İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • VATAN VE BAYRAK İÇİN ŞEHADET ŞERBETİ İÇTİLER TOPÇUKÖYLÜ 9 ŞEHİT, DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDILAR
Perşembe, 22 Temmuz 2021 00:00

VATAN VE BAYRAK İÇİN ŞEHADET ŞERBETİ İÇTİLER TOPÇUKÖYLÜ 9 ŞEHİT, DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDILAR

FB IMG 1626981315751

 

VATAN VE BAYRAK İÇİN ŞEHADET ŞERBETİ İÇTİLER

TOPÇUKÖYLÜ 9 ŞEHİT, DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDILAR

TOPÇUKÖY ŞEHİTLİĞİ'NDEKİ TÖREN, DEVLETİN VE ASKERİN ZİRVESİNİ BULUŞTURDU

TATAR: “BİZ ASLA EGEMENLİĞİMİZİ TARTIŞMAYA AÇMIYORUZ. EGEMENLİĞİMİZİ MÜZAKERE ETMİYORUZ” 

SADIKOĞLU: “KIBRIS TÜRKÜ HER ZAMAN BAŞI DİK VE ONURLU BİR MÜCADELE VERDİ”

TOPÇUKÖY ŞEHİTLİĞİ’NDEKİ TÖREN DUA OKUNMASI İLE SON BULDU

Vatan için, bayrak için, gözlerini bile kırpmadılar; eşlerini, evlatlarını, analarını, babalarını kısacası tüm sevdiklerini geride bırakıp, biz Kıbrıslı Türkler’e bağımsız bir devlet bırakmak için canlarını hiçe saydılar. Topçuköylü 9 vatan evladı da, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı için Rum Yönetiminin insanlık dışı zulmüne karşı verdikleri mücadelede şehitlik mertebesine ulaştılar. Onlar için ise bugün (22 Temmuz) Topçuköy Şehitliği’nde tören düzenlendi. 1958-1963 ve 1974’teki Milli Mücadele Yılları sırasında hayatını kaybeden 9 şehit için düzenlenen şehitlikteki tören, devletin ve askerin zirvesini de buluşturdu. 

TOPÇUKÖYLÜ 9 ŞEHİT, DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDILAR

1958-1963 ve 1974’teki Milli Mücadele Yılları sırasında Kıbrıs Türk Halkına bağımsız bir devlet, özgür bir yaşam bırakmak için, canlarını feda eden Topçuköylü 9 şehit, düzenlenen törenle anıldılar. Topçuköy Şehitliği’nde düzenlenen tören, anıta çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekildiği Topçuköy Şehitliği’ndeki törende Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu birer konuşma yaptılar.

TOPÇUKÖY ŞEHİTLİĞİNDEKİ TÖRENE CUMHURBAŞKANI TATAR DA KATILDI

TATAR: “BİZ ASLA EGEMENLİĞİMİZİ TARTIŞMAYA AÇMIYORUZ. EGEMENLİĞİMİZİ MÜZAKERE ETMİYORUZ” 

Bugün (22 Temmuz) saat 18.00’da Topçuköy Şehitliği’nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katılarak bir konuşma yaptı. Bu yıl Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 47. Yılında aynı zamanda Kurban Bayramı’nın ilk günü olan 20 Temmuz’da önemli kutlamalarda bulunduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve heyetinin de bu iki önemli bayram gününde KKTC’de bulunduklarını hatırlattı, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyetine bir kez daha teşekkürlerini iletti. Kıbrıs’ta Kıbrıs Türkü’nün çok acılar yaşadığının altını çizen Cumhurbaşkanı, konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “Çok bedeller ödedik. Mücadelemizde, kahramanlarımızın, mücadele insanlarımızın, büyük katkıları, büyük başarıları sayesinde günün sonunda bir devlet, bir cumhuriyet ve şu anda bu cumhuriyeti yüceltmek için Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteği ile çok önemli çalışmalar içerisindeyiz. Dolayısıyla, Topçuköy’de çatışmalar sırasında şehit olanları bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. 

Kıbrıs’ın genelinde her yerde, mücadele yıllarında, her türlü direniş ve kahramanlık öyküsünü yazan insanlarımız, bu ülkede, büyük bir bedel ödeyerek büyük bir kahramanlık yaptı. Bu devleti korumak için birlik ve beraberliğimizi de korumamız gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Çünkü mücadele henüz devam etmektedir. Her ne kadar kazandığımız egemenliğimiz ve başarımızla kazandığımız bir devletimiz olsa da uluslararası toplum ve Rum-Yunan ikilisinin yaptığı büyük haksızlıklarla, bizlerin egemenliğini hala daha tartışıyorlar. Biz asla egemenliğimizi tartışmaya açmıyoruz. Egemenliğimizi müzakere etmiyoruz. Çünkü bizim egemenliğimiz ve bu adada verdiğimiz mücadele, tarihten gelen köklerimizle 1960 anayasasıyla, yani uluslararası anlaşmalarla kesinleşmiş egemenliğimiz bizlerin kazanımıdır. Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türkler ezilmişlerdir, kakılmışlardır. Acılar çekmişlerdir. Çok göçler yaşamışlardır. Dolayısıyla artık insan hakları bakımından da bizlerin rahat edebilmesi, huzur içinde yaşayabilmesi için bizlerin egemenlik haklarının kabul edilmesi gerekmektedir.” 

SADIKOĞLU: “KIBRIS TÜRKÜ HER ZAMAN BAŞI DİK VE ONURLU BİR MÜCADELE VERDİ”

İskele Belediye başkanı Hasan Sadıkoğlu da Topçuköy Şehitliği’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmasında, Anavatan Türkiye vurgusu yaptı, şehit ve gazi ailelerine seslendi. Bu vatan için her kim, bir zerre kadar da olsa hizmet etmişse bu millet de şehitlerimizi ve gazilerimizi her an, şerefle ve gururla yad etmeye devam edecektir’ diyen Başkan Sadıkoğlu konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “1878 yılında Kıbrıs’ın İngilizlere kiralanması ile özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine başlayan Kıbrıs Türkü, bu mücadelesini takvim yaprakları 1974 yılı 20 Temmuz’u gösterene kadar da devam etti. Rum Yönetiminin insanlık dışı zulmüne karşı her zaman başı dik ve onurlu bir mücadele veren Kıbrıs Türkü, bu adada biz de varız diyerek, var oluş mücadelesini, Anavatan Türkiye’mizin etkin ve yerinde müdahalesi sayesinde, 20 Temmuz günü özgürlükle taçlandırıldı. Bu vesileyle hiçbir zaman bıkmadan, usanmadan daha da güçlenen bağımızla ve duygularımızla Anavatan Türkiye’mize şükranlarımı sunuyor, etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütün olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.” 

Başkan Sadıkoğlu, konuşmasının sonunda şehit ve gazi ailelerine de seslendi: “Sizler bizlere, şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetisiniz. Sizler, her türlü saygıya ve ilgiye layık insanlarsınız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, hayatta olan Gazilerimize ise aileleriyle birlikte sağlık ve huzur dolu uzun ömürler diliyor, bir daha böylesi dinmek bilmeyen acılarınsa yaşanmamasını temenni ediyorum. Yattıkları yer nur, mekânları cennet olsun.” 

TOPÇUKÖYLÜ 9 VATAN EVLADI, DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDILAR

TOPÇUKÖY ŞEHİTLİĞİ'NDEKİ TÖREN, DEVLETİN VE ASKERİN ZİRVESİNİ BULUŞTURDU

Topçuköy Şehitliği’nde düzenlenen törene; şehit aileleri ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, UBP Milletvekilleri Yasemin Öztürk, Zorlu Töre, TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, İskele Belediyesi Meclis Üyeleri Çağlar Karadağ, İsmail Y. Osum, Sefa Kurukafa, Hanife Demir, İsmail Osum, İskele Polis Müdürü Gökay Karagil, İskele Sivil Savunma Bölge Müdürlüğü adına Varol Kalkanel, siyasi parti temsilcileri, Topçuköy Milli Mücadele ve Şehitleri Yaşatma Derneği, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, Kıbrıs TMT Derneği İskele Şubesi ile kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN DUA OKUNDU

Topçuköy Şehitliği’nde düzenlenen törende şehitlerin ruhları için dua okundu. Tören, İskele Belediyesi tarafından hazırlanan güllerin şehitlerin kabirlerine bırakması ile son buldu.

Okunma 1171 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli