İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • İSKELE’YE YENİ BİR İLKOKUL YAPILMASINI SAĞLAYACAK ÖNEMLİ ANLAŞMA
Çarşamba, 14 Nisan 2021 00:00

İSKELE’YE YENİ BİR İLKOKUL YAPILMASINI SAĞLAYACAK ÖNEMLİ ANLAŞMA

173193484 3563950580496145 2181892672302985182 n

 

 

İSKELE’YE YENİ BİR İLKOKUL YAPILMASINI SAĞLAYACAK ÖNEMLİ ANLAŞMA
İSKELE BELEDİYESİ’NİN ARAZİSİ MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI’NIN KULLANIMINA VERİLDİ
İSKELE BELEDİYE BAŞKANI İLE MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANI PROTOKOLE İMZA ATTI
ARAZİ, İLKOKUL YAPILMASI İÇİN YAKIN DOĞU OLUŞUMUNA TESLİM EDİLDİ
SUAT GÜNSEL DEVLET İLKOKULU İSKELE’NİN TEMELİ 23 NİSAN’DA ATILACAK
AMCAOĞLU: “ARAZİ KONUSUNDA SÜRATLE KARAR ALAN İSKELE BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
AMCAOĞLU: “YDÜ AİLESİ’NİN ATTIĞI ADIMLAR BİZLERİ YÜREKLENDİRİYOR”
SADIKOĞLU: “GÜNSEL AİLESİNİN BU GİRİŞİMİ BİZLERİ MUTLU ETMİŞTİR”
SADIKOĞLU: “EĞİTİME KATKIMIZ HER ZAMAN DEVAM EDECEKTİR”
GÜNSEL: “HER ŞEY ÜLKEMİZ VE GELECEĞİMİZ İÇİNDİR”
GÜNSEL: “İSKELE’DEKİ OKUL PROJEMİZ ÖRNEK BİR HIZLA SEYREDİYOR”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Meclis Üyeleri, İskele ve köylerinde yaşayan çocukların daha kaliteli ortamda eğitim görmeleri için önemli bir adım atarak, İskele Belediyesi’ne ait olan 9 dönümlük arazinin kullanımını Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na verdi. Bugün de (14 Nisan) İskele Belediyesi Kültür Evi’nde düzenlenen törenle işlem resmiyete döküldü. 9 dönümlük arazinin Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın kullanımına verilmesine ilişkin protokole Bakan Olgun Amcaoğlu ile İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu imza attı. Törende YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr.İrfan Günsel de hazır bulundu. Törende Bakanlık bürokratlarının yanı sıra İskele Belediyesi Meclis Üyeleri İldeniz Elbasan, İsmail Y. Osum, Hüriye Kaşer, Çağlar Karadağ ve Sefa Kurukafa ile Belediye Müdür Vekili Mustafa Kabasakal da yer aldı. Bakanlığın kullanımına verilen söz konusu arazi ise ‘altı ilçeye altı ilkokul’ sloganıyla yola çıkan ve ikinci okul projesini İskele’de hayata geçirecek Yakın Doğu Oluşumuna teslim edildi. İskele’de yapımına başlanacak Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele’nin temelleri ise 23 Nisan’da atılacak.
İSKELE BELEDİYESİ’NİN ARAZİSİ MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI’NIN KULLANIMINA VERİLDİ
İskele Belediye Meclisi, İskele ve köylerinde yaşayan çocukların geleceğini ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Hasan Sadıkoğlu başkanlığında 1 Nisan 2021, Perşembe günkü toplantısında, İskele’ye yeni bir ilkokul yapılması için, belediyeye ait olan 9 dönümlük arazinin Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın kullanımına verilmesini oyçokluğuyla karar verdi. Karara ilişkin imza töreni ise bugün gerçekleştirildi. Hazırlanan protokole Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ile İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu imza attı. İmza töreninin ardından ise açıklamalar yapıldı.
AMCAOĞLU: ARAZİ KONUSUNDA SÜRATLE KARAR ALAN İSKELE BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
AMCAOĞLU: “YDÜ AİLESİ’NİN ATTIĞI ADIMLAR BİZLERİ YÜREKLENDİRİYOR”
İskele Belediyesi Kültür Evi’nde düzenlenen imza töreninde yapılan konuşmalarda eğitime yapılan katkılara dikkat çekildi. Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na Günsel Ailesi’ne teşekkür etti. Bakan Amcaoğlu, konuşmasında şunlara yer verdi: “Birçok kişi bu ülkede yaşananlardan ötürü birilerini eleştirebiliyor ama önemli olan iş yapabilmek, temel atmak. Çocuklarımızın, geleceğimizin istikbali adına koyacağımız her bir tuğlanın onların istikbalinin daha da müreffeh seviyelere çekilmesi için adımlar atmaktır. İşte burada özellikle YDÜ Ailesinin bu konuda almış olduğu 6 ilçeye bir okul inşa edip Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na teslim edilmesine dair karar ve Sayın Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerinin bu konuda gösterdiği yüreklilik bizleri heyecanlandırmıştır. Bizler sadece arazi arıyoruz. Bu temelleri atılan okullarımızdaki çocuklarımızın yeşerecek istikballerine YDÜ Ailesi’nin koyduğu katkılar ve onların özellikle atmış olduğu adımlar bizleri yüreklendirmektedir. Bir kelimemizle, bir talebimizle, bir sözümüzle bizlere ihtiyacımız olan arazinin tedariki konusunda süratle kararı alan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na ve Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız Sayın Başkanım ve Günsel Ailesi…”
SADIKOĞLU: “GÜNSEL AİLESİNİN BU GİRİŞİMİ BİZLERİ MUTLU ETMİŞTİR”
SADIKOĞLU: “EĞİTİME KATKIMIZ HER ZAMAN DEVAM EDECEKTİR”
İmza töreni öncesinde konuşan İskele Belediyesi’ne ait 9 dönümlük arazinin kullanımını, meclis kararı ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın kullanımına veren İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da eğitime katkılarının devam edeceği söyledi: “Eğitime katkımız dün olduğu gibi bugün de yarın da devam edecek diyen Başkan Sadıkoğlu, Günsel Ailesi’nin ülke için yaptıklarından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sadıkoğlu konuşmasında şunlara yer verdi: “İskele’miz için eğitim anlamında önemli ve hayırlı bir iş için toplandık. Hızla gelişen ve değişen İskele’mizde gün geçtikçe buna bağlı olarak nüfusumuz da artmaktadır. Bu artış neticesinde yaşanan bazı sıkıntılardan biri de eğitim alanında eğitim alan çocuklarımızın eğitim kapasitesinin azalmasıdır. Bizler de bugüne kadar gere ilkokulumuzda gerekse diğer okullarımızda Eğitim Bakanlığımız ile işbirliği içerisinde elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince onların eksiklerini, ihtiyaçlarını gidermek durumundaydık. Son olarak Sayın Günsel Ailesi’nin 6 ilçede okul yapma girişimi bizleri mutlu etmiştir. Sağlıkta, sanat ve diğer birçok konularda Günsel Ailesi ülkemize karşı olan sorumluluklarını yerine getirmektedir. İkinci yapılacak olan okulun İskele’de yapılacak olması ise bizlere mutluluk vermiştir. Okulun yapılacağı yer konusunda da İskele Belediyesi Meclis Üyelerimizle birlikte almış olduğumuz karar neticesinde 1 Nisan 2021 Meclis toplantısında belediyemize ait olan 9 dönümlük araziyi, okul yapılması için Eğitim Bakanlığı’nın kullanımına verme kararı aldık. Bugün de burada işbirliği protokolünü imzalıyoruz. İskele Belediyesi olarak eğitime desteğimiz dün olduğu gibi bugün de yarın da devam edecektir. Arazimize yapılacak okulumuz İskele ve köylerinde yaşayan tüm halkımıza hayırlı olsun.”
GÜNSEL: “HER ŞEY ÜLKEMİZ VE GELECEĞİMİZ İÇİNDİR”
GÜNSEL: “İSKELE’DEKİ OKUL PROJEMİZ ÖRNEK BİR HIZLA SEYREDİYOR”
Söz konusu 9 dönümlük arazinin kullanımının Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na verilmesine ilişkin gerçekleşen imza törenine katılarak bir konuşma yapan YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Günsel de sürekli olarak vurguladıkları ‘her şey ülkemiz ve geleceğimiz içindir’ sözünü bir kez daha vurguladı. Devamında ise şunları söyledi: “Her şey ülkemiz ve geleceğimiz içindir. Eğitim geleceğe daha güvenle bakabilmek için temel yatırımlardan biri. Çocuklarımız için ülkemiz için güzel adamız için çalışmaya devam edeceğiz. Biz Günsel Ailesi olarak sürekli kökleşmek diyoruz. Biz topraklarda kökleşebilmenin bu topraklara sahip çıkabilmenin yolunun eğitimden geçtiğini düşünüyoruz ve inanıyoruz. Bu doğrultuda ikinci ilkokulumuz için imza töreninde birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Doğru yolda olduğumuz aldığımı geri dönüşümlerden açıkça belli oluyor. Kamu-özel işbirliğinin de çok güzel bir örneğini yaşıyoruz ve örnek bir hızda seyrediyor. Bunun için de ayrıca hem İskele Belediyesi’ne hem Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum. Her şey ülkemiz, geleceğimiz için, hayırlı olmasını dilerim.”
ARAZİ, İLKOKUL YAPILMASI İÇİN YAKIN DOĞU OLUŞUMUNA TESLİM EDİLDİ
İskele Belediyesi Kültür Evi’nde düzenlenen imza töreninin ardından ise İskele Belediyesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı’nın kullanımına verdiği 9 dönümlük arazinin teslimi ‘Altı ilçeye altı ilkokul’ sloganıyla yola çıkan ve ikinci okul projesini İskele’de hayata geçirecek Yakın Doğu Oluşumuna, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Günsel’e, yerinde yapıldı. 6 İlçeye bir okul sloganıyla yola çıkan Günsel Ailesi’nin İskele’ye yapacağı okulun temelleri ise 23 Nisan 2021’de atılacak. Söz konusu okulun yapımının ise 6 ayda tamamlanması hedefleniyor.
Okunma 878 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli