Print this page
Wednesday, 23 July 2014 00:00

TOPÇUKÖY ŞEHİTLERİ ANILDI

Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi ile 1974 Mutlu Barış Harekâtı sırasında şehit düşen 9 Topçuköy' lü düzenlenen törenle anıldı.

Topçuköy Şehitliği'nde yer alan törende çelenklerin anıta konulması, saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti.

Törende ilk konuşmayı yapan Topçuköy Milli Mücadele ve Şehitleri Yaşatma Derneği Başkanı Metin Balan, Topçuköy halkının, 1958, 1964 ve 1974 yıllarında vatan savunması için mücadele ederek 9 şehit verdiğini anlattı.

Anavatan Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri olmasaydı bugün Gazze'de yaşanan katliamların ülkede de yaşanabileceğini söyleyen Balan, Topçuköy halkının dün olduğu gibi bugün de gerekirse vatan uğruna canını verebileceğini ifade etti.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu konuşmasında Milli mücadele yıllarında verilen mücadelelerin nesilden nesile aktarılmasının önemine değindi. İsrail, her gün Gazze'de Fonlarca Filistinli kardeşlerimize yönelik yapılan zulüm ve katliamları, hiçkimsenin kınamaktan öteye geçip akan kana dur demediğini sözlerine ekledi.

Anavatan Türkiye'nin Etkin ve Fiili garantörlüğü olmasaydı bu gün Kıbrıs halkı 1974 yılında yaşadığı olayları yine yaşamak zoruna kalacağını dile getirerek Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir anlaşmadan yana olduğunu ifade eden Sadıkoğlu tüm şehitleri minnet ve saygıyla andığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Aysan Taşkıranlar "20 Temmuz" isimli şiiri okunmasının ardından Topçuköy Şehitleri'ni anma töreni dua okunması ve şehitliğin gezilmesiyle son buldu.

Read 11771 times