İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Salı, 04 May 2021 00:00

İSKELE’YE ÖNEMLİ BİR YATIRIM DAHA

182362573 3581415485416321 728103005235471887 n

 

İSKELE’YE ÖNEMLİ BİR YATIRIM DAHA
KKTC’NİN PARLAYAN YILDIZI İSKELE’YE EĞİTİM ALANINDAKİ YATIRIMLAR DA SÜRÜYOR
İSKELE TİCARET LİSESİ’NİN MEVCUT KAPASİTESİ ARTIRILIYOR
410 METREKARELİK EK DERSLİK BİNASININ TEMELİ BUGÜN ATILDI
AMCAOĞLU: “BİRİNCİ GÖREVİMİZ, ÇAĞDAŞ ÜLKELERİN EĞİTİM SEVİYESİNE GELMEK”
SADIKOĞLU: İLKEMİZ; EĞİTİME YATIRIM, GELECEĞE YATIRIM”
SADIKOĞLU: “TEK GAYEMİZ, GENÇLERİN DAHA MODERN ŞARTLARDA EĞİTİM ALMASI”
TEPE: HEDEFİMİZ, OKULUMUZU TAM DONANIMLI BİR MESLEK LİSESİ HALİNE GETİRMEK
Son zamanlarda adından özellikle eğitime yapılan önemli yatırımları ile söz ettiren, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin parlayan yıldızı olarak nitelendirilen İskele’ye eğitim alanındaki yatırımlar da sürüyor. İskele Belediyesi, İskele ve köylerinde bulunan okullara maddi ve manevi desteğini sürdürürken, İskele’de yatırımları bulunan iş insanlarının yanı sıra İskele dışından da eğitime önemli katkılar gelmeye devam ediyor. Bugün de önemli bir yatırıma imza atıldı. İskele Belediyesi ile İskele’de önemli yatırımları bulunan Kotitaş Kıbrıs Turizm Ltd. bir kez daha işbirliğine giderek İskele Ticaret Lisesi’ne ek derslik yapılması için düğmeye bastılar.
İSKELE TİCARET LİSESİ’NİN MEVCUT KAPASİTESİ ARTIRILIYOR
Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı İskele Ticaret Lisesi’nin mevcut kapasitesinin artırılması amacıyla İskele Belediyesi İmar Birimi tarafından projesi hazırlanan, zemin ve birinci kat olmak üzere toplamda 410 metrekareden oluşacak, içerisinde yiyecek İçecek konaklama bölümü ile mutfak dalı bölümlerinin yer alacağı 2 dersliğin yapımına bugün gerçekleşen temel atma töreni ile başlandı. Törene Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kotitaş Kıbrıs Turizm Ltd. Müdürü Ahmet Efe ÜNAL, Bakanlık Bürokratları, İskele Ticaret Lisesi Müdürü Abdüllatif Tepe, Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Delibaş ile öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve İskele Ticaret Lisesi Müdürü Abdüllatif Tepe birer konuşma yaptı.
AMCAOĞLU: “BİRİNCİ GÖREVİMİZ, ÇAĞDAŞ ÜLKELERİN EĞİTİM SEVİYESİNE GELMEK”
Temel atma törenine katılan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, göreve geldiği 1 yıl içinde eğitim alanında bugün 11. Temel atma törenini yaptıklarını söyledi. ‘Bakanlığın birinci görevinin çocuklarımızın, canların ve geleceğimizin en iyi şartlarda eğitimi alabilecek altyapının süratle tamamlanması ve çağdaş ülkelerdeki verilen eğitim seviyesine gelmesi adına adımların atılmasından başka bir şey değildir’ diyen Bakan Amcaoğlu, bugünkü temel atma töreninde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Yaklaşık 5 bin öğrenciye hitap edebilecek altyapıyı bir yıl içinde hayata geçirdiklerinin de altını çizen Bakan Amcaoğlu, bunun da çok büyük önem arz ettiğini belirtti. Amcaoğlu, ülkeye yatırım yapan şirketlerin, eğitime, çocukların geleceğine de temel atmasının önemine işaret ederek, eğitime ve geleceğe yatırım yapan herkese teşekkür etti. Ülkenin parlayan yıldızı konumuna gelen İskele’ye yatırımların sürmesini dileyen Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, yatırımlarından dolayı İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na ve Kotitaş Kıbrıs Turizm Ltd’e teşekkür etti.
SADIKOĞLU: İLKEMİZ; EĞİTİME YATIRIM, GELECEĞE YATIRIM”
SADIKOĞLU: “TEK GAYEMİZ, GENÇLERİN DAHA MODERN ŞARTLARDA EĞİTİM ALMASI”
Her fırsatta ‘eğitime yatırım, geleceğe yatırım’ İskele Belediyesi’nin ilkesidir diyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu törendeki konuşmasında İskele Belediyesi’nin, içerisinde bulunan pandemi sürecine rağmen yatırımlarının devam ettiğine dikkat çekti. Özellikle son dönemlerde ülke ve bölge yatırımcılarının kendi sektörleri dışında İskele’ye eğitim anlamında yaptıkları yatırımların kendilerini mutlu ettiğini de ifade eden Başkan Sadıkoğlu, konuşmasında ek derslikler ile bilgiler de verdi: “Gençlerin daha iyi ve modern şartlarda eğitim alması bizim tek gayemiz. Bugün de projesi İskele Belediyesi tarafından hazırlanan İskele Ticaret Lisesi’ne yapılacak ek sınıf projesinin temel atma töreni için buradayız. Zemin kat ve birinci kattan oluşacak projenin zemin katında Yiyecek, İçecek ve Konaklama Bölümü/ Mutfak Dalı için 2 ayrı sınıf yer alacak. İki etaptan oluşacak projemizin ilk etabı olan zemin katımızın yapımı ve birinci katımızın karkas işlerinin finansmanını ise bölgemizde önemli yatırımları bulunan Kotitaş Kıbrıs Turizm Ltd. tarafından yapılacak. İki etaptan oluşacak projemizin ikinci etabında ise birinci katta bulunan sınıfları İskele Belediyesi’nin öz kaynakları ile yaparak tamamlayacağız. Bizler belediyemiz sınırları içerisinde bulunan okullarımıza katkıda bulunmaya devam edeceğiz. İlkemiz; eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır.”
Başkan Sadıkoğlu konuşmasını, her zaman olduğu gibi bugün de yanlarında olan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’na, İskele Belediyesi ile her zaman işbirliğine hazır olan Kotitaş Kıbrıs Turizm Ltd. Direktörü Kenan Önder Atlı'ya ve Şirket Müdürü Ahmet Efe Ünal’a teşekkür etti, yeni dersliklerin İskele halkına hayırlı olmasını diledi.
TEPE: HEDEFİMİZ, OKULUMUZU TAM DONANIMLI BİR MESLEK LİSESİ HALİNE GETİRMEK
İskele Ticaret Lisesi Müdürü Abdüllatif Tepe ise konuşmasında, ilk günden itibaren bina projelerine destek veren, maddi ve manevi olarak her zaman eğitimin yanında olan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na, tüm ekipmanları kendilerine sağlayan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ile okula yapılacak ek dersliklerin yapımını üstelenen Kotitaş Kıbrıs Turizm Ltd Direktörü Kenan Önder Atlı’ya teşekkür etti. Tepe, hedeflerinin, İskele Ticaret Lisesi’ni, bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak tam donanımlı bir meslek lisesi haline getirmek olduğunu da sözlerine ekledi.
İskele Ticaret Lisesi’nde gerçekleşen tören, konuşmaların ardından, 410 metrekareden oluşacak, içerisinde yiyecek İçecek konaklama bölümü ile mutfak dalı bölümlerinin yer alacağı 2 dersliğin bulunacağı binanın yapımının temelinin atılması ile son buldu.
Okunma 1655 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli