İskele


  • Home
  • News
  • DR. SUAT GÜNSEL DEVLET İLKOKULU İSKELE AÇILDI
Saturday, 20 November 2021 00:00

DR. SUAT GÜNSEL DEVLET İLKOKULU İSKELE AÇILDI

FB IMG 1637438694612

 

DR. SUAT GÜNSEL DEVLET İLKOKULU İSKELE AÇILDI

OKULUN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA DEVRİ DÜZENLENEN TÖRENLE YAPILDI

SADIKOĞLU: “HAYALİMİZ GÜNSEL AİLESİ İLE GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ”

SADIKOĞLU: “9 DÖNÜMLÜK ARAZİMİZ EĞİTİME YAPTIĞIMIZ KATKIYLA DEĞER KAZANDI”

TATAR: “GÜNSEL AİLESİNİN BAŞARISI ÜLKEMİZİN BAŞARISIDIR”

SUCUOĞLU: “GÜNSEL AİLESİ, ÜLKENİN GELECEĞİNE HARÇ KOYUYOR”

AMCAOĞLU: “1 YIL DOLMADAN 2 OKULUN AÇILMASI BÜYÜK BAŞARI”

GÜNSEL: “DÜNYA İLE BÜTÜNLEŞMEK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ”

İskele Belediyesi tarafından Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın kullanımına verilen 9 dönümlük arazide 23 Nisan’da Yakın Doğu Oluşumu tarafından temeli atılan Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele tamamlandı. 15 Kasım Cumhuriyet haftası çerçevesinde dün (19 Kasım) düzenlenen törenle açılan Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele’nin teslimi de Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürlüğü’ne yapıldı. Açılış ve teslim töreninde konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, 23 Nisan’a kadar hayal olan yeni bir ilkokulun, Günsel Ailesi ile gerçeğe dönüştüğünü ifade etti. Başkan Sadıkoğlu, yapılan okul sayesinde İskele Belediyesi’ne ait 9 dönümlük arazinin eğitime yapılan katkıyla daha da değer kazandığını söyledi. 

DR. SUAT GÜNSEL DEVLET İLKOKULU İSKELE’NİN AÇILIŞI YAPILDI 

Yakın Doğu Oluşumu’nun “6 ilçeye 6 devlet ilkokulu” projesi kapsamında İskele’de 23 Nisan’da temelini attığı Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele, düzenlenen törenle açıldı. Aynı zamanda Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürlüğü’ne de teslim edildiği törene Günsel Ailesi, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun yanı sıra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, Başbakan Faiz Sucuoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Milletvekilleri, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu ile çok sayıda davetli katıldı.

SADIKOĞLU: “HAYALİMİZ GÜNSEL AİLESİ İLE GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ”

SADIKOĞLU: “9 DÖNÜMLÜK ARAZİMİZ EĞİTİME YAPTIĞIMIZ KATKIYLA DEĞER KAZANDI”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda temeli atılan Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı hatfasında, Dünya Çocuk Hakları Gününün arifesinde düzenlenen törenle açıldı. Açılışa katılarak bir konuşma yapan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele’nin açılışını yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. İskele’de ikinci bir devlet ilkokulunun olması, 23 Nisan’a kadar en büyük hayalimizdi’ diyen Başkan Sadıkoğlu, konuşmasının devamında ise İskele Belediyesi Meclis Üyelerine, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’na ve YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’e teşekkür etti: “Hayalimiz Günsel Ailesiyle birlikte gerçeğe dönüştü. İskele Belediyesi’ne ait olan ve bugün bu muhteşem okulun üzerine inşa edildiği 9 dönümlük arazimiz eğitime yaptığımız katkı sayesinde daha da değer kazandı. Bu vesileyle 1 Nisan’da gerçekleştirdiğimiz İskele Belediyesi Meclis Toplantısında, İskele Belediyesi’ne ait 9 dönümlük arazimizi Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na verme kararına imza atan çok kıymetli meclis üyelerime bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bir diğer teşekkürüm de süreci hızlandırmak ve ihtiyacını duyduğumuz yeni bir ilkokulu İskele’ye kazandırmak için bizlerle sürekli istişare içerisinde olan Milli Eğitim ve Kültür Bakanımız Sayın Olgun Amcaoğlu’na. İskele ve köylerinde yaşayan her bir çocuğumuz ve ailemiz adına Sayın Amcaoğlu’na ne kadar teşekkür etsek az. Ve tabii ki en büyük teşekkürüm; hızla gelişen, büyüyen ve buna bağlı olarak nüfusu da artan İskele’mizde artık büyük bir ihtiyaç haline gelen yeni bir okul ve bu okulun çok kısa bir sürede yapılmasını sağlayan, okulumuza ismini de veren Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’e. Onun o eşsiz vizyonu, İskele’mize de dokunduğu ve bu muhteşem eseri İskele’mize kazandırdığı için İskele ve belde halkım adına, kendisine şükranlarımı sunuyorum.”

TATAR: “GÜNSEL AİLESİNİN BAŞARISI ÜLKEMİZİN BAŞARISIDIR”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da açılıştaki konuşmasında, Günsel Ailesi’nin ortaya çıkardığı değerler, ülkemizin başarısıdır dedi, bununla övündüklerini vurguladı. 

Günsel Ailesi’nin imkansızı başararak kısa sürede böyle güzel bir eğitim kurumunu ülkemize kazandırmasından dolayı duyduğu mutluluğu da dile getiren Tatar, KKTC’de güzel şeylerin olduğuna vurgu yaptı, geleceğe umutla bakabilmek için kurum ve kuruluşların ürettiklerine saygı duyulması gerektiğini ve gençlere de bunu aşılamanın bir görev olduğunu söyledi.

SUCUOĞLU: “GÜNSEL AİLESİ, ÜLKENİN GELECEĞİNE HARÇ KOYUYOR”

Başbakan Faiz Sucuoğlu ise Günsel Ailesi’nin Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulları ile ülkenin geleceğine çok önemli bir harç koyduğunu vurguladı. Kaliteli eğitim kurumlarında yetişen çocukların ülkeyi ileriye taşıyacaklarını söyleyen Başbakan Sucuoğlu, Günsel Ailesi’ne “İyi ki varsınız” sözleriyle seslendi. Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele’de vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yetişeceğini söyleyen Başbakan Sucuoğlu, “Ülkeye kazandırılan bu eserde emeği geçen her kese teşekkür ederim” dedi.

AMCAOĞLU: “1 YIL DOLMADAN 2 OKULUN AÇILMASI BÜYÜK BAŞARI”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu da Günsel Ailesine ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Meclis Üyelerine teşekkür etti. Henüz bir yıl dolmadan iki büyük okulun açılışının yapılmasının büyük bir başarı olduğunu söyleyen Bakan Amcaoğlu, “Önce bir baba olarak, daha sonrada Milli Eğitim ve Kültür Bakanı olarak, burası için gecesini gündüzüne katan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

GÜNSEL: “DÜNYA İLE BÜTÜNLEŞMEK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ”

Yakın Doğu Oluşumu adına konuşma yapan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel de bu topraklarda daim olmak ve sarsılmayacak kökler salmak için Anavatan Türkiye ile ortak köklerinden aldıkları güçle, dünya ile bütünleşmenin en büyük hedefleri olduğunu söyledi. Pek çok projelerini dünyaya açma uğraşlarının sebebinin bu olduğunun da altını çizen Günsel, Yakın Doğu Oluşumu’nun dünyaya açmaya hazırladığı projeler ile ilgili bilgiler verdi. Konuşmasında Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele’nin, tüm çocuklara ve ülkeye hayırlı olmasını da temenni etti. 

DR. SUAT GÜNSEL DEVLET İLKOKULU İSKELE AÇILDI

7 ayda yapımı tamamlanan ilkokul, 25 bin metrekare arazi üzerine kuruldu. İçerisinde 60 metrekarelik 16 adet sınıf, fen laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarı, tam donanımlı müzik odası, yönetim ve idari ofisler, öğretmen odaları ve sergi holleri bulunan Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele, aynı zamanda 4.500 metrekarelik oyun alanına sahip. 100 palmiye ile ağaçlandırılan okulum iç mekanlarına ise 60 sanat eserinin yerleşimi yapıldı. Okulun yapımı aşamasında 3.500 metrekare asfalt, 4.000 metreküp beton ve 6.500 metrekare parke kullanıldı.

Read 1372 times

Copyright © 2024 İskele Belediyesi. All Rights Reserved.

gorunum tasarim

oneri en


client portal