Pazartesi, 25 Nisan 2022 00:00

MANDIRALAR İLAÇLANMAYA BAŞLADI

MANDIRALAR İLAÇLANMAYA BAŞLADI
Halk sağlığından hareketle ilaçlama faaliyetlerine ara vermeden devam eden İskele Belediyesi, hem dezenfektan çalışmalarını sürdürüyor hem de haşerelerle mücadelesine devam ediyor. İskele ve 17 köyünü kapsayan ilaçlamalara mandıralar da dâhil edildi. Halkın daha rahat bir yaşam sürmesi için belirli periyotlarda ilaçlama yapan İskele Belediyesi, fare, pire ve diğer haşerelerin önüne geçmek için, İskele ve 17 köyünde bulunan mandıraları kapsayan ilaçlama çalışmasına da bugün (25 Nisan) itibari ile başladı. Altınova ve Ağıllar köyü’nden başlayan ilaçlama İskele ve diğer köylerle devam edecek. İskele Belediyesi’nin ücretsiz yürüttüğü ilaçlamanın daha sağlıklı sonuç vermesi için Mandıra sahiplerinin, ilaçlamadan önce, mandıralarını temiz tutması önem arz ediyor.
İLAÇLAMADA BİYOSİDAL ÜRÜNLER KULLANILIYOR
Mandıralarda yürütülen ilaçlama çalışmalarında kullanılan ilaçlar, insan sağlığına hiçbir zararı olmayan, sumitomo firmasının AB Biyosidal direktifindeki orijinal ürünlerden oluşmaktadır.
Biyosidal ürünler ise içerdikleri aktif madde ya da maddeler sayesinde zararlı olarak kabul edilen bakteri, virüs, mantar gibi mikroorganizmalar, hamam böceği, kene, karasinek, sivrisinek gibi böcekler, fare ve sıçan gibi kemirgenler üzerinde kimyasal veya biyolojik etki göstermektedirler.