İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Salı, 19 Temmuz 2022 00:00

BAŞKAN SADIKOĞLU, BAYRAK VURGUSU YAPTI

 294472842 3962038264020706 8270770272705202882 n

 

BAŞKAN SADIKOĞLU, BAYRAK VURGUSU YAPTI
“BAYRAĞIMIZ GURURLA DALGALANACAK, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ İLELEBET YAŞAYACAK”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk halkını esaretten özgürlüğe kavuşturan günün 48. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, Kıbrıs Türk Halkının 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını kutlayan Başkan Sadıkoğlu, ‘Bayrağımız gururla dalgalanacak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak’ dedi.
ARİF NİHAT ASYA’NIN ŞİİRİYLE SESLENDİ: “BAYRAKSIZ OLAMAM!”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Halkının 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını kutladığı mesajında ünlü şair Arif Nihat Asya’nın ‘Bayraksız Olamam’ isimli şiirinden de alıntı yaptı: Bir çocuksam, kucaksız, oyuncaksız;
Bir delikanlıysam, atsız, pusatsız olabilirim. Bayraksız olamam!
“BAYRAĞI IŞIKLANDIRMAK, BOYNUMUZUN BORCUYDU”
Başkan Sadıkoğlu mesajında Ergazi Köyü’ndeki Arno Tepesi’nde bulunan ve 50 yıl sonra ışıklandırılan bayrağa da değindi: “Biz Kıbrıslı Türklere bağımsızlığı armağan eden Mutlu Barış Harekâtı’nı, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramımızın 48. yılını ilk günkü heyecanla ve gururla karşılıyoruz. Lakin bizleri esaretten özgürlüğe kavuşturan gün 20 Temmuz; Barışın ve özgürlüğümüzün sembolü. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bizleri Rum’un insafına terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’ne, Kıbrıs Türk Halkının haklı mücadelesini sonuna kadar sürdüren herkese minnettarız. Bu 20 Temmuz bizim için ayrıca heyecanlı. İskele Belediyesi olarak bundan tam 50 yıl önce dönemin mücahitleri tarafından Ergazi Köyü’ndeki Arno Tepesi’ne nakış gibi işlenen ay yıldızlı bayrağımızı ışıklandırdık. Dönemin şartlarına uygun olarak kireçle boyanarak Ergazi Köyü halkına güven veren ay yıldızlı bayrağımızı ışıklandırmak boynumuzun borcuydu, şimdi ışıl ışıl. Bu vesileyle hem Ergazi Köyümüzdeki bayrağı bize miras bırakan dönemin mücahitlerine, hem de üzerinde huzurla yaşadığımız vatan toprağını bizlere emanet eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.”

Okunma 679 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli