İskele


  • Home
  • News
  • İSKELE, 51. CIOFF DÜNYA KONGRESİ
Wednesday, 30 November 2022 00:00

İSKELE, 51. CIOFF DÜNYA KONGRESİ

FB IMG 1669832049907

 

İSKELE, 51. CIOFF DÜNYA KONGRESİ’NDE TEMSİL EDİLDİ

İSKELE FESTİVALİ, HALK DANSLARI TOPLULUĞU, İSKELE VE KKTC DÜNYAYLA KUCAKLAŞTI

CIOFF ÇOCUK KOMİTESİ’NİN 2023 TOPLANTISI KKTC’DE YAPILACAK

Uluslararası arenada özelde İskele’yi genelde ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni başarıyla temsil eden, ay yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandıran İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu başarılarına her geçen gün yenilerini ekliyor. İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni aynı zamanda İskele Belediyesi Kültür, Sanat ve Dışilişkiler Danışmanı Özlem Kadirağa, 3-13 Kasım tarihleri arasında, İskele’yi ve KKTC’yi Meksika’da temsil etti. 

İSKELE FESTİVALİ, HALK DANSLARI TOPLULUĞU, İSKELE VE KKTC DÜNYAYLA KUCAKLAŞTI

19 yıldır, CIOFF’a üye olan İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Meksika’nın Puerto Vallarta şehrinde düzenlenen 51. CIOFF Dünya Kongresi’ne katıldı. Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni Özlem Kadirağa’nın temsil ettiği toplantıda İskele Belediyesi yeni başarılara imza attı. 120 ülkenin üye olduğu Birleşmiş Milletler UNESCO’ya bağlı 51. CIOFF Dünya Kongresi’ne katılan Kadirağa, özelde İskele’yi genelde ise KKTC’yi 7 kıtadan yaklaşık 82 temsilcisiyle buluşturdu.

 

CIOFF ÇOCUK KOMİTESİ’NİN 2023 TOPLANTISI KKTC’DE YAPILACAK

Festival organizatörleri ve üst düzey yetkilileri ile çeşitli temaslarda bulunarak Kuzey Kıbrıs’ı ve İskele’yi tanıtıcı broşürler dağıtan Özlem Kadirağa’nın daveti geri çevrilmedi, CIOFF Children Komitesi’nin 2023 yılındaki toplantısının KKTC’de yapılmasına karar verildi. Konuyla ilgili konuşan İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni aynı zamanda İskele Belediyesi Kültür, Sanat ve Dışilişkiler Danışmanı Özlem Kadirağa, ülkemizin, kültürümüzün ve özellikle de halk danslarımızın tanıtılmasında olumlu bir adım atıldığına dikkat çekerek, kongrenin başarılı ve yararlı geçtiğinin altını çizdi.

Read 618 times

Copyright © 2024 İskele Belediyesi. All Rights Reserved.

gorunum tasarim

oneri en


client portal