Çarşamba, 17 Mart 2021 00:00

2021 YILINA AİT TAŞINMAZ (EMLAK) MAL VERGİLERİ HESAPLANDI
1.TAKSİN SON ÖDEME 30 NİSAN CUMA
2.TAKSİT SON ÖDEME 30 EYLÜL PERŞEMBE
İskele Belediyesi Emlak Birimi, İskele ve köylerinde taşınmaz malı bulunanlar için 2021 yılı taşınmaz (emlak) mal vergilerini hesapladı. Buna göre emlak vergisi için 1. taksit son ödeme 30 Nisan Cuma, 2. taksit son ödeme ise 30 Eylül Perşembe. İskele ve köylerinde taşınmaz malı bulunanların cezalı duruma düşmemeleri için birinci taksit ödemelerini en geç 30 Nisan Cuma gününe kadar yapabilecekler. Vatandaşlar ödemelerini, anlaşmalı bankaların yanı sıra, İskele Belediye veznesi ile İskele Belediyesi’nin resmi web sitesi üzerinden online olarak yapabilecekler.
ÖDEMELER ANLAŞMALI BANKALAR ARACILIĞIYLA YAPILABİLECEK
Ödemeler İskele Belediye Veznesinin yanı sıra İskele Belediyesi’nin anlaşmalı olduğu bankalar aracılığıyla da yapılabilecek. Anlaşmalı bankalar şöyle; Akfinans Bank, Asbank, Creditwest Bank, İktisat Bankası, Kooperatif Merkez Bankası, Limasol Kooperatif Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Türk Bankası, Universal Bankası, Kıbrıs Vakıflar Bankası ve Near East Bank.
EMLAK VERGİSİ ONLINE ÖDENEBİLECEK
İskele ve köylerinde taşınmazı olan vatandaşlar emlak vergilerini 7 gün 24 saat boyunca online olarak da https://online.iskelebelediyesi.com/vezne/ adresine girerek ödeyebilecekler.
ONLINE ÖDEME VERGİ AFFINDAN YARARLANMAK İSTEYENLERİ KAPSAMIYOR
Öte yandan, 15/2020 Sayılı Birikmiş Kamu Alacaklarının Tahsiline İlişkin Mali Düzenleme Yasası kapsamında halka kolaylık sağlamak için süresi uzatılan vergi affında sona yaklaşıldı. Pandemi koşulları göz önünde bulundurularak uzatılan emlak vergisinin de arasında bulunduğu vergi affının son günü 31 Mart Çarşamba. Ancak İskele ve köylerinde taşınmazı olup, emlak vergisi ile ilgili vergi affından yararlanmak isteyenler, ödemelerini yalnızca İskele Belediyesi’ne gelerek vezne üzerinden yapabilecekler. Aftan yararlanmak isteyenler ödemelerini online sistem üzerinden yapamayacaklardır.
İSKELE BELEDİYESİ VEZNE ÇALIŞMA SAATLERİ;
Vatandaşlar, İskele Belediyesi'ne de gelerek ödemelerini mesai saatleri içerisinde yapabilecekler.
Pazartesi-Salı-Çarşamba-Cuma
08.00-12.30/13.00-16.00