• İSKELE BELEDİYESİ ANTİJEN TESTLERİNİN YAPIMINA DEVAM EDİYOR
Salı, 21 Eylül 2021 00:00

İSKELE BELEDİYESİ ANTİJEN TESTLERİNİN YAPIMINA DEVAM EDİYOR

SAĞLIK BAKANLIĞI RANDEVU SİSTEMİNDE İSKELE BELEDİYESİ’Nİ AKTİF ETTİ
İSKELE BELEDİYESİ, 18 YAŞINDAN BÜYÜK VE AŞISIZ OLANLARA ANTİJEN TESTİ YAPMAYACAK
7 GÜN İÇİNDE 2 KEZ ANTİJEN TESTİ YAPILAMAYACAK
TESTLER YENİ SAATİNDE; PAZARTESİ-SALI-ÇARŞAMBA-CUMA 08.30-12.30&13.00-15.30
PERŞEMBE: 08.30-12.30&13.00-17.00
CUMARTESİ 08.00-13.00 SAATLERİ ARASINDA YAPILACAK
TESTLER; ÖĞRENCİLER VE SOSYAL YARDIM MAAŞI ALANLARA ÜCRETSİZ YAPILIYOR
İskele Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı arasındaki iş birliği sürüyor. Mart 2020’den bu yana ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınından sonra yoğun bir mesai harcayarak vatandaşlarımıza pandemi kuralları çerçevesinde yardımcı olan İskele Belediyesi Sağlık Birimi’nin 5 Şubat 2021’den bu yana, bölge halkının mağduriyetini gidermek adına yürüttüğü PCR/Antijen Test işlemi, başarılı bir şekilde yapılmaya devam ediyor.
SAĞLIK BAKANLIĞI RANDEVU SİSTEMİNDE İSKELE BELEDİYESİ’Nİ AKTİF ETTİ
Her gün çok sayıda vatandaşın antijen testi yaptırmak için geldiği İskele Belediyesi Kapalı Düğün Salonu önündeki sıra bekleme olayı da son bulacak. Lakin Sağlık Bakanlığı’nın web sitesinden https://basvuru.lab.gov.ct.tr/?application=true&lang=tr linki üzerinden yapılan online başvurularda İSKELE BELEDİYESİ de aktif edildi. İskele Belediyesi’nde Antijen Testi yaptırmak isteyen kişilerin, zamandan kazanmalarını sağlayacak online başvuru sayesinde, sıra bekleme sorunu da ortadan kalmış olacak.
Öğrenci ve sosyal yardım maaşı alanların ücretsiz, diğer kişilerin ise 10 TL vererek yaptırdıkları Antijen Testleri ile ilgili kararlar alınmaya ise devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda İskele Belediyesi de 18 yaşından büyük ve aşısız olanlara Antijen Testi yapmayacak. Bu kriterlere sahip kişiler, testlerini, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği laboratuvarlarda yaptırabilecek.
7 GÜN İÇİNDE 2 KEZ ANTİJEN TESTİ YAPILAMAYACAK
Öte yandan 7 gün geçerliliği kabul edilen Antijen Testleri, 7 gün içinde yalnızca 1 kere yapılabilecek. İkinci kez test yaptırmak isteyenlerin kaydını sistem kabul etmeyecek. Temaslı olunması durumunda ise 7 gün içindeki ikinci test PCR olacak.
TESTLER YENİ SAATİNDE; PAZARTESİ-SALI-ÇARŞAMBA-CUMA 08.30-12.30&13.00-15.30
PERŞEMBE: 08.30-12.30&13.00-17.00
CUMARTESİ 08.00-13.00 SAATLERİ ARASINDA YAPILACAK
Sağlık Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultunda 2 haftalık aranın ardından yeniden mesaisine başlayan Sağlık Birimi’nin test yaptığı saatler de güncellendi. İskele Belediyesi Kapalı Düğün Salonu’nda Antijen testlerini yapmaya devam eden Birim, Kış mesaisine geçilmesi ile birlikte Pazartesi-Salı-Çarşamba ve Cuma günleri 08.30-12.30&13.00-15.30, Perşembe: 08.30-12.30&13.00-17.00 ve Cumartesi günleri 08.00-13.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Ortam