Bu sayfayı yazdır
Çarşamba, 26 Haziran 2019 00:00

İSKELE FESTİVALİ BAŞLIYOR

65841417 2908835382674338 6165541027898720256 o

51. İSKELE FESTİVALİ 28 HAZİRAN-7 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞECEK
İSKELE BELEDİYE BAŞKANI HASAN SADIKOĞLU BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
SADIKOĞLU: “… ÇÜNKÜ BİZ, İSKELE’YİZ”
SADIKOĞLU: “AÇILIŞIMIZI 2 AYRI KONSERLE YAPACAĞIZ”
SADIKOĞLU: “KIBRISLI SANATÇILARIMIZA AĞIRLIK VERDİK”
SADIKOĞLU: “FİNAL KONSERİMİZİ SANCAK VERECEK”
HALK DANSLARI FESTİVALİ 28 HAZİRAN-5 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA
GENÇLİK YARIŞMASI 6 TEMMUZ CUMARTESİ AKŞAMI SAAT 21.00’DA
LARNAKALILAR GECESİ 2 TEMMUZ SALI AKŞAMI SAAT 21.00’DA
KARADENİZLİLER GECESİ 4 TEMMUZ PERÇEMBE AKŞAMI SAAT 21.30’DA
FUTBOL TURNUVASI 28 HAZİRAN-7 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA
19. SATRANÇ TURNUVASI, I. İSKELE JUDO ŞAMPİYONASI YAĞLI DİREK BAYRAK KAPMA’ VE ‘DALMA YARIŞMASI’. 30 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ 
6. DARTS YARIŞMASI 4 TEMMUZ PERŞEMBE GÜNÜ
TAVLA TURNUVASI 6-7 TEMMUZ’DA 
BENON DERVİŞLER ANISINA BİSİKLER YARIŞMASI 30 HAZİRAN PAZAR SAAT 16.00’DA
11. İSKELE RALLİSİ 6-7 TEMMUZ TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞECEK
1.SPORTING YARIŞMASI 30 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ
2. İSKELE OKÇULUK YARIŞMASI 6 TEMMUZ CUMARTESİ GÜNÜ
OLTAYLA BALIK AVLAMA YARIŞMASI 7 TEMMUZ PAZAR GÜNÜ
YDÜ KAN BANKASI FESTİVAL BOYUNCA İSKELE’DE OLACAK 
İLETİŞİM SPONSORU BU YIL DA KKTC TELSİM
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, 28 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 51. Geleneksel İskele Festivali ile ilgili bugün (26 Haziran) basın toplantısı düzenledi. İskele Merit Cyprus Gardens’da düzenlenen basın toplantısına aynı zamanda festival komitesi yetkilileri olan meclis üyeleri, festivalde yer alacak etkinliklerin yetkilileri ile KKTC Telsim ve YDÜ Temsilcisi de hazır bulundu.

SADIKOĞLU: “… ÇÜNKÜ BİZ, İSKELE’YİZ”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele Festivali tanıtım filminden bahsetti, klipte yer alan sloganla basın toplantısının açılışını yaptı. Kıbrıs’a bakarsanız bizi, bize bakarsanız da memleketi görürsünüz. ÇÜNKÜ BİZ, İSKELEYİZ diyen Başkan Sadıkoğlu konuşmasının devamında ise Larnaka’dan İskele’ye uzanan, yıllandıkça güzelleşen, adanın en köklü festivali, festivaller festivali İskele Festivali’nin bu yıl 28 Haziran’da açılıp 7 Temmuz’da son bulacağını söyledi.

SADIKOĞLU: “AÇILIŞIMIZI 2 AYRI KONSERLE YAPACAĞIZ”
28 Haziran Cuma günü gerçekleşecek açılışın 2 ayrı konserle taçlandırılacağını belirten Başkan Sadıkoğlu, etkinlik kortejinin saat 20.30’da festival alanına gelmesiyle festivalin başlayacağını ifade etti. Başkan Sadıkoğlu, açılış konserlerini ise saat 22.00’da Kıbrıs’ta sesini duyurduktan sonra Anavatan Türkiye’de ilk albümünü çıkaran Hakan Yazıcıoğlu ile yine çok başarılı sanatçılardan Fettah Can’ın vereceğini söyledi.

SADIKOĞLU: “KIBRISLI SANATÇILARIMIZA AĞIRLIK VERDİK”
Bu yıl etkinliklerde yine Kıbrıslı Sanatçıların olmasına dikkat ettiklerini söyleyen Başkan Sadıkoğlu, İskele Belediyesi olarak Kıbrıslı sanatçılara önem verdiklerinin altını çizdi: “İskele’mizin yetiştirdiği önemli isimlerden Ayhan Başkal, Hasan Uluel, Mehmet Uluel, İbrahim Gerçek, bunun yanı sıra Çağdaş Aydaş ve Fikri Karayel festivalimizde bizlerle birlikte olacaklar. Karadeniz Müziğinin sevilen sesi Ekin Uzunlar ile gençlerin yakından tanıdığı isim SANCAK da festivalimizde konser verecek isimler arasında.”

51. Geleneksel İskele Festivali tanıtım toplantısında festivalde yer alacak etkinliklerin yetkilileri de birer konuşma yaptı.

HALK DANSLARI FESTİVALİ 28 HAZİRAN-5 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA
KADİRAĞA: BARIŞ, KÜLTÜR VE SANAT ADINA SAVAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
İskele Belediyesi Halk Dansları Yönetmeni Özlem Kadirağa bu yıl 24.’sü gerçekleşen İskele Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali hakkında bilgi verdi. Kadirağa, Halk Dansları Festivalini, ilk günkü heyecanlarını yitirmeden özenle büyüttüklerini ve geliştirdiklerini söyledi. Topluluk olarak bugüne kadar onlarca ülkede şerefli bayrağımızı dalgalandırdık, yüzbinlerce insana kültürümüzü ve ülkemizi tanıttık, katıldığımız her yarışmadan ödüllerle döndük diyen Kadirağa devamında ise şunlara yer verdi: “Biz savaştık… Ama tankla, tüfekle, topla, uçakla, bombayla değil, kültürümüzle, sanatımızla, insanımızın kalitesiyle savaştık ve büyük zaferler kazandık. Bu bağlamda da barış, kültür, sanat ve insan adına savaşmaya devam edeceğiz” dedi. İskele Belediyesi Halk Dansları Yönetmeni, 28 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında bu yıl 24.’sünü düzenleyecekleri Halk Dansları Festivaline Ülkemiz ve Türkiye’nin yanı sıra Arjantin, Şili, Makedonya, Kırgızistan Ve Kazakistan’dan Halk Dansları topluluklarının yer alacağını da açıkladı.

GENÇLİK YARIŞMASI 6 TEMMUZ CUMARTESİ AKŞAMI SAAT 21.00’DA
GÜNKUT: “YILIN GENÇ KIZI VE ERKEĞİ ÜNVANI YENİ SAHİPLERİNİN OLACAK” 
Festivaller Festivali olarak adlandırdığı İskele Festivali’nde 37 yıldır var olduklarını söyleyen Günkut Ajans Kurucu Başkanı Bülent Günkut da bu yıl 36.’sı düzenlenecek Gençlik Yarışması hakkında bilgiler verdi. Bu yıl 36. kez yılın genç kızı ve genç erkeğini seçeceklerini belirten Günkut, anne- babadan çocuklarına miras kaldığını, geçmiş yıllarda yarışmada dereceye girenlerin şimdilerde bu yarışmaya çocuklarını dahil ettiklerini ifade etti. 6 Temmuz 2019 Cumartesi akşamı saat 21.00’da İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek Gençlik Yarışması’nda, yılın genç kızı ve genç erkeği ünvanı yeni sahiplerinin olacak diyen Günkut, 13-19 yaş arası herkesin bu yarışmaya katılabileceğinin altını çizdi. Yarışmaya katılım başvurularının da devam ettiğini söyleyen Günkut Ajans Kurucu Başkanı, yarışma organizatörü Bülent Günkut, dereceye girecek gençlere nakit para ödülü verileceğini de açıkladı.

LARNAKALILAR GECESİ 2 TEMMUZ SALI AKŞAMI SAAT 21.00’DA
BAYRAMOĞLU: “GEÇMİŞİ YAD ETME FIRSATI BULACAKLAR”
İskele Festivalinin olmazsa olmazlarından Larnakalılar Gecesiyle ilgili açıklamayı ise Larnakalılar Derneği İskele Şube Sorumlusu Mustafa Bayramoğlu yaptı. Buram buram nostalji kokacak geceye, tüm halkı davet eden Bayramoğlu bu yıl da Larnakalılar’a özgü nohutlu pilav ile acuva tatlısının ikram edileceğini duyurdu. Larnaka’dan İskele’ye göç eden insanlara geçmişi yad etme fırsatı sunacaklarını söyleyen Bayramoğlu bu yıl 2 Temmuz Salı akşamı saat 21.00’da İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi’nde başlayacak gecede Ayhan Başkal, İbrahim Kurşuniler, Hasan Uluel, Mehmet Uluel’in sahne alacağını da ifade etti.

KARADENİZLİLER GECESİ 4 TEMMUZ PERÇEMBE AKŞAMI SAAT 21.30’DA
CİVELEK: “İSKELE, FARKLI KESİMDEN BİRÇOK İNSANIN ORTAK PAYDADA BULUŞTUĞU YER”
Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelek de Karadenizliler Gecesi ile ilgili konuştu. Ülkenin en köklü festivallerinden olan İskele Festivali’nin bir parçası olmaktan son derece mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen Civelek, İskele’nin çok farklı kesimden birçok insanın ortak bir paydada buluştuğu yer olduğuna dikkat çekti. Anket çalışması sonucu, Karadeniz’in en popüler sanatçısı olan Ekin Uzunlar’ın bu yıl 27.sini düzenleyecekleri Karadenizliler Gecesi’nde konser vereceğini duyuran Civelek, gecenin 4 Temmuz Perşembe akşamı saat 21.30’da İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi’nde olacağını söyledi.

FUTBOL TURNUVASI 28 HAZİRAN-7 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA
19. SATRANÇ TURNUVASI, I. İSKELE JUDO ŞAMPİYONASI YAĞLI DİREK BAYRAK KAPMA’ VE ‘DALMA YARIŞMASI’. 30 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ 
6. DARTS YARIŞMASI 4 TEMMUZ PERŞEMBE GÜNÜ
TAVLA TURNUVASI 6-7 TEMMUZ’DA 
KARADAĞ: “İSKELE BELEDİYESİ SPORA VE SPORCUYA ÖNEM VERİYOR”
Basın toplantısında bir diğer konuşma yapan isim İskele Belediyesi Meclis Üyesi, festival sportif etkinlikler sorumlusu Çağlar Karadağ oldu. İskele Belediyesi olarak spora ve sporcuya önem verdiklerini ifade eden Karadağ, Mehmet Berkel Anısına Minikler Halı Saha Turnuvası’nın 28 Haziran Cuma günü başlayıp, 7 Temmuz Pazar günü son bulacağını söyledi. Karadağ bu yıl 19. Satranç Turnuvası, I. İskele Judo Şampiyonası, Yağlı Direk Bayrak Kapma ve Dalma Yarışması, 6. Darts Yarışması,‘2. İskele Okçuluk Yarışması ve Tavla Turnuvası’nın da İskele Festivali kapsamında olacağını söyledi.

BENON DERVİŞLER ANISINA BİSİKLER YARIŞMASI 30 HAZİRAN PAZAR SAAT 16.00’DA
ŞENOVA: “LİSANSLI VE AMATÖR HERKES KATILABİLECEK”
İskele Festivali’nin olmazsa olmazlarından Benon Dervişler Anısına bu yıl 23.’sü düzenlenecek Bisiklet Yarışmasıyla ilgili ayrıntıları ise Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu Başkanı Mehmet Metin Şenova verdi. Özel bir yarış olarak nitelendirdiği Benon Dervişler Anısına Bisiklet Yarışmasına herkesin katılmak için günler öncesinden başvurduğunu söyleyen Şenova, yarışmaya lisanslı ve amatör herkesin katılabileceğini duyurdu. 3 parkurdan gerçekleşecen yarışların 30 Haziran Pazar günü saat 16’da başlayacağını da belirten Şenova, federasyon olarak İskele Festivali’nde bulunmaktan duydukları mutluluğu ifade etti.

