İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cuma, 26 Kasım 2021 00:00

KÖY YOLLARI YAPILACAK, ULAŞIM RAHATLAYACAK

 

261389419 3759338020957399 501132512452648053 n

 

KÖY YOLLARI YAPILACAK, ULAŞIM RAHATLAYACAK
BAKAN CANALTAY, BAŞKAN SADIKOĞLU’NU ZİYARET ETTİ
BAKAN CANALTAY, İSKELE BELEDİYESİ’NDE MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
CANALTAY: “İSKELE KKTC’NİN PARLAYAN YILDIZI”
SADIKOĞLU: “YOLLARIN YAPILACAK OLMASI MEMNUNİYET VERİCİ”
KÖY MUHTARLARI, BAKAN CANALTAY’A TEŞEKKÜR ETTİLER
Birçok bölgede olduğu gibi İskele Belediyesi sınırları içerisinde bulunan bazı köy yollarının da yetersiz olmasından kaynaklanan sorunun çözümü için başlatılan çalışmalar devam ediyor. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile bazı köy muhtarlarının yıllardır dile getirdiği
Ötüken-Kuzucuk-Sınırüstü, Kuzucuk-Boğaziçi, Turnalar-Ergazi, Ardahan-Turnalar arasında bulunan toprak yolun yapımı, 322 kilometrelik köy yolunun yenileme çalışmaları kapsamında. Türkiye Cumhuriyeti’nin finansal desteği ile Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin koordine ettiği projeyle yapılacak yolları ise Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay yakından talip ediyor. Bakan Canaltay, bu kapsamda bugün (26 Kasım) İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu makamında ziyaret etti. İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu’nun da eşlik ettiği görüşmede, Boğaziçi, Ötüken, Aygün, Sınırüstü ve Kuzucuk muhtarları da hazır bulundu. Söz konusu muhtarlar, köylerindeki yolun yapılıyor olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek Bakan Resmiye Canaltay’a teşekkür ettiler. Bakan Canaltay’a İskele Belediyesi’ni ziyaretinde UBP İskele İlçe Başkanı Metin Güllü de eşlik etti.
CANALTAY: “İSKELE KKTC’NİN PARLAYAN YILDIZI”
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, İskele Belediyesi’nde İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu ile bir araya geldi. Bakan Canaltay’ın İskele Belediyesi’ni ziyaretinde Sınırüstü Köyü Muhtarı Halil Yenigün, Aygün Muhtarı Hamdi Kaya, Ötüken Muhtarı Turgut Özyöre, Kuzucuk Muhtarı Türkeş Öğünçer ile Boğaziçi Köyü Muhtarı Eniz Akşahin de hazır bulundu. Başkan Sadıkoğlu, Kaymakam Toroslu ve muhtarlara, yol çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Canaltay, bahse konu köy yollarının iyileştirileceğini söyledi. İskele’nin KKTC’nin parlayan yıldızı olduğunu belirten Bakan Canaltay, ancak bu parlayan yıldızın gerekli önemi görmediğini ifade etti. Kendisinin Bakan olduktan sonra hızlı çözüm önerileri ürettiklerini de belirten Bakan Canaltay, Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Dairesi ile imzalanan 322 km’lik yolu kapsayan projeyi hatırlattı. Boğaziçi-Kuzucuk ve Kuzucuk-Yıldırım yollarının sıfırdan yapılacağını, Sınırüstü, Aygün, Ötüken ve Kuzucuk yollarının da iyileştirileceğini anlatan Bakan Canaltay, TC Karayolları ile imzalanan protokol çerçevesinde Karpaz bölgesinde ki yol yapım çalışmalarının da devam ettiğini belirtti. Canaltay, yapılacak tüm yolların hayırlı ve uğurlu olmasını da diledi.
SADIKOĞLU: “YOLLARIN YAPILACAK OLMASI MEMNUNİYET VERİCİ”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu görüşmeye ilişkin yaptığı konuşmada yıllardır özlemi çekilen ve sürekli sorun haline gelen yolların, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay sayesinde yapılacağını ifade etti ve bu yolların yapımı konusunda gösterdiği ilgi ve alaka için Canaltay’a teşekkür etti. Çalışmaların Ötüken- Kuzucuk-Aygün-Sınırüstü yolu ile Boğaziçi-Kuzucuk yolu ve Kuzucuk-Yıldırım köy yollarını kapsadığını hatırlatan Başkan Sadıkoğlu, kendileri için hayal olan bu yolların yapılacak olmasından son derece memnun olduklarını belirtti.
KÖY MUHTARLARI, BAKAN CANALTAY’A TEŞEKKÜR ETTİLER
İskele Belediyesi’nde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay ile bir araya gelen
Sınırüstü Köyü Muhtarı Halil Yenigün, Aygün Muhtarı Hamdi Kaya, Ötüken Muhtarı Turgut Özyöre, Kuzucuk Muhtarı Türkeş Öğünçer ile Boğaziçi Köyü Muhtarı Eniz Akşahin de yollarının yapılacak olmasından duydukları mutluluğu dile getirerek, Bakan Canaltay’a teşekkür ettiler.
Okunma 973 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli