İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Çarşamba, 10 Kasım 2021 00:00

HİÇ BİTMEYEN ÖZLEMLE…

255823988 3745312552359946 8818654210431999906 n

 

HİÇ BİTMEYEN ÖZLEMLE…
Öngörüleri, reformları ve yaptıklarıyla sadece milletin kaderini değil, tüm dünyadaki dengeleri de değiştirdi. İleri görüşlülüğü, barışçıl kimliği ile dünyanın saygısını kazandı. Aradan geçen onca yıla rağmen sevgisi hiçbir zaman azalmadı, her geçen saniye katlanarak arttı.7’den 70’ye herkesin kalbinde taht kurmayı başaran müstesna bir kişilik oldu. O’na olan sevgi ve saygı nesilden nesile devam etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Büyük Devlet Adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 83. yılında, Anavatan Türkiye ile birlikte ülkemizde de törenlerle anılıyor. İskele’deki törende de ada genelinde olduğu gibi hüzün hâkimdi. Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise hayat durdu.
ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, İSKELE’DE ANILDI
İskele’de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreni Atatürk Anıta önünde düzenlendi. Anıta çelenklerin konması ile başlayan törende saatler 09.05’i gösterdiğinde, deyim yerinde ise hayat durdu. Çalınan siren eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulduğu İskele’deki törende, İstiklal Marşı ile eşliğinde bayraklar önce göndere çekildi ardından yarıya indirildi. İskele’deki törene Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, GKK adına Eğitim Merkez Komutanı Piyade Yüzbaşı Serdar Biçer, KTBK adına Personel Albay Erkut Ekimci, İskele Polis Müdürü Kazım Kuni, İskele Sivil Savunma Bölge Müdürlüğü adına Barış Çavlan, siyasi parti temsilcileri, dernekler, askeri erkân kurum ve kuruluş temsilcileri ile okullar katıldı.
SESİGÜZEL: “MİLLETİN KALBİNDE HİÇ BİTMEYECEK BİR SEVGİYE İMZA ATTI”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ise Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Amber Sesigüzel ile KTBK adına Hava Savunma Teğmen Özcan Sazak yaptı. 10 Kasım 1938’de aramızdan ayrılmış olmasına rağmen bıraktığı eserleriyle milletin kalbinde sonsuza dek hiç bitmeyecek bir sevgiye imza atan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı ve özlemle anan Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Amber Sesigüzel konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “Mustafa Kemal ileriyi gören bir liderdi.Mondros Ateşkes Antlaşmasından sonra ortaya çıkan tehlikeli durumu ilk o görüp milletinin dikkatini çekti. Erzurum Kongresi’nde ‘vatanın bölünmez bir bütün olduğunu’ tüm dünyaya ilan etti. Sakarya Savaşı sırasında söylediği ‘vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça terk olunmaz’ sözü onun vatan sevgisini ve kararlılığını göstermektedir…
…Onun Türk Milleti’ne en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır.
Mustafa Kemal toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamıydı. Köylüye, askere, polise, öğretmene, kadına, çocuk ve gençlere kısacası toplumun tüm kesimlerine değer vermiş ve destek olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümsüzlüğe geçişinin 83. yıldönümünde bir kez daha saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.”
SAZAK: “SEVGİMİZ, HER GEÇEN GÜN ARTARAK SONSUZA DEK SÜRECEK”
Atatürk Anıtı önündeki törende günün anlam ve önemini belirten bir diğer konuşmayı ise KTBK adına Hava Savunma Teğmen Özcan Sazak yaptı. Eşsiz lider, asil Tük Milleti’nin yüce Atası, ordumuzun ebedi başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 83. Yıldönümünde özlem, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz diyen Sazak, konuşmasının devamında ise Atatürk’ü anlattı.
“Türk Silahlık Kuvvetleri mensubu olarak yüreğimizde taşıdığımız vatan ve millet sevgisi barış ve güvenliğin teminatı caydırıcı gücümüz ve üstün disiplin anlayışımızla görevimizin başında ve asil Türk Milletinin hizmetindeyiz. Eşsiz kahraman büyük önder Atatürk’e olan sevgimiz, saygımız ve minnetimiz her geçen gün artarak sonsuza kadar sürecektir. Kurduğu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız. Onun aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz, Ruhunuz şad olsun”
ŞİİRLERLE ATATÜRK’Ü ANLATTILAR
Atatürk Anıtı önündeki törende Atatürk’ü anlatan şiirler de okundu. Şehit İlker Karter İlkokulu Öğrencisi Yusuf Gümüşpala “Atatürk” İskele Ticaret Lisesi Öğrencisi Tuğçe Çinçar “Atatürk’ü gördüm düşümde”, Bekirpaşa Lisesi Öğrencisi Sıla Günenç “Mustafa Kemal’i düşünüyorum”, İskele Evkaf TMK Öğrencisi Bengü Öncel ‘Atatürkçüyüz’ isimli şiirlerini okudular.
Okunma 830 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli