• İSKELE BELEDİYESİ ZABITA BİRİMİNİN DENETİMLERİ SÜRÜYOR

İSKELE BELEDİYESİ ZABITA BİRİMİNİN DENETİMLERİ SÜRÜYOR

278889361 3881636848727515 4745809027663119596 n

İSKELE BELEDİYESİ ZABITA BİRİMİNİN DENETİMLERİ SÜRÜYOR
Halk sağlığından hareketle denetimlerini sürdüren İskele Belediyesi Zabıta Birimi, deyim yerindeyse işletmelere göz açtırmıyor. Zabıta Birimi, belirli aralıklarla İskele Belediyesi sınırlarında bulunan işletmeleri denetime tabii tutuyor. Kurallara uymayan, eksikleri bulunan işletmelere ise eksiklerini gidermesi için 10 işgününü geçmemek kaydıyla süre veriliyor.
ZABITA BİRİMİ VE POLİS EKİPLERİ ORTAK DENETİM GERÇEKLEŞTİRİYOR
Koronavirüs salgınının ülkede görülmesinin ardından İskele’de sıkı denetimler gerçekleştiren ve halkın sağlığını korumak için mesai gözetmeksizin çalışan İskele Belediyesi Zabıta Birimi, İskele Belediyesi sınırları bulunan işletmeleri denetlemeye devam ediyor. İskele Polis Müdürlüğü ekipleri ile birlikte hareket eden Zabıta Birimi, bu kapsamda 19 Nisan Salı akşamı gerçekleştirdiği ortak denetimlerde, Sağlık Üst Kurulu tarafından belirlenen güncel Covid-19 tedbirleri kontrol etti. Ortak denetimlerde ayrıca İskele Belediyesi işyeri açma ve çalıştırma izin belgelerinin geçerlilik süreleri, çalışanların sağlık karnelerinin geçerlilik süreleri, hijyen kuralları, ürünlerin son kullanım ve imal tarihleri de kontrol edilen hususlar arasında yer aldı. Her bir ayrıntıyı dikkatle inceleyen ekipler, denetimlerin sonunda e eksik bulunan hususların giderilmesi için bazı işletmelere 10 iş gününü geçmemek kaydıyla süre verdi, son kullanım tarihi olmayan ya da geçen ürünler hakkında da tutanaklar düzenlenerek söz konusu ürünler müsadere edildi.