İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 28 Haziran 2021 00:00

BALIKÇILAR İÇİN YENİ BİR YÖNTEM GELİŞTİRİLİYOR

 

207443927 3629165857307950 1714296497966434431 n

BALIKÇILAR İÇİN YENİ BİR YÖNTEM GELİŞTİRİLİYOR
TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI’NDAN BALIKÇILAR İÇİN ADIM ATTI
İSKELE BOĞAZ’DAKİ BALIKÇI BARINAĞI’NDAKİ TOPLANTIYA BALIKÇILAR DA KATILDI
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Hayvancılık Dairesi’nin başlattığı balıkçıları eğitim toplantıları devam ederken, İskele’de ise balıkçı barınaklarının işletilmesi ile ilgili uygulanacak yeni yöntem masaya yatırıldı. 26 Haziran Cumartesi günü İskele Balıkçı Barınağı’nda yer alan ve balıkçıların ilgi gösterdiği toplantıya Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Hayvancılık Dairesi Müdürü Gönen Vurana’nın yanı sıra İskele Boğaz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakan Bener de katıldı.
BALIKÇILAR İÇİN YENİ BİR YÖNTEM GELİŞTİRİLİYOR
Ada genelindeki balıkçılara yönelik Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Hayvancılık Dairesi’nin düzenlediği yürürlükteki yasa ve tüzüklerde yer alan kuralların anlatıldığı eğitim toplantıları devam ediyor.Hayvancılık Dairesi eğitim toplantılarının yanı sıra yeni uygulamalar da geliştirerek, balıkçıların mevcut yapılarının güçlendirilmesi için çalışmalar yapıyor. Söz konusu yeni uygulamanın hayata geçirileceği İskele’de, Boğaz’da bulunan Balıkçı Barınağı’nda bir toplantı gerçekleştirildi. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Hayvancılık Dairesi Müdürü Gönen Vurana’nın yanı sıra İskele Boğaz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakan Bener de katıldığı toplantıya, Boğaz Balıkçı Barınağı’ndaki balıkçılar ilgi gösterdi.
VURANA: “BALIKÇILAR, BALIKLARINI KOOPERATİF ÇATISI ALTINDA SATABİLECEK”
Buradaki toplantıda konuşan Hayvancılık Dairesi Müdürü Gönen Vurana, balıkçı barınaklarının işletilmesi ile ilgili yeni bir yöntem uygulanmaya başlanacağını, bu uygulama sayesinde belediyeler ve kooperatiflere barınakların işletilmesi hakkı verileceğini ifade etti.
Çalışmaların başladığını ifade eden Vurana, balıkçı barınaklarının işletilmesinin kooperatiflere verilmesiyle kooperatiflerin gelir elde edeceğini ve kooperatiflere büyük bir kaynak olacağını belirtti. Hayvancılık Dairesi Müdürü Gönen Vurana, bu yöntem sayesinde balıkçıların, balıklarını da kooperatif çatısı altında satabileceklerinin altını çizdi.
Okunma 1084 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli