İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cumartesi, 04 Eylül 2021 00:00

İSKELE, KOLEJ BİNASINA KAVUŞTU

FB IMG 1630768191175

 

İSKELE, KOLEJ BİNASINA KAVUŞTU

İSKELE EVKAF TÜRK MAARİF KOLEJİ DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI

KOLEJ BİNASININ MİMARİ VE STRATEJİK PROJE ÇİZİMİNİ İSKELE BELEDİYESİ YAPTI

SADIKOĞLU: "ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÇOK İSTEDİK VE BAŞARDIK"

İskele Belediyesi’nin alanında uzman mimarları tarafından mimari ve stratejik çizimleri yapılarak Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na hibe edilen ve 10 Ağustos 2020’de temeli atılan İskele Evkaf Türk Maarif Koleji’nin binası, dün(3 Eylül) düzenlenen törenle eğitime açıldı. Bu yıl öğrencilerini ilk kez ağırlayacak Kolej Binasının yapımı ise Kıbrıs Vakıflar İdaresi tarafından yapıldı. 8 milyon TL’ye mal olan yeni kolej binasında 13 derslik, dil ve bilişim teknolojileri odaları ile kafeterya yer alıyor. Açılışta İskele Halkı adına bir konuşma yapan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, çocukların geleceği için yıllarca mücadele ettiklerini ve bu mücadelenin sonunda başardıkları ifade ederek gururlu olduklarını söyledi. Sadıkoğlu, İskele Evkaf Türk Maarif Koleji binasının, özelde öğrenci ve öğretmenlere genelde ise tüm İskele halkına hayırlı olmasını da temenni etti. 

İSKELE EVKAF TÜRK MAARİF KOLEJİ DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI

İskele, eksiklerini bir bir gideriyor, tam anlamıyla bir ilçe olması için verilen mücadele sonuç veriyor. Bu kez eğitim alanında yüzler güldü ve yıllardır özlemi duyulan ve 10 Ağustos’ta temelleri atılan kolej binasının açılışı dün pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen törenle açıldı.Başbakan Ersan Saner, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, bazı milletvekilleri, belediye başkanları, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Durali Elal, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter ile çok sayıda kişinin katıldığı İskele Evkaf Türk Maarif Koleji Binasının açılış töreninde konuşmalar da yapıldı.  

SANER: “BU NADİDE TESİSTE ÖĞRENCİ OLMAK BENİM DE HAYALİM OLURDU”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan İskele Evkaf Türk Maarif Koleji Binasının açılışında konuşan Başbakan Ersan Saner, çok güzel ve gurur verici bir eseri eğitim hayatına kazandırmak için toplandıklarını belirterek, eserin hayata geçmesine koyan herkesi kutladı. "51 öğretmen, 326 öğrencisiyle 2021-2022 eğitim yılında bu nadide tesiste öğrenci olmak benim de hayalim olurdu" diyen Saner, okulun çok güzel dizayn edildiğini ve eğitim alırken içinde olmaktan gurur duyulan bir eser olduğunu belirtti. Gençliğe yatırımın, geleceğe yatırım olduğunu vurgulayan Başbakan Saner, okulun yapımına katkı koyan ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederek, okulun tüm KKTC halkına hayırlı olmasını temenni etti.

AMCAOĞLU: "BAYRAĞI DEVRALDIK, DURMAK YOK"

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu da konuşmasında okul binasının takım çalışmasının ürünü olduğunu vurgulayarak, "Bu, ülkenin geleceğinde eğitimin ne kadar önemli olduğunun açık bir göstergesidir" dedi. Eğitim bakanı olduktan sonra İskele'deki bu yatırımın yanına nicelerinin katılması gerektiği konusunda belediyenin katkıları olduğunu dile getiren Amcaoğlu, İskele Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na teşekkür etti. 

ÇAVUŞOĞLU: "10 YIL MÜCADELE VERDİK"

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, kendisi için öğretmen olarak duygusal, bölgenin vekili olarak gururlu bir gün olduğunu ifade ederek, hükümetin bir bakanı olarak da halka fırsat eşitliği tanımanın büyük bir gururunu yaşadığını kaydetti. İlk eğitim bakanı olduğu dönemde okulun müjdesini verdiğini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, bunun için 10 yıl mücadele verdiklerini söyledi. Okulun hayata geçmesinin Kıbrıs Türk halkının her zaman büyük işleri başarmak için çıktığı imc usulü yolculuğun ortak başarısı olduğunu belirten Çavuşoğlu, okulun geleceğe insanlar yetiştireceğine dikkat çekerek, milli ve manevi değerlere çok özen gösterileceğinden şüphesi olmadığını söyledi.

