Bu sayfayı yazdır
Çarşamba, 03 Temmuz 2019 00:00

Ä°SKELE FESTÄ°VALÄ°, HALK DANSLARI FESTÄ°VALÄ° Ä°LE DEVAM ETTÄ°

65814649 2913485048876038 214311373352468480 o

EN Ä°YÄ° KOSTÃœM ÖDÃœLLERÄ° TÃœRKÄ°YE VE K. MAKEDONYA’NIN OLDU 
FESTÄ°VAL 1.’LÄ°K ÖDÃœLLERÄ° ARJANTÄ°N’İN OLDU 
Ä°SKELE BELEDÄ°YESÄ° HALK DANSLARI FESTÄ°VALÄ° 24 YAÅžINDA
51. Ä°skele Festivali  Ä°skele Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali ile devam etti. Bu yıl 24. yaşını kutlayan Halk Dansları Festivali, ülkemiz ve Türkiye’nin yanı sıra Arjantin, Åžili, K. Makedonya ve Kırgısiztan’dan ekipleri Ä°skele’de buluÅŸturdu. Geceye Ä°skele Belediyesi AsbaÅŸkanı Ä°ldeniz Elbasan, Meclis Ãœyeleri Eray Göksan, ÇaÄŸlar KaradaÄŸ, Ä°smail Y. Osum, Huriye KaÅŸer, ÇaÄŸan CoÅŸkuner ve Sefa Kurukafa’nın yanı sıra çok sayıda kiÅŸi katıldı. Etkinlik öncesi Ergazi Kadınlar Korosu da konser verdi.

EN Ä°YÄ° KOSTÃœM ÖDÃœLLERÄ° TÃœRKÄ°YE VE K. MAKEDONYA’NIN OLDU 
Ä°skele Festivali kapsamında düzenlenen Halk Dansları Festivali’nde  Geleneksel Kostüm Defilesi ve Festival Güzeli Seçimi heyecanı vardı. Ä°skele Açık Hava Kültür Merkezi’nde gerçekleÅŸen gecede en iyi erkek kostüm ödülü Türkiye’nin, En iyi kadın kostüm ödülü ise K. Makedonya’nın oldu. Ödülleri Meclis Ãœyesi Sefa Kurukafa ile Ä°skele Belediyesi Halk Dansları Yönetmeni Özlem KadiraÄŸa tarafından takdim edildi.

1.’LÄ°K ÖDÃœLLERÄ° ARJANTÄ°N’İN OLDU 
İskele Belediyesi 24. Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin bu yıl ki erkek ve kadın festival güzeli ödülleri Arjantin’e gitti. Erkek festival güzeli 4 numarayla yarışan Cristian Trasel, kadın festival güzeli ise yine Arjantin’den 8 numarayla yarışan Gabriela Lopez oldu. 1.’lere ödülleri İskele Belediyesi Meclis Üyesi, Kültür&Sanat Komitesi Başkanı Eray Göksan ve CIOFF K. Makedonya Başkanı Antonijo Dimitrovski ile İskele Belediyesi Asbaşkanı İldeniz Elbasan ve Burhanettin Salih tarafından verildi.

Erkek festival güzelleri
1.Cristian Trasel - ARJANTÄ°N
2.Cemal Kağan Öztürk – TÜRKİYE
3.Viktor Krstenvski – K. MAKEDONYA

Kadın festival güzelleri
1.Gabriela Lopez – ARJANTİN
2.Blagica Pupunovska– K. MAKEDONYA
3.Valentina Abarca– ŞİLİ

Erkek İskele Güzeli
Americo Otarola- ŞİLİ

Kadın İskele Güzeli
Gülçin Rahimova – TÜRKİYE

Erkek Basın güzeli
Cristian Trasel – ARJANTİN

Kadın basın güzeli
Jeniffer Barisich – ŞİLİ

Kadın Venüs Beach güzeli
Akkant Smagulova – KAZAKİSTAN

Okunma 1695 defa