İskele


  • Home
  • News
  • YİNE GEL SAMSUN’DAN HEP GEL…
Thursday, 19 May 2022 00:00

YİNE GEL SAMSUN’DAN HEP GEL…

FB IMG 1652958484946

 

YİNE GEL SAMSUN’DAN HEP GEL…

ATAMIZI SAYGIYLA, ÖZLEMLE VE MİNNETLE ANIYORUZ

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

19 MAYIS RUHU, NESİLDEN NESİLE… 

Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte kutladığımız ve resmi bayramlarımızdan olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bugün ada genelinde törenlerle kutlanıyor. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla, özlemle ve minnetle andığımız özel günlerden olan bugün Türk Kurtuluş Savaşı’nın başladığı aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıktığı günün yıldönümü. Yine gel SAMSUN’dan hep gel diyerek Ata’ya olan özlemini her fırsatta dile getiren gençlik, üzerinden 103 yıl geçen 19 Mayıs ruhunu, nesilden nesile aktarılmasına da vesile oluyor. 

İSKELE’DEKİ TÖRENLERİN ADRESİ ATATÜRK ANITI OLDU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ada genelinde olduğu gibi İskele’de de törenlerle kutlandı. İskele’deki törenin adresi ise kuşkusuz Atatürk Anıtı oldu. Kortejin tören alanına varması ve protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulmasıyla başlayan töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi takip etti. İskele’deki törenlere İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KTBK adına Personel Albay Erkut Ekimci, GKK adına Piyade Yüzbaşı Serdar Biçer, İskele Polis Müdürü Kazım Kuni, İskele Sivil Savunma Bölge Müdürlüğü adına Barış Çavlan, İskele Belediyesi Meclis Üyesi Sefa Kurukafa, siyasi parti temsilcileri, dernekler, askeri erkân kurum ve kuruluş temsilcileri ile okulların yanı sıra vatandaşlar katıldı.

GÜNÜN ANLAMINA UYGUN ŞİİRLER OKUNDU 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Serap İlktaç yaparken, güne özel şiirleri de okundu. Bekirpaşa Lisesi öğrencisi Asya Bile Oral ‘19 Mayıs Kurtuluş Savaşı’, İskele Evkaf TMK Öğrencisi Süreyya Sadisönmez ‘19 Mayıs Gençlik Marşı’, İskele Ticaret Lisesi Öğrencisi Nur Çalış ‘Mustafa Kemal’ isimli şiirleri okurken İskele Evkaf TMK Öğrencisi Aybüke Yılmaz ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni, İskele Evkaf TMK Öğrencisi Tülay Sefer ‘Gençliğin Andı’nı Bekirpaşa Lisesi Öğrencileri Melek Kara ve Halil Kara ise günün anlam ve önemini belirten özdeyişleri okudular.

Read 773 times

Copyright © 2024 İskele Belediyesi. All Rights Reserved.

gorunum tasarim

oneri en


client portal