Bu sayfayı yazdır
Perşembe, 28 Mart 2019 01:00

KÜLTÜR&SANAT GÜNLERİ ‘ŞEREFİNE İNSANOĞLU’ İLE DEVAM ETTİ

55491768 2831231687101375 5383695596630573056 o

İskele Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İskele Belediye Tiyatrosu, yeni oyunuyla 
10. Kültür&Sanat Günleri kapsamında, izleyicisiyle buluştu. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde ‘Şerefine İnsanoğlu’ isimli oyunuyla perde diyen İBT’nin yeni oyunu izleyicisinden tam not aldı.

İBT’NİN YENİ OYUNU, ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ
Şerefine İnsanoğlu’ isimli oyunun İskele’deki gösterimini İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Meclis Üyeleri İldeniz Elbasan, Huriye Kaşer, İsmail Y. Osum, Çağlar Karadağ, Çağan Coşkuner ve İsmail Osum’un yanı sıra çok sayıda tiyatro sever izledi. Dün akşam İskele AKM’de sahneye konulan oyunda İBT Ekibi, bu kez güldürmedi aksine hem düşündürdü hem hüzünlendirdi, her bir sahnesiyle önemli mesajlar verdi. Tüm dünyanın gözünün çevrildiği Ortadoğu'da yaşanan olaylara dikkat çeken ‘Şerefine İnsanoğlu’ isimli oyun, bir yanda amansız çatışmanın kurbanı olanları, diğer yanda ise akan kandan rant sağlayanların gerçek yüzlerini izleyicisine aktardı.

DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ’NDE PERDE DEDİ
Toygun Orbay’ın kaleme aldığı, İBT Yönetmeni Sami Yakar’ın yönettiği tek perdelik drama türündeki ‘Şerefine İnsanoğlu’ isimli oyun bu kez Dünya Tiyatrolar Günü’nde İskele’de izleyicisiyle buluştu. Yenierenköy, Gazimağusa ve Beşparmaklar Tiyatro Festivali’nde de sahne ala İBT Tiyatrosu’nun yeni oyunu, İskele’de ki izleyicisinden de tam not aldı. İskele Belediyesi Zabıta Memuru Bilal Dericioğlu’nun yanı sıra Burkay Mehmet Uzun, Yalçın Arıcı, Aliye Bozdağ, Murat Sirhan, Cihan Yıldız ve Sıla Akgün aynı sahneyi paylaşacak. Oyunun teknik kadrosunda ise yine İskele Belediyesi personeli Ebru Kırmızı’nın yanı sıra Arda İlteriş ile suflozde Muhterem Hocaoğulları yer aldı. Yaklaşık 1.5 saat süren oyunun sonunda İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İBT Yönetmeni Sami Yakar’a, meclis üyeleri de oyunculara çiçek takdim ettiler. Başkan Sadıkoğlu, tiyatro sahnesine gönül veren herkesin tiyatrocular gününü kutladı, İBT’ye de başarılar diledi.

KÜLTÜR&SANAT GÜNLERİ DEVAM EDİYOR
İskele Belediyesi’nin bu yıl 10.’sunu düzenlediği Kültür&Sanat Günleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında, Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Halk Tiyatrosu’nun sahneye koyacağı ‘Ejderha Tepesi’ isimli oyunu 29 Mart Cuma akşamı saat 20.00’de İskele AKM’de seyircisiyle buluşacak.

 
Okunma 1916 defa