1915 tarihinin Çanakkale Boğazı’nın denizden geçilemeyeceğinin tüm dünyaya gösterildiğini söyledi. Barış Sayın, konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “Ülkemizin bugün ulaştığı seviye başta Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı olmak üzere, Kore’de, Kıbrıs’ta, teröristlerle mücadelede, yurt dışında icra edilen harekâtlarda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir. Bu nedenle şehitlerimizin aziz hatıraları nesilden nesile sonsuza dek yaşatılacaktır” dedi. Sayın, konuşmasının sonunda ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı uğruna, canlarını feda eden tüm şehitleri rahmet ve şükranla andı.

ŞİİRLER OKUNDU DUALAR EDİLDİ
İskele’ deki törende Çanakkale ruhunu anlatan şiirler de okundu. Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi Eylül Öztörel ‘Çanakkale Zaferi’, İskele Ticaret Lisesi öğrencisi Nejla Usbahalı ise ‘Yiğidim, Şehidim’ isimli şiirlerini okudular. Larnaka Şehitler Anıtı’ndaki tören; Dinişleri Başkan Yardımcısı Fahrettin Öğdü’nün, şehitlerin ruhları için okuduğu duanın ardından son buldu.

 
Okunma 1771 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli