İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 20 May 2019 00:00

GURURLA DOLU 100 YIL…

61285891 2874472636110613 7263929289798582272 o
GENÇLER İSKELE’DEKİ 19 MAYIS KUTLAMALARINDA BULUŞTU
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuruyla Samsun’a varışı ve İstiklal Mücadelesinin mihenk taşlarından olan 19 Mayıs 1919’un 100. yılı İskele’de büyük bir coşkuyla kutlandı. İskele İlçesi’ndeki gençler, gururla dolu 100. yıl kutlamalarında buluştu. İki ayrı törenle kutlanan etkinlikler kapsamında ilk tören İskele Ecevit Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde, ikinci tören ise İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Törenlere İskele Kaymakamı Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Milletvekilleri Yasemin Öztürk, Mesut Genç, Ersan Saner, GKK adına Piyade Yarbay Mustafa Horkal, KTBK adına Hava Savunma Binbaşı Barış İldeniz, İskele Polis Müdür Vekili Ahmet Beşerler, siyasi parti temsilcileri, okullar, kurum kuruluş ve dernekler ile öğrenciler katıldı.

100. YIL, İSKELE’DE COŞKU VE GURURLA KUTLANDI
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıl dönümü İskele ’de düzenlenen törenlerle kutlandı. İki bölümden oluşan törenin ilki Ecevit Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Bekirpaşa Lisesi önünden bando eşliğinde yola çıkan kortejin Ecevit Meydanı’na varmasıyla başlayan tören çelenklerin Atatürk Anıtı’na konmasıyla başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Buradaki törende Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Özge Gazioğlu yaptı. “Gazi Mustafa Kemal Paşa” isimli şiiri Erenköy Lisesi öğrencisi Arda Ölmez, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini Bekirpaşa Lisesi öğrencisi Nilgün Esin Çıtak, Gençliğin Ata’ya cevabını ise tüm öğrenciler birlikte okudu.

GAZİOĞLU: ‘‘SEVGİLİ GENÇLER TÜRKİYE VE KKTC SİZLERE EMANETTİR”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Özge Gazioğlu 19 Mayıs 1919 tarihinin önemine vurgu yaptı, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a ayak basması ile bir milletin tarihini sonsuza kadar değiştirecek ölümsüz bir olayın yaşandığını hatırlattı. Gazioğlu konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “19 Mayıs sömürge ülkelerine ve tüm dünyaya Türk milleti olarak esaret altında olunamayacağını ve şehitlerimizin kanıyla dolup taşan vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini haykırıştır. Samsun’da yakılan bu özgürlük ateşi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile kısa sürede dalga dalga tüm Anadolu’ya yayılmış, Türk milleti cephelerde tüm işgal devletlerine karşı özgürlük mücadelesini tamamlamış ve 29 Ekim 1923’te bu başarısını yeni kurulan cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Sevgili gençler, şehitler vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti ve yine özverilerle kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sizlere emanettir.” Gazioğlu konuşmasının sonunda ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve saygı ile andı, tüm gençlerin de bayramını kutladı.

GENÇLER İSKELE’DEN SES VERDİ 
ATABARI GÖSTERİSİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI
İskele’de gerçekleşen törenlerin 2.’si ise İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu, Erenköy Lisesi, Bekirpaşa Lisesi, Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu, Ticaret Lisesi Futbol Takımı ve KKTC Karadeniz Kültür Derneği, Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi’nin sunduğu birbirinden renkli ve güzel gösteriler izleyenlerden tam not aldı. Saatler 19.19’u gösterdiği anda Atabarı eşliğinde gerçekleştiren Ata’ya saygı gösterisi ise izleyenlerden büyük alkış aldı. Törende ayrıca Bekirpaşa Lisesi Korosunun şarkılar seslendirirken Yeni Erenköy Lisesi öğrencilerinden Günay Mimar ve Zelal Berfin, Bekirpaşa Lisesi öğrencilerinden Sevim Sanlı Sanlıer ve Beste Tatlı 2 şer şarkılık solo performanslarını sergilediler. Tören Yakındoğu Koleji Orkestrası’nın seslendirdiği şarkıların ardından Karpaz Meslek Lisesi öğrencilerinin sunduğu ‘Türk Yıldızı’ isimli piramit gösterisi ile son buldu.

Okunma 1927 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli