İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • BAŞKAN SADIKOĞLU, BAKAN CANALTAY’IN İSKELE TEMASLARINA EŞLİK ETTİ
Cuma, 25 Haziran 2021 00:00

BAŞKAN SADIKOĞLU, BAKAN CANALTAY’IN İSKELE TEMASLARINA EŞLİK ETTİ

FB IMG 1624627140676

 

 

BAŞKAN SADIKOĞLU, BAKAN CANALTAY’IN İSKELE TEMASLARINA EŞLİK ETTİ

BAYINDIRLIK VE ULAŞTIRMA BAKANI RESMİYE CANALTAY İSKELE BÖLGESİNDEKİ YOL ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

BAKAN CANALTAY’IN İLK DURAĞU BOĞAZİÇİ KÖYÜ OLDU

CANALTAY: “SÖZ VERİLDİĞİ HALDE YILLARDIR YAPILMAYAN YOLLAR ÖNCELİĞİMİZ”

Türkiye Cumhuriyeti’nin finansal desteği ile Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin koordine ettiği projeyle, ülkemizde toplam 322 kilometrelik köy yolunun yenileme çalışmaları başladı. İskele Belediyesi sınırlarında yer alan, yıllardır özlemi duyulan Ötüken-Kuzucuk-Sınırüstü, Kuzucuk-Boğaziçi güzergahları ise bu yollardan yalnızca bir kaçı. Köy yollarını kaliteli ulaşım altyapısına ulaştıracak proje kapsamında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, söz konusu çalışmaların yapılacağı bölgeleri ara ara ziyaret etmeye devam ediyor. Canaltay bugün (25 Haziran) de İskele-Karpaz bölgesindeydi. Bakan Canaltay’a İskele’deki temaslarında, köy yollarının yenilenmesi konusunda çok kez talepte ve girişimlerde bulunan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da eşlik etti. 

322 KİLOMETRELİK KÖY YOLLARI YENİLENİYOR

Birçok noktada olduğu gibi İskele-Karpaz bölgelerinde de yol bakım, onarım ve yenileme çalışmaları başladı. Türkiye Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmaları ise ülkemizde Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin koordine ediyor. Toplam 322 kilometrelik köy yolunu kapsayacak yol bakım, onarım ve yenileme çalışmalarıyla hedeflenen tek amaç ise kırsal kesimi kaliteli ulaşım altyapısına kavuşturmak

BAKAN CANALTAY’IN İLK DURAĞI BOĞAZİÇİ KÖYÜ OLDU

CANALTAY: “SÖZ VERİLDİĞİ HALDE YILLARDIR YAPILMAYAN YOLLAR ÖNCELİĞİMİZ”

İskele’den Karpaz’a kadar olan bölgede yenilenecek yollar arasında Ötüken-Kuzucuk-Sınırüstü, Kuzucuk-Boğaziçi, Ardahan-Mersinlik ve Topçuköy-Altınova yolları ile Karpaz Yarımadası’nda Ziyamet’ten Kaleburnu’na, oradan Dipkarpaz’a uzanan güney hattı ve Dipkarpaz-Manastır Yolu ile Kaleburnu-Sipahi, yolları da bulunuyor.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay da söz konusu çalışmaların yapılacağı bölgeleri ziyaret etmeye, köy halkı ile bir araya gelip, bilgilendirme toplantıları yapmaya devam ediyor. 

Bakan Resmi Canaltay’ın bugün (25 Haziran) gerçekleştirdiği ziyarette ilk durağı İskele Belediyesi sınırlarındaki Boğaziçi Köyü oldu. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun da eşlik ettiği Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, burada Ötüken-Kuzucuk-Sınırüstü, Kuzucuk-Boğaziçi köy yolları hakkında konuştu. “Bazı yollarımız önceliklidir” diyen Bakan Canaltay, söz verildiği halde yıllardır yapılmayan yolların mevcut olduğunu söyledi ve bu yollardan birinin de Boğaziçi-Kuzucuk yolu olduğuna dikkat çekti. 

Bakan Canaltay, ardından sırasıyla İskele – Çayırova Yolu, Ziyamet – Avtepe – Kaleburnu, Dipkarpaz ile Yeşilköy – Kumyalı bölgelerini de ziyaret etti. Canaltay’a ziyaretlerinde bakanlık bürokratları ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun yanı sıra İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu ile çok sayıda kişi eşlik etti.

Okunma 1047 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli