İskele


  • Home
  • News
  • ANNELER İÇİN ZEYTİN FİDANI EKİLDİ
Monday, 09 May 2022 00:00

ANNELER İÇİN ZEYTİN FİDANI EKİLDİ

FB IMG 1652123863566

 

 

ANNELER İÇİN ZEYTİN FİDANI EKİLDİ 

İSKELE BELEDİYESİ ANNELER İÇİN ZEYTİNLİK ALAN OLUŞTURDU

ZEYTİNLİK ALANDA İLK ETAPTA 50 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU

ETKİNLİĞE HER KÖYÜ TEMSİLEN MUHTARLAR EŞLERİ İLE BİRLİKTE KATILDI 

SADIKOĞLU: “ELDE EDİLECEK GELİR, SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE KULLANILACAK”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde İskele ve 17 köyünde yaşayan kadınlar adına anı ormanı kuran İskele Belediyesi bu kez anneler için Zeytinlik Alan oluşturdu. İskele Belediyesi Zeytinlik Alanı olarak adlandırılan, 9 dönümlük alanda daha önceden ekilen 55 zeytin fidanına ek olarak ilk etapta 50 zeytin fidanı daha ekildi. Bugün (9Mayıs) gerçekleşen etkinliğe İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Meclis Üyeleri İldeniz Elbasan ile Sefa Kurukafa’nın yanı sıra her köyü temsilen köy muhtarları eşleri ile birlikte katıldı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, annesi başta olmak üzere tüm annelerin anneler gününü kutlayarak başladığı fidan dikim etkinliğindeki konuşmasında çevre bilincine dikkat çekti. Sadıkoğlu, dikimi yapılan zeytin fidanlarının ileride vereceği ürünlerden elde edilecek gelirin ise sosyal projeler için kullanılacağını açıkladı. 

İSKELE BELEDİYESİ ZEYTİNLİK ALANI, ANNELER İÇİN OLUŞTURULDU 

İskele Belediyesi, İskele ve köylerinde ağaçlandırma faaliyetlerini sürdürürken, hayatımızın en önemli varlıkları olan kadınları da onurlandırmaya devam ediyor. İskele Belediyesi bu kapsamda, Kadınlar Günü’nün ardından bu kez de Anneler Günü için ağaç dikme etkinliği gerçekleştirdi. İskele’nin Batısında yer alan ve İskele Belediyesi’ne ait 9 dönümlük arazi içerisinde oluşturulan İskele Belediyesi Zeytinlik Alanı, annelere armağan edildi. İskele ve 17 köyünde yaşayan annelere ithafen oluşturulan zeytinlik alana ilk etapta 50 zeytin fidanı dikildi. Daha önceden dikilen 55 zeytin fidanıyla birlikte alanda zeytin ağacının sayısı 105’e çıktı. İskele Belediyesi Zeytinlik Alana, önümüzdeki süreç içerisinde fidan dikimi devam edecek. 

ETKİNLİĞE HER KÖYÜ TEMSİLEN MUHTARLAR EŞLERİ İLE BİRLİKTE KATILDI 

İskele’nin Batısında yer alan arazide gerçekleşen fidan dikme etkinliğine İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Meclis Üyeleri İldeniz Elbasan ile Sefa Kurukafa’nın yanı sıra Aygün Köyü Muhtarı Hamdi Kaya, Boğaziçi Köyü Muhtarı Eniz Akşahin, Ergazi Köyü Muhtarı Mehmet Şahkın, Kuzucuk Köyü Muhtarı Türkeş Öğünçer, Turnalar Köyü Muhtarı Osman Kırçiçek, Yarköy Muhtarı Şerif Dolu, Kalecik Köyü Muhtarı Murat Özer, Boğaz Muhtarı Özdemir Konuralp eşleri ile birlikte katıldı. 

SADIKOĞLU: “ELDE EDİLECEK GELİR, SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE KULLANILACAK”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, annesi başta olmak üzere tüm annelerin anneler gününü kutlayarak başladığı fidan dikim etkinliğindeki konuşmasında çevre bilincine dikkat çekti. Çevre bilincinin küçük yaştan itibaren çocuklara aşılamalıyız diyen Başkan Sadıkoğlu, İskele Belediyesi olarak bu tür etkinliklerle asıl amaçlarının da bu çevre bilincini oluşturmak olduğunu söyledi. Anneler için oluşturulan İskele Belediyesi Zeytinlik Alanının da çevre bilinci oluşması açısından önemli olduğunu kaydeden Başkan Sadıkoğlu, baş tacı annelere ithafen oluşturdukları alanın önemli bir noktaya hizmet edeceğini de açıkladı. Başkan Sadıkoğlu, dikimi yapılan zeytin fidanlarının ileride vereceği ürünlerden elde edilecek gelirin sosyal projelerinde kullanılacağının altını çizdi. İskele Belediyesi olarak çevre bilinci ile hareket etmeye devam edeceklerini de belirten Başkan Sadıkoğlu, dikimi gerçekleştirilen zeytin fidanlarının bakımının da belediye tarafından yapılacağını söyledi.

Read 793 times

Copyright © 2024 İskele Belediyesi. All Rights Reserved.

gorunum tasarim

oneri en


client portal