11. İSKELE RALLİSİ 6-7 TEMMUZ TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞECEK
KİŞMİR: “İSKELE RALLİSİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ VE GÖRKEMLİ”
Bu yıl da tozu dumana katmayı hedefleyen Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu Başkanı Tiğin Kişmir de 11. İskele Rallisi hakkında konuştu. İskele’de gerçekleşen yarışların en önemli ve en görkemli yarış olarak nitelendiren Kişmir, bu yıl ki yarışların 6 Temmuz Cumartesi günü saat 16’da İskele Ecevit Meydanı’nda başlayacağını, 7 Temmuz Pazar günü de final yapacaklarını ve ödülleri takdim edeceklerini belirtti. Kişmir, önümüzdeki yıl için müjde de verdi. Önümüzdeki yıl Türkiye Şampiyonasını İskele Festivali’nde yapmayı hedeflediklerini söyledi.

İSKELE AVCILIK ATICILIK KULÜBÜ 3 AYRI ETKİNLİK YAPACAK
1.SPORTING YARIŞMASI 30 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ
2. İSKELE OKÇULUK YARIŞMASI 6 TEMMUZ CUMARTESİ GÜNÜ
OLTAYLA BALIK AVLAMA YARIŞMASI 7 TEMMUZ PAZAR GÜNÜ
AYDEMİR: “AVCILIK VE ATICILIK TUTKUNLARI İSKELE’DE BULUŞACAK”
İskele Belediyesi olarak özelde İskele’ye genelde ise Kıbrıs Türk halkına kazandırılan İskele Atış Poligonu bu yıl da atıcılık tutkunlarını festivalimiz bünyesinde buluşturacak. İskele Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı Salih Aydemir, İskele Belediyesi Sporting Yarışmasıyla ilgili bilgiler verdi. Kulüp olarak 3 ayrı etkinlik düzenleyeceklerini tek sponsorlarının da İskele Belediyesi olduğunu söyleye Aydemir, Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerine teşekkür etti. 30 Haziran Pazar günü 1. Sporting Yarışması’nın saat 08.00’da İskele Atış Poligonu’nda başlayıp gün boyu devam edeceğini söyleyen Aydemir, atıcılık ve avcılık tutkunlarını burada buluşturacaklarını ifade etti. Aydemir, 6 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00’da 2. İskele Okçuluk yarışmasının, 7 Temmuz Pazar günü saat 04.00’da da Olta ile Balık avlama yarışmasının olacağını duyurdu.

YDÜ KAN BANKASI FESTİVAL BOYUNCA İSKELE’DE OLACAK 
İKİBİROĞLU: “FESTİVAL SÜRESİNCE FESTİVAL ALANINDA OLACAĞIZ”
İskele Belediyesi’nin hemen hemen tüm etkinliklerine katkıda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi ve Hastanesi, bu yıl da önemli bir katkıyla İskele Belediyesi’nin yanında. Yakın Doğu Hastanesi Kan Bankası Festival süresince festival alanında olacak. Konuyla ilgili açıklamayı Uzman Doktor İlksoy İkibiroğlu yaptı. Tüm festival süresince festival alanına acil ambulans hizmeti vereceklerini kurulacak stantta da halkın şeker ve tansiyon ölçümlerini ücretsiz yapacaklarını ifade eden İkibiroğlu, aynı stantta kan bağışı kabul edeceklerini de duyurdu. İkibiroğlu, YD Hastanesi olarak bu tür etkinliklere hep destek olmaya çalıştıklarının da altını çizdi.

İLETİŞİM SPONSORU BU YIL DA KKTC TELSİM
ÇAMCI: “İSKELE ADANIN İNCİSİ”
İskele Belediyesi’ni yalnız bırakmayan iletişim sponsoru KKTC Telsim adına konuşmayı ise Pazarlama Müdürü Yiğit Çamcı yaptı. 51 yıllık bir organizasyonun bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Çamcı, Vodafone olarak dünyanın 54 ülkesinde var olduklarını hatırlattı. Yerel işbirlikçilerimizi desteklemek ise önceliğimiz diyen Çamcı, İskele’nin kendileri için özel olduğunu, İskele’nin Adanın incisi olduğunu söyledi. İskele’ye yepyeni projelerle geldiklerini söyleyen Çamcı önümüzdeki günlerde güzel işler ortaya çıkacağının da müjdesini verdi.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, basın toplantısının sonunda ise 7’den 70’e herkesin katılıp eğlenebileceği festivaller festivali İskele Festivali’ne herkesi davet etti.

Okunma 2168 defa