ELAL: “ASLİ GÖREVLERİMİZDEN BİR TANESİNİ YERİNE GETİRDİK”

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Durali Elal de,Vakıflar Örgütü'nün inşaatını tamamladığı ve eğitime hazır hale getirdiği İskele Evkaf Türk Maarif Koleji binasını devrederek, asli görevlerinden bir tanesini yerine getirmenin hazzını yaşadığını belirtti. Vakıf yöneticileri ve çalışanları olarak mutluluklarını dile getiren Elal, eğitim kurumundan ülkeye yakışacak yöneticiler ve örnek bilim insanları yetişmesini temenni etti.

BENTER: “SORUMLULUĞUMUZ VAKIFLARDAN GELEN KATKIYI DOĞRU KULLANMAK”

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter de, çok mutlu olduklarını belirterek, çocukların okulda kaliteli ve çağdaş eğitim almasını, milli ve manevi değerleri de öğrenerek, topluma faydalı insanlar olarak yetişmelerini temenni etti. Binanın yapılması için Vakıflar İdaresi'nin 8 Milyon TL'lik katkı yaptığını aktaran Benter, bu paranın nereden geldiğinin sorulması gerektiğini ifade etti. Benter, kendilerinin sorumluluğunun vakıflardan gelen katkıları doğru kullanmak olduğunu kaydetti.

SADIKOĞLU: ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÇOK İSTEDİK VE BAŞARDIK

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, çocukların geleceği için yıllarca mücadele ettiklerini ve bu mücadelenin sonunda başardıkları ifade ederek gururlu olduklarını söyledi. Sadıkoğlu, İskele Evkaf Türk Maarif Koleji binasının, özelde öğrenci ve öğretmenlere genelde ise tüm İskele halkına hayırlı olmasını da temenni etti. 

Sadıkoğlu konuşmasında, binanın yapılması için emeği geçenlere de teşekkür etti: “İskele’ye ilk kolej eğitimini getiren ve Kolej Binasının İskele’ye yapılması için mücadelemize hep öncülük yapan dönemin Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Sn. Bakanımız Nazım Çavuşoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. 

İskele Belediyesi olarak bizler, birçok mücadeleler verdik. Belediye olarak, mutlu sona doğru giden sürece, kolej binamızın projesini çizdirerek katkı koyduk. Bu konu meclis gündemimize geldiği 2018 yılında ise tüm meclis üyelerimiz oy birliği ile proje çizimine onay vermiştir. Bu vesileyle tüm meclis üyelerime de teşekkür ediyorum. 

Şimdiki Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanımız Sayın Nazım Çavuşoğlu’ndan görevi devralan çok kıymetli bakanım Sayın Olgun Amcaoğlu da Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı görevine başladığı ilk günden itibaren bizimle sürekli istişare içerisinde oldu ve kolej binasının tamamlanması için çalıştı. İskele halkı adına Sayın Bakanımız Olgun Amcaoğlu’na da bizlerin her zaman yanında olduğu için teşekkür ediyorum. Ve tabii ki en büyük teşekkürü de projemizin finansmanı, İskele Belediyesi’nin de her zaman destekçisi, ihtiyacı olan her bireyin, her kurumun, her zaman yanında olan, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ne. Genel Müdür, çok saygı değer Prof. Dr. İbrahim Benter’e, Projenin onaylanması için yoğun uğraşlar veren Yönetim kurulu Eski Başkanı Mustafa Gökmen’e ve projenin devamı için yardımlarını esirgemeyen Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Durali Elal’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

YIKICI: YENİ OKUL BİNAMIZ HAYIRLI OLSUN

İskele Evkaf Türk Maarif Koleji Müdürü Betül Yıkıcı da, Okulun hayata geçirilmesine katkı koyanlara teşekkür etti, yeni binanın başta öğrenciler olmak üzere herkese hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından protokolün katılımıyla okulun açılış kurdelesi kesildi.

Okunma 1381 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli