İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cuma, 03 Haziran 2022 00:00

AYLAR SÜREN HAZIRLIK SERGİYLE TAÇLANDI

285537558 3921315324759667 1864793583322041580 n

 

AYLAR SÜREN HAZIRLIK SERGİYLE TAÇLANDI
İSKELE YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ’NİN SERGİSİ AÇILDI
AÇILIŞA CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR DA KATILDI
SADIKOĞLU: “ÜRETENKADINLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
İskele Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde, aylar süren hazırlık yerini el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı sergiye bıraktı. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı Ticaret Lisesi himayelerinde faaliyetlerini sürdüren İskele Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin 2021-2022 yılsonu sergisi dün (3Haziran) akşam İskele Belediyesi Kültür Evi’nde açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun yanı sıra İskele Belediyesi Meclis Ūyesi Hanife Demir, İskele Ticaret Lisesi Müdürü ile İskele Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Öğretmeni ile kursiyerleri katıldı.
SADIKOĞLU: “ÜRETENKADINLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, İskele ve köylerinde faaliyet gösteren kadın kurslarına büyük önem veren İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun, açılış konuşmasıyla devam etti. Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan pandemi nedeniyle verilen aranın ardından, İskele Yaşam Boyu Eğitim Merkezi tarafından açılan serginin İskele’de açılan ilk sergi olduğuna dikkat çekti. İskele Belediyesi olarak her zaman üreten kadınların yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Sadıkoğlu, bu güzel sergiye ev sahipliği yapıyor olmaktan da mutluluk duyduğunu ifade etti. Başkan Sadıkoğlu, sergide emeği geçenlere de teşekkür etti.
ÇAVUŞOĞLU: “BU ÜRÜNLER GELECEĞE ŞAHİTLİK YAPACAK ÜRÜNLERDİR.”
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşloğlu da bir konuşma yaptı. Konuşmasında sergilerin kültürel değerine dikkat çekti. Çavuşoğlu, konuşmasında şunlara yer verdi: “Özgün eğitimde herkes meslek sahibi olsun diye, yaygın eğitimde ise evlerine ekmek katkısı yapabilsin, hobisini sürdürebilsin diye Bakanlık olarak çaba sarf etmekteyiz. Pandemiden sonra sergilerimizi açmaya başlıyoruz Bu sergilerimizde çok güzel eserler görüyoruz. Bu ürünlerin hem ekonomik hem de kültürel değeri var. Bu ürünler geleceğe şahitlik yapacak ürünlerdir.”
TATAR: “BU TÜR ÇALIŞMALARI ÇOK ÖNEMSİYORUM”
Açılışa katılarak sergiyi görme fırsatı bulan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Bu tür sergilerin ülke kültürüne çok büyük katkılar yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı, konuşmasında şunlara yer verdi: “Kıbrıs Türk halkının öz değerleri, kadınlarımızın el emeği ve göz nuru eserleri daha da geliştirmesi, gençlerin aynı kültürü ve gelenekleri yansıtarak ülke ekonomisine ve kültürüne büyük faydası vardır. Bu vesileyle, bu konuya katkı yapan herkesi tebrik ediyorum. Geçmişten gelen kültürü, gençlere aktardıkları için bu tür çalışmaları önemsiyorum. Bu da eğitimin, kültürün ve sanatın bir parçasıdır. Dünyada insanların gelişmesi için yapılan çalışmaları burada da bizler aynı çabayı sürdürmüş bir halkın evlatlarıyız, torunlarıyız. Dolayısıyla bu çalışmaları çok kıymetli ve değerli buluyorum.”
Okunma 760 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli