İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Salı, 08 Haziran 2021 00:00

‘EYVAH YİNE KARIŞTI’ 2. KEZ PERDE DEDİ

197439567 3611671855724017 5456525402586262229 n

 

‘EYVAH YİNE KARIŞTI’ 2. KEZ PERDE DEDİ
İskele Belediye Tiyatrosu’nun, pandemi kuralları çerçevesinde sahneye koyduğu ‘Eyvah Yine Karıştı’ isimli 2 perdelik komedi oyunu, İskele’de, 2.kez perde dedi. 29 Mayıs’ta ilk kez perde diyen ve halktan yoğun ilgi gören oyunu 2. gösteriminde de 210 izleyici kapasiteli İskele AKM’de 70 kişi izleyebildi. Oyuncular ve sahne görevlileri, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriter doğrultusunda, oyuna 48 saat kala PCR Testlerini yaptırdıktan sonra sahneye çıktı.
OYUNU PANDEMİ NEDENİYLE 70 KİŞİ İZLEYEBİLDİ
Fransız yazar Claude Magnier’in tüm dünya ülkelerinde sahnelenen, çevirisini Asude Zeybekoğlu’nun, Yönetmenliği ise İskele Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Sami Yakar’ın yaptığı ‘Eyvah, yine karıştı’ isimli 2 perdelik oyunu, pandemi kuralları gereği 70 kişi izleyebildi. İskele Belediyesi Meclis Üyeleri Huriye Kaşer, Çağlar Karadağ ve Çağın Coşkuner’in yanı sıra vatandaşların izlediği oyunda, zengin bir fabrikatörün, yanında çalışan memur tarafından dolandırılması eğlenceli bir dille anlatıldı, yalancılığın ve üçkâğıtçılığın nelere yol açabileceğine dikkat çekildi.
İLK İKİ GÖSTERİME VATANDAŞLARIN İLGİLİ YOĞUN OLDU
1.5 yıl önce hazırlanan ancak Pandemi nedeni ile sahnelemeyen oyunun İskele’de 29 Mayıs ve 5 Haziran’daki buluşması yoğun ilgi gördü. Claude Magnier'in eserinden Sami Yakar’ın sahneye koyduğu oyunda Burkay M. Uzun, Elif Genç, Aliye Bozdağ, Murat Sirhan, Sıla Akgün, Yalçın Arıcı, Cihan Yıldız, Arda İlteriş ve Bilal Dericioğlu aynı sahneyi paylaştı. Oyunun Ses-Işık ve efekti Ebru Kırmızı’ya, süflözlüğü ise Muhterem Hocaoğulları’na emanet edildi.
Hatırlanacağı üzere pandemiden önce Gazimağusa, Yenierenköy’de sahnelenen oyun, İskele Belediyesi Kültür&Sanat Günleri kapsamında 27 Mart 2020’de Dünya Tiyatrolar Günü’nde de İskeleli tiyatroseverlerle buluşacaktı ancak pandemi nedeni ile ada genelinde olduğu gibi İskele’de de tüm etkinlikler iptal edilmişti.
YAKAR: “AMACIMIZ HALKIMIZA BİR NEBZE OLSUN KEYİFLİ BİR AN YAŞATMAK"
Oyunun ardından sahneye çıkan İskele Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Sami Yakar yaptığı konuşmada, öncelikle oyuncularını ve tüm ekibini kutladı. Pandemi nedeniyle yaklaşık 14 aydır seyirciden uzak kaldıklarını belirten Yakar, bu günleri yavaş yavaş geride bırakmayı, seyirciyle sürekli bir araya gelecekleri yeni oyunlarda buluşmayı temenni etti.
Okunma 1105 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli