İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cumartesi, 23 Nisan 2022 00:00

GÜN ÇOCUKLARIN…

FB IMG 1650708570567

GÜN ÇOCUKLARIN…

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

İSKELE’DE 23 NİSAN COŞKUSU ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE YAŞANDI 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıldönümü aynı zamanda Türk Halkının egemenliğinin ilan edildiği ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ada genelinde olduğu gibi İskele’de de kutlandı. Günler öncesinden başlayan İskele’deki törenler, Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen resmi tören ile son buldu. 

İSKELE’DE 23 NİSAN COŞKUSU ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE YAŞANDI 

Pandemi nedeni ile son iki yıldır sessiz sedasız kutladığımız özel günleri, eski coşkusuyla kutlamaya başladık. Aşılamanın artmasıyla birlikte vaka sayılarında yaşanan düşüş, normalleşme sürecini de beraberinde getirdi. İskele’de Ata’nın huzurunda, Atatürk Anıtı önünde yapılan tören, okul bandosu ve kortejin tören alanına gelmesi ile başladı. Protokol sırasına göre anıta çelenkler sunulduğu tören, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Şehit İlker Karter İlkokulu Müdürü Neriman Vamık’ın, öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla devam etti. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. İskele’de düzenlenen törenlere; İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Personel Albay Erkut Ekinci, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Yüzbaşı Serdar Biçer, İskele Belediyesi Meclis Üyesi Sefa Kurukafa, İskele Polis Müdürü Kazım Kuni, İskele Sivil Savunma Bölge Müdürlüğü temsilcisi, siyasi parti temsilcileri, dernekler, askeri erkân kurum ve kuruluş temsilcileri ile okullar ve vatandaşlar katıldı.

VAMIK: “DÜNYADA BİR İLK OLAN 23 NİSAN ATATÜRK’ÜN ÇOCUKLARA VERDİĞİ DEĞERİ GÖSTERMEKTE”

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenlerde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit İlker Karter İlkokulu Müdürü Neriman Vamık yaptı. 2 yıldır pandemi nedeniyle arzu edildiği şekilde kutlanamayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bu yıl, coşkuyla kutluyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Neriman Vamık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın hem dünyada bir ilki oluşturduğunu hem de geleceğin cumhuriyet nesillerine, atamızın verdiği önemi ifade ettiğini vurguladı. 23 Nisan’ı yeşeren tomurcuklara benzeten Vamık, dünyamız ve ülkemizde insan haklarına saygı, sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşlik tomurcuklarının yeşermesini diledi. 

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen törende 23 Nisan temalı okunan şiirlerin ve özdeyişlerin yanı sıra şarkılar da söylendi. Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi Sanjar Hakyyev ’23 Nisan’ isimli şiirlerini okudu. Yine Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencileri Enes İşçimen, Lara Cevizli ile Zafer Maltepe Atatürk’ten Ulusal Egemenlik ile ilgili özdeyişleri okurken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi Çağın Çetin yaptı.  

ÇETİN: “ÇOCUK OLMAK GELECEĞE UMUTLA BAKABİLMEKTİR”

Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi Çağın Çetin, arkadaşlarına seslendiği konuşmasında, TBMM’nin açılmasını devrim olarak nitelendirdi, devrimin de Türk Tarihinin en büyük devrimi olduğuna dikkat çekti. Kendilerine çocuk bayramını armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, yüce gönüllü ve barışsever bir insan olduğunun da altını çizen Çetin, 23 Nisan’ı yalnızca Türk çocuklarına değil dünya çocuklarına armağan ettiğini hatırlattı. Biz Türk çocukları olarak Atamızın gösterdiği yolda gidip milletimizi bulduğumuz seviyeden daha ileriye getirmek için çalışacağımıza söz veriyoruz diyen Çağın Çetin, çocuk olmak geleceğe umutla bakabilmektir, dedi, tüm arkadaşlarının bayramını kutladı. 

TÖREN SESLENDİRİLEN ŞARKILARLA SON BULDU

Tören; Şehit İlker Karter İlkokulu birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin seslendirdiği şarkılarla son buldu.

Okunma 777 